1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • Antalya 13 °C

Büyükşehir Belediyesi iddiaları ihbar kabul ederek harekete geçti

Büyükşehir Belediyesi iddiaları ihbar kabul ederek harekete geçti
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sosyal medyada sahipsiz sokak hayvanlarının tedavi ve bakımlarının yapıldığı Kepezaltı Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ne ait olduğu iddia edilen görüntüleri ihbar kabul ederek, harekete geçti.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Nurettin Mert Batu ve hayvanseverler iddialar ile ilgili yerinde inceleme yaptı. Yapılan incelemede olumsuz bir duruma rastlanmazken, incelemeye katılan Antalya Hayvan Hakları STK’ları temsilcileri de söz konusu haberlerin komplo amaçlı olduğunu dile getirdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Dr. Nurettin Mert Batu, Antalya Hayvan Hakları STK’ları temsilcileri ile birlikte iddiaları yerinde tespit etmek üzere Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’nde inceleme yaptı. Barınağın her gün 14.00-16.00 saatleri arasında vatandaşların ziyaretine açık olduğunu vurgulayan Batu yaptığı açıklamada, “Bakımevi ünitemize yaptığımız ziyarette canla başla çalışan arkadaşlarımızın özverili faaliyetlerini Antalyalı Hayvan Dostlarıyla yerinde gördük ve olumsuz bir durumla karşılaşmadık. Barınağımıza her gün kaza ve çeşitli nedenlerle yaralanmış sokak hayvanları getiriliyor ve tedavi ediliyor. Ameliyatların ve tedavilerin kesintisiz bir şekilde sürdüğünü, sahiplendirmenin devam ettiğini gördük” dedi.

 

GÖRÜNTÜLER TEMİZLİKTEN ÖNCE ÇEKİLMİŞ

Hayvanların bakımlarıyla ilgili ünitelerin sosyal medyaya yansıyan olumsuz görüntülerinin art niyetli olarak, günlük temizlik yapılmadan önce çekildiğinin tespit edildiğini ifade eden Batu, hayvan severlerin bakım evine sık sık geldiğini vurgulayarak, “Bizler de aynı şekilde hem planlı hem plansız ziyaretler yapacağız. Gezimizde hayvan severlerimizin talepleri oldu. Bu taleplerin hızlı şekilde yerine getirilmesini sağlayacağız. Burada yapılacak faaliyetlerin daha iyi olabilmesi konusunda tüm paydaşların önerilerini alarak gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Görüntüleri ihbar ettiklerini ve konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını da ifade eden Batu, soruşturmanın sonucunun da kamuoyu ile paylaşılacağını dile getirdi.

 

HAYKONFED TEMSİLCİSİ İNCELEMEYE KATILDI

İncelemeye katılan Hayvan Hakları Sorumlusu ve Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) İl Temsilcisi Şebnem Ebinç ise Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi’ni haftanın 2-3 günü ziyaret ettiğini ve bugüne kadar olumsuz bir duruma rastlamadığını ifade etti. Ebinç, Antalya’nın yüzde 80 ağırlığını bu bakım evi sağlamakta. Sürekli geldiğimden ben burada kötü diyebileceğim bir olaya rastlamadım. Hayvan severlerin gözü arkada kalmasın eğer arkada kalıyorsa da burası sürekli açık, gelip görebilirler” ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKŞEHİRİN HİZMETİNE SAHİP ÇIKIN ÇAĞRISI

Antalya Pati Koruma Derneği Başkanı Ebru Paraf da en büyük handikabın barınağı gelip görmeyen kişilerin konuşması ve yorum yapması olduğunu söyledi. Paraf, Antalya  Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen bu önemli hizmete tüm hayvanseverlerin sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Eksik her yerde olabilir. Hata da olabilir

ama söyleyince düzeltiliyor mu biz ona bakıyoruz. Evet düzeltiliyor çünkü hepimiz aynı taraftayız. Burada en ufak yanlış bir şey olsa Antalya’nın kalbini taşıyan hayvan severler olarak bizler susar mıyız?” dedi. Paraf, çoğu ilde olmayan bu hizmeti sunduğu için Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.

 

HABERLER ART NİYETLİ

Barınakla ilgili yapılan yayınların art niyetli olduğunu vurgulayan Kurşunlu Sokak Hayvanları Koruma Dernek Başkanı Sabahattin Ergülen şunları söyledi, “Bunlar kesinlikle komplo, tasarlanarak yapılan bir yayınlar. Bu kişiler sabah saat 05.00’te kaçak olarak barınağa girip, barınakların temizlikten önceki halini çekerek kirli bir oyun içerisine girmişler. Buranın bir ziyaret saati var. Eğer başka bir hesabı yoksa bu kişilerin sabahın köründe, daha temizlik yapılmadan, gizli saklı kaçak yollarla barınağa girip görüntü almalarını, böyle güzel bir yeri kötülemelerini ben ahlakla bağdaştıramıyorum.”

 

TAM DONANIMLI HİZMET VERİLİYOR

Bakıma muhtaç ya da kazalarda yaralanıp, sakat kalan hayvanların yaşatılması için 7 gün 24 saat hizmet veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi tam donanımlı bir ambulans ile olay yerinde hayvanlara ilk müdahaleyi yapıyor. Trafik kazası ya da başka nedenlerle sakat kalan hayvanların bakımı da yine bu merkezde yapılıyor. Uzman veterinerler gözetiminde bir süre barınakta bakıma alınan sakat hayvanlar, iyileştikten sonra kısırlaştırılarak 'Hayvan Hakları Kanunu' gereğince ya sahiplendiriliyor ya da tedavi için alındıkları adrese bırakılıyor. Haber Merkezi

Bu haber toplam 2484 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.