1
  • BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • Antalya 20 °C

Çevre Festival için geri sayım başladı

Çevre Festival için geri sayım başladı
19-21 Nisan tarihleri arasında 2’ncisini gerçekleştireceği Çevre Festivali için festival bandosu Bandominör şehre indi.


‘Doğaya, çevreye, ekolojiye, hayvanlara, bitkilere ve dünyaya aklımızı ve kalbimizi açıyoruz’ diyerek yolculuğuna geçen yıl başlayan Muratpaşa Belediyesi Çevre Festivali’nin 2’ncisinin tanıtım çalışmaları için festival bandosu Bandominör, kent merkezine indi.  Bandonun birbirinden hareketli parçalarla Kazım Özalp Caddesi’nden tarihi Üç Kapılar’a kadar yürüyüşüne Antalyalılar büyük ilgi gösterirken ‘Dünyaya nefes olalım’ sloganıyla düzenlenecek

festivalin tanıtımı yapıldı.
Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl 2’ncisini düzenleyeceği Çevre Festivali, 19 Nisan Cuma günü başlıyor. Festival, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da saat 11.00’de tarihi Kaleiçi Yat Limanı’nda gerçekleştirilecek deniz dibi temizliğiyle başlayacak. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve dalgıçlar, Kaleiçi Yat Limanı’nda dalarak dip temizliği gerçekleştirecek. 


MANDIRA FİLOZOFU FESTİVALE GELİYOR
Festivalin ilk gününde saatler 14.00’ü gösterdiğinde Muratpaşa Kent Meydanı’nda stantlar açılacak, atölyeler çalışmaya başlayacak ve festival sahnesinde etkinlikler birbiri ardına devam edecek.  Ekolojik Hijyen Malzemeleri, Kendi Elektriğini Üret, Benim Balkonum Benim Bahçem, Pet Şişelerden Mama Kabı Ve Kuş Yuvası Yapımı, Kendi Parfümümü Yapıyorum gibi başlıklarda atölyelerin düzenleneceği festivalde ilk günün konuğu “Mandıra Filozofu” karakteriyle tanınan Müfit Can Saçıntı olacak. Saçıntı, Cuma günü saat 19.00’da başlayacak söyleşiye katılacak. 


AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI
Festivalde ikinci gün Fener Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’nda gerçekleştirilecek ağaçlandırma çalışmasıyla başlayacak. Festival, Cumartesi günün sahnesinde İmece Dance Instructor. Sade Kaave ve Mavi Akustik gruplarını ağırlayacak. Muratpaşa Belediyesi’nin Çevre Festivali’nde son gün ise falez kışı bandında yapılacak temizlikle başlayacak. Atölye çalışmaları, çocuklar için animasyon gösteriyle Muratpaşa Kent Meydanı’nda devam edecek festival son gününde Shiva Dans Okulu, Burçin Önal Quartet ve Grup Kalender sahne alacak. 


FOTOMARATON BAŞLIYOR
Festivalde ayrıca bir de para ödüllü fotomaraton da gerçekleştirilecek. Festival süresince çekilen fotoğrafları, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği, Antalya Fotoğraf Kulübü ve Muratpaşa Belediyesi’nden oluşan jüri değerlendirecek. Fotomaratonda birincilik ödülü 2 bin, ikincilik 1500 ve üçüncülük ödülü bin lira olarak belirlenirken mansiyon ve satın alma ödülleri de bulunuyor.   

Bu haber toplam 1741 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.