1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 18 °C

ÇADIR KARIŞTI

Teslime Tosun


KÖŞEBAŞI 

ÇADIR KARIŞTI 
"Roman vatandaşlarımız aile bireyleri olarak birbirlerine girip kavga etmeye başlamalarına "Çadır karıştı" denir. Bizim yörük tayfası da bu deyimi biraz matrak olayları kısa yoldan anlatmak için kullanırlar. 

Bu nedenle bence CHP'de çadır karıştı.. 

Öncelikle CHP'ye ağır laflarla girişerek AK Partiye giden Eşref Ural, bu kez İl Başkanı Nusret Bayar'a sabahın olduğunu bile sormadan Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz'la ile baş başa verip   geri dönme teşebbüsünde bulundu. "Teşebbüsünde bulundu" diyorum, bunun nedeni üyelik kağıtları elbette CHP İl'e gelecek. Kamuoyundaki algıya göre kurnazlık yapan Önder Kurnaz, yaramazlık yapmış öğrenci velisinin, öğretmene haber vermeden, bırakın öğretmeni okul müdürünü, ilçe okul milli Eğitim müdürünü, İl milli eğitim müdürünün yanına çıkartıp başarı rozet taktırması gibi, elinden tuttuğu Eşref Ural'ı, İl Başkanı Nusret Bayar'ı bypass ederek   Genel Başkana götürüp rozet taktırmış oldu.

Önder Kurnaz'a göre yaptığı siyasi manevra ile gizlice Ankara'ya götürdüğü Eşref Ural ile genel başkanı yanyana getirdiği zaman kimse sesini çıkartamaz. Bende siyasi bir başarı elde ederek, parti içinde bağımsız bir söz söyleyen olurum" diye hesap yaptı herhalde. 

Nusret Bayar bu işin altında kalır mı? DSP'li iki meclis üyesini partilerine üye yaptıklarını açıkladı. Milletvekillerinin ve partililerin olduğu bir törenle DSP'li iki meclis üyesi hoooop CHP'li oldu. Herkes alkışlıyor da CHP İlçe kadın kolları başkanlığı yapan Nermin Can Kırmızıoğlu CHP'ye yaptığı siyasi ihaneti ne kadar çabuk unutuldu.

 (Hele serikten çıkan milletvekili Rafet Zeybek'e daha çok şaşırdım. Serik'te iki milletvekili ve bir il başkanı varken seçimlerde CHP'yi 3. sıraya düşüren bunlar değil miydi de DSP'den siyasi ihanetçileri geri getirmeyi bir başarıymış gibi sırıtarak poz veriyorsunuz) 

Neyse, 

CHP İl Başkanı Nusret Bayar bu gün kamuoyuna yaptığı basın açıklamasında genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve bu görüşmede partiye ağıza alınmayacak hakaretler savuran Eşref Ural'ın partiye yeniden üye yapılmaya çalışılmasını ve tabanın buna tepkisini aktardıklarını belirterek,  genel başkanın konuyla ilgili karar vereceğini açıkladı.  Türkçesi "Size bu adamı getirip rozet taktırdılar. Bize danışmadan gizlice yapılan bu işi biz kabul etmiyoruz. Sizi de katakülleye getirmişler. Ama bizi getiremezler. Lütfen sizde arkasında durmayın) diyerek topu genel başkana attı. 

(Bayar'ın siyasi  zekasını sevdim. Eşref Ural kabul edilirse "Ben kabul etmedim. Genel başkan kabul etti diyerek tabanın öfkesini genel başkana yönlendirip,  artıları hanesine yazacak. Kabul edilmez ise biz müdahale ettik. Kabul ettirmedik diyerek hem otoritesini güçlendirekecek, hemde bundan sonra ilçe başkanlarını daha bir kontrol altına almış olacak. ve elbette ki yine hanesine artı yazılacak. Her halükarda Nusret Bayar kazançlı çıkacak) 

Olayın başka boyutunda ise parti tabanının iki farklı olayda iki farklı meclis üyesine verdiği tepkide orantısızlık, haksızlıklar var. 
Eşref Ural'a yapılan lolo neden CHP Serik İlçe eski kadın kolları başkanına yapılmıyor? O'da partisine sırtını dönüp, Serik'te oyların düşmesini, Millet ittifikanın Serik'te kaybetmesine yol açmadı mı? Neden Nermin Can Kırmızıoğlu tek kelime edilmeden, "Tu-kötü-fena" diyerek arkasına bakmadan kaçtığı partiye kırmızı halı serilerek kabul ediliyor?

Birileri de Eşref Ural'a güzellemeler yapıyor. Okuyan-yazan felsefik birisiymiş! Eyvallah da CHP'ye yaptığı hakaret dili de çoook felsefik argoydu ha. Adam argo kelimeler ile hakaret ederken bile "Bizanslılar, yalancılar, lafazan gıybetçiler, yalan makineleri, cahiller, soytarılar, sonradan görmelerin ve ahlaksızların cirit attığı" diyerek felsefe  yapmayı ihmal etmemiş. Bu nedenle övüyorlar herhalde? 

 

Daha düne kadar Menderes Başkanın peşinden ayrılmıyordu. 

 

Ural'la ilgili olarak merak edilen sizce nedir arkadaşlar? Bence ne  partiye kabul edilmesi veya edilmeyecek olması. Geçiniz bunları . Partilisi, purtilisi herkes Eşref Ural'ın şimdi hangi koltuğa oturacağını merak ediyor. Ural hangi makama getirilecek? Türkiye gündemine bile giren Eşref Ural'la ilgili olarak şimdi tek merak edilen konu budur. 


Bende diyorum ki, "Dönerli koltuk olsun da gerisi önemli değil" 

Şimdi çadır karıştı dememi anlamışsınızdır artık. 

Bu yazı toplam 3522 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.