1
  • BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Antalya 25 °C

BUNDA BİR İŞ VAR

Teslime Tosun

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış. İlçe Başkanı Şahin, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinin yönetim kurullarına partinin ilçe başkanlarının getirilmesini eleştirdi. Konunun parti kamuoyunda tartışıldığını belirterek, "Hayatım boyunca aldığım en onurlu ve gurur verici görev CHP İlçe Başkanlığıdır. Bu anlayışla bir ilçe başkanının maaş alarak bir yönetim kurulunda bulunmasını veya belediye iştiraklerinden maaş almasını etik ve doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum. CHP'li üyelerimizin bana verdiği onurlu görevi, bu anlayışla devam ettirmeye ve partime layık olmaya çalışmaya devam edeceğim" demiş.

Bu açıklamayı okuyunca “Helal olsun valla başkana” dedim. Benim gibi aynı şeyleri söyleyen bazı meslektaşlarım da Şahin'e “Helal olsun” yazıları yazarak bu onurlu davranışından dolayı kutlamışlar.

Ah benim şu içimdeki şeytan! Yine dürttü.

Biliyorsunuz Çetin Osman Budak, Ahmet Kumbul ve kadın kolları başkanıyla birlikte seçimlerden bir yıl kadar önce içki sofrasında Hasan Şahin'de vardı ve Muhittin Böcek'e sallamanın bini bir paraydı. Şahin'in Muhittin Böcek'ten hiç hazzemediğini o gece anlamıştım. İçimde küçük bir fesatlıkla ben “Hasan Şahin'e herhangi bir koltuk kalmadığından böyle konuşmuştur” dedim.

Ancak sonra öğrendiklerim karşısında şaşkına döndüm. Hasan Şahin kendisi için bir koltuk talebinde bulunmadı. Doğrudur. “Belediyenin arpalıkları” olarak bilinen şirket yönetim kurulu üyeliklerine atanan ilçe başkanı arkadaşlarını da topa tuttu. Bu da doğrudur. Ancak bana söylenenlere göre “Öz amcası Şerafettin Şahin'in atanmasına ne diyor” onu çok merak ediyorum.

Sayın Şahin yanlışım varsa lütfen düzeltin. İnşaat mühendisi Şerafettin Şahin sizin öz amcanız değilmi? ANTEPE yönetim kurulu üyesi olarak atanmadı mı? Bunları kimsenin bilmediğini mi zannediyorsunuz? Kendiniz atanmadınız ama 1. derece yakınınız arpalık olarak tarif edilen belediye şirketi yönetim kuruluna atanmasına ne diyorsunuz? Amcanızın atandığından il başkanı Ahmet Kumbul'un bilgisi varmıdır? Peki belediyede görev alan başka yakınınız, 1. dereceden akrabanız filan varmı?

Ben bu CHP'nin Antalya il yönetimini de hiç anlamıyorum. Hani hatırlarsınız CHP'ye yıllarını vermiş meclis üyesi Erol Özkarabekir vardı. Sırf meclis üyesi arkadaşlarıyla tartıştı diye Semih Esen'in il başkanlığında yılların partilisini gözünün yaşına bakmadan

atmıştınız. (Gerçi adamcağız diyorum da, ben de Özkarabekir hakkında ağır bir yazı yazmıştım)

Şimdi bir ilçe başkanı çıkıyor ve parti içinde tartışmaya filan gerek duymadan, arpalıkları kendi aralarında paylaşan ilçe başkanlarına kamuoyu önünde saydırıyor. Partiden tık yok.

Aaa sakın Ahmet Kumbul, parti içinde gittikçe güçlenen Muhittin Böcek'e karşı şimdi açıklama yapamayacağı için sakın içki masası arkadaşı, Kumbul'un adamı olarak bilinen Hasan Şahin'e açıklama yaptırmış olabilir mi?

Demekki duyumlarım doğruymuş. İlçe başkanları kontrolden çıktı, il başkanını takmıyorlar diyorlardı. Olabilir.

Galiba CHP'nin il kongresine 1 yıl kadar süre var. Bu süre içinde Muhittin Böcek'e yakın olan il başkanlığında kalacaktır. Muhittin Böcek parti içinde ayrı bir güç oldu. Çetin Osman Budak'ın ağırlığı sadece Kumbul ve bazı il yönetimindekilerin üzerinde hala biraz etkisi var. Çetin Osman Budak'ın uzantısı gibi duran Ahmet Kumbul'un çevresi boşalmaya başladı. Galiba Kumbul, İl Başkanlığını kaybetmemek için şimdiden önlem almaya çalışıyor. İlçe Başkanlarını kendisine yakın olanlardan seçebilmek için (Ki kendisi il başkanlığında kalabilsin) siyasi bir manevra yapıyor.

Süreç içinde İlçe başkanlarına “Ya görevlerinizden ayrılın, ya da arpalık olan yönetim kurulu üyeliklerinden ayrılın” açıklaması sabah akşam Antalya gündemine düşer diyorum. Haydi bakalım.

Bilgi:

CHP Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk ve CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, Mesut Kocagöz'ün yönetim kurulu başkanı olduğu Büyükşehir Belediye şirketi ANET A.Ş.'nin yönetim kurulunda görev alıyor. Eski il başkanlarından Mustafa Erdem'de şirket yönetim kurulu üyeliği alanlardan.

Bu yazı toplam 3252 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.