1
  • BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 22 °C

BÜYÜKŞEHİR'İN DAİRE BAŞKANLARI NE YAPIYOR?

Teslime Tosun

Haydi bu gün size Antalya Büyükşehir Belediyesindeki bazı daire başkanlarından bahsedeyim. 

Bilindiği üzere  ülkemiz ekonomik darboğazla cebelleşiyor. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere büyük bir tasarruf tedbirlerine yönelik çalışma başlatıldı. Özellikle belediyelerde tasarruf tedbirleri uygulanmaya başladı.

Peki bir Antalya Büyükşehir Belediyesindeki bir daire başkanı bu tasarruf tedbirlerine uydu mu?

Yoo hayır.

Odasının teşrifatı için 500 bin liraya yakın, yani yarım milyona masraf edildiğini Başkan Menderes Türel duyunca oturduğu koltuktan öyle bir zıplamış ki, koltuk devriliyormuş neredeyse!

Teşrifatı yapılan tek bir oda arkadaşlar koca bir bina değil.

Nasıl bir koltuk takımı seçmiş olabilir sizce? Veya ceketini asacağı nasıl bir askılık almış ki,  bu kadar pahalı olabilir?  Tabi söylenenlere göre Başkan Türel bu olaya köpürmüş. Doğrudan alımların tamamını durdurmuş. Kendisinden habersiz hiçbir şey alınmaması talimatı vermiş. Başkan Türel, tasarruf edebilmek için nerden kısacağım diye kafa yorarken, bakar mısınız daire başkanının yaptığına?

Peki size başka bir soru.500 bin liraya yakın koltuğu, masayı, sandalyeyi hangi birim alıyor, hangi birim ücretini ödüyor sizce?. Elbette çok iyi bildiniz. Destek Hizmetleri Dairesi. 

O daire başkanı nasıl böyle bir harcamaya "Olur" verebilir sizce? Ödeme makbuzlarına imza atabilir?

Devamını getireyim.

Ödemeleri yapan Destek Hizmetleri Daire Başkanı olan arkadaş, bu göreve geldikten sonra ne yaptı dersiniz? Daha düne kadar asgari ücret ile bir firmada çalışan kızının adına temizlik firması kurdu. Bu temizlik ve benzeri türevde iş yapan firması Büyükşehir Belediyesinden kaç tane ihale almıştır sizce? Veya kaç hizmeti "Doğrudan" kendisine verilmiştir?

Babası göreve gelmeden önce asgari ücretle çalışan hanım kızımız bu gün orta ölçeklerin üzerinde bir firma sahibi oldu. Girişimcilik ruhunu çok takdir ettim.

Bir başka daire başkanı ise muhtarlardan sorumlu. Bir ilçe belediyesine başkan aday adayı. 19 ilçedeki muhtarların çoğu es geçilip, aday olduğu ilçenin muhtarlarına belediyenin imkanlarını sonuna kadar sunmasına ne demeli? Sayın daire başkanı yaptığınız etik mi?

Peki bu daire başkaları bunları nasıl yapabiliyor?

Bir çok kişi başkanın, en yakınlarının, akrabalarının, dostlarının, arkadaşlarının isimlerini kullanarak bu tür dalavere işleri çeviriyorlar veya çevirmeye çalışıyorlar. Başkan'ın veya ailesinin  böyle bir şeyi duydukları anda buna müsaade etmeyeceklerini, kıyameti koparacaklarını en iyi tanıyanlardan birisi olarak net bir şekilde söyleyebilirim.

Kimse başkan Türel'in ailesinin, yakınlarının  adını kullanarak böyle işler çevirmesin. Bakın burdan söylüyorum başkanın hiçbir yakını, ailesinin tek bir ferdi böyle bir işe tavassut etmeyeceklerini biliyorum. Başkanın bizzat kendisi de böyle bir şeye müsaade etmeyeceğini, çok büyük tepki göstereceğini ve gereğini de anında yerine getirdiğine birkaç defa tanık olarak söylüyorum bunu.   

Şimdi Başkan Menderes Türel ne yapsın?

Liyakat sahibi olarak gördüğü, ekip arkadaşı olarak gördüğü insanlara yetki veriyor. Çalışsınlar, halka hizmet etsinler istiyor. Göreve gelinceye kadar canı gönülden çalışıyorlar. O koltuğa oturduktan sonra  kimyaları bozuluyor bazılarının.

Gecesini gündüzüne katarak, sabah Finike'de, öğlen Kemer'de akşama Alanya'da hizmet için koşturan başkan Türel ne yapsın?  Eline bir sopa alıp, önüne katıp kovalasın mı bu daire başkanlarını?

 Bu yapılanlar başkana da , belediyeye de, partiye de, ideolojiye de bence ihanettir.

Yapmayın, bu tür davranışlarınız yüzünden başkan ağır eleştirilere maruz kalıyor. Başkanın sırtına kambur oluyorsunuz.  

Buradan tüm okuyuculara da sesleniyorum. Kim Başkan Türel'in, yakınlarının, ailesinin ismini kullanarak iş çevirmeye kalkarsa, üşenmeyin arayın. Mesaj atın ama mutlaka başkana ulaştırın.

NOT: DİĞER BAZI DAİRE BAŞKANLARININ, BAZI GENEL MÜDÜRLERİN, BAZI ÇALIŞANLARIN YANLIŞLARINI YERİ GELDİĞİNCE BURADAN YAZACAĞIMIZI BELİRTİYORUM. SİZİ UNUTTUM VEYA YAPTIKLARINIZI DUYMADIM ZANNETMEYİN

Bu yazı toplam 3674 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.