1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 15 °C

'BUYUR BURDAN YAK' DURUMU

Teslime Tosun

 

'BUYUR BURDAN YAK' DURUMU 


Bu gün çok başka bir şey yazmayı düşünürken, dün yaşadıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. 

Dün sabah saatlerinde Antalya camiasının iyi tanıdığı, reklamcılık sektöründe faaliyet gösteren ve Sivil Düşünce Derneği'nin de başkanlığını yapan Hidayet Gültekin kardeşimiz aradı ve benimle görüşmek istediğini söyledi. 

Arkadaşımın işyerindeki çardağın altında buluştuk. Acelesi olduğunu ve hemen bana bir teklifte bulunacağını belirterek konuya girdi. "Benim de iş yaptığım bir işadamı Murat Ağaoğlu'nu çok sevdiğini söyledi.  Bana dedi ki 'Murat Ağaoğlu, önümüzdeki günlerde benim için önemli onunla işlerim var. Teslime abla, Murat Ağaoğlu Kahveciler Odası federasyon başkanlığına seçilene kadar hakkında herhangi bir şey yazmaz ise 10 bin lira kendisine takdim edelim' dedi. 


Ben bir kaç saniye yüzüne bakmış kalmışım. Hidayet kardeşimiz hiç ara vermeden, "Abla federasyon başkanlığına seçilene kadar. Seçildikten sonra istediğini yazabilirsin. Kabul edersen hemen yarın 10 bin liranı alıp geleceğim" dedi. 

'Buyur burdan yak'


Kısa süren şaşkınlığım, ani öfke patlamasına dönüşmek üzereydi. 


Dişlerimi sıkarak "Teklifi kabul ediyorum. Ama para filan istemem" dedim. Bu cümlenin ardından Hidayet kardeşimize aleni söylediklerimi kibar bir şekilde yazmalıyım. Benim okuyucularım zekidir. Ne demek istediğimi gayet iyi anlayacağınızdan hiç şüphem yok.

 

Dedim ki, "Para filan istemem. Ama madem işadamı arkadaşın, Kahveciler Odası Başkanı olan Murat Ağaoğlu'nu bu kadar çok seviyor, işadamı kardeşimizi kırmayız. Şartım şudur: 'Benim o kadar param yok ama bankadan kredi çekip kendisine 10 bin lira vereyim, bir defaya mahsus olmak üzere kendi oturma organını Murat Ağaoğlu'nun fiziki kullanıma bırakması benim için yeterlidir" dedim.    


Anladınız siz onu. . . 

 

SENARYO GÜZEL 

Şimdi size olayları başka bir pencereden göstermeme müsaade edin. "Gündem esnaf odaları" başlıkla iki gün önce yayınladığım yazının altındaki not bölümüne "Saygıdeğer Murat Ağaoğlu, senin konun biraz ehemmiyetli. Yazı uzun oldu, hakkını helal et, senin yazı bir dahaki sefere" diye belirtmiştim. 

Bir başka yazımda esprili bir şekilde hesaplarımdaki eksi bakiyemden bahsetmiştim. Galiba Murat Ağaoğlu bu yazımı pazarcı hesabı müşteriye "Gel gel" çektiğimi zannetti. Bana kalırsa ortada işadamı filan yok. Ağaoğlu bana yakın olarak gördüğü Hidayet Gültekin kardeşimizi aracı olarak ortaya koyup, 10 bin lira teklif etti. 

Eğer şimdiki gibi ben tepki gösterirsem Saygıdeğer Murat Ağaoğlu, "Benim haberim yok kardeşim. İşadamı arkadaşım benim haberim olmadan böyle bir teklifte bulunmuş. Kesinlikle böyle bir şeyle alakam yok" diyebilmek için, bu olayı kendisine bulaştırmadan işin içinden sıyrılıp çıkmak üzere hazırlanmış senaryodan başka bir şey değildi.  En azından ben öyle düşünüyorum.  

BEN KAÇ PARALIĞIM?

Sonra oturup düşündüm. Ben kaç paralık birisiyim? Devletin gözünde 3 bin 500 lira civarında ederim var. Emekli maaşını ona göre veriyor çünkü. Murat Ağaoğlu'nun gözünde 10 bin lira ederim varmış.

Ben Antalya'da büro şeflerini zengin eden gazeteciydim. En azından daireler, arabalar, en az 500 bin lira teklif edenler oldu.  Hiç birisini ben almadım. Her teklif edileni sanki elime tutuşturulmuş gibi koşturup gidip büro şefime söylemiştim. Ertesi gün çıkmayan haberlerimin hesabını bile soramadım. 
(Bu konularda saflık derecem 24 ayardır) 

Bu olayda ismi geçmeyen, kim olduğu asla bana söylenmeyen işadamı, Murat Ağaoğlu ve Hidayet Gültekin kardeşime rayiç bedelimi çok düşürdükleri için kendilerine teessüf ediyorum.  Kendimi çok kötü hissettim.  

Ayıp ayıp. Bari şöyle 150-200 bin lira veya bir jip filan teklif etseydiniz de kendimi kötü hissetmeme neden olmasaydınız. 

PEKİ KOSKOCA AĞAOĞLU KAÇ PARALIK?

E iyi de o zaman tersten bakarsak olaya, yeniden Kahveciler Odası Federasyon Başkanı olmak isteyen Murat Ağaoğlu'nun da ederi 10 bin lira olmuş olmuyor mu sizce?  Ben değil, işadamı arkadaşı ona 10 bin lira rayiç bedel biçmiş. 

 

Federasyon başkanı olabilmek için 10 bin liracık nedir ki? Bence  koskoca Murat Ağaoğlu'nun daha fazla ederi olması lazım.  Toplama Metin'in oğlu Murat Ağaoğlu benim gözümde değeri gerçekten  'PAHA BİÇİLEMEZ' 

 

NOT 1: Sayın Murat Ağaoğlu'na kısa bir soru MYK Belgesi nedir?  Bir de Kahveciler Odasının şirketini kız kardeşinize mi devrettiniz? 


NOT 2: Cevabınızın özel bölümlerini kesinlikle yengeye söylemeyeceğime söz veriyorum. 

Bu yazı toplam 6425 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.