1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 17 °C

CHP İL BAŞKANI: BELEDİLER ARASINDA AYIRIMCILIK YAPILIYOR 

CHP İL BAŞKANI: BELEDİLER ARASINDA AYIRIMCILIK YAPILIYOR 
CHP İl Başkanı Nuri Cengiz Milletvekilleri ve İlçe Başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ile birlikte Manavgat'ta başlayan ve ardı ardına meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı

 


CHP İL BAŞKANI: BELEDİLER ARASINDA AYIRIMCILIK YAPILIYOR 

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz Milletvekilleri ve İlçe Başkanları, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ile birlikte Manavgat'ta başlayarak, yurdun dört tarafında ardı ardına meydana gelen orman yangınlarını değerlendirdiği bir basın açıklaması yaptı.

İl Başkanı Nuri Cengiz, Manavgat'ta başlayan yangında,  7 insan kaybımızın yanı sıra yüzlerce hayvan gerek doğal yaşam alanı olan ormanlarda, gerekse yangının sıçradığı mahallelerde hayatını kaybetti. Yani binlerce canımız gitti. 5 ilçede 70 mahallenin etkilendiği felakette 37 mahallemiz tahliye edilirken; 45 bin dekar tarım alanı alevlere kurban gitti. Bu yalnızca Antalya genelindeki tablo ve üstelik halen bazı bölgelerde yangın kontrol altına alınabilmiş değil. Alevlerle canı pahasına mücadele eden, Türkiye'nin dört bir yanından yangın bölgelerine ulaşarak yardıma koşan; başta itfaiye personelimiz, belediye çalışanlarımız, gönüllü vatandaşlarımız olmak üzere elini taşın altına koyan herkese yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi. 

İktidar partisinin belediye başkanları arasında ayırımcılık yaptığını iddia eden İl Başkanı Cengiz, "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilen Manavgat'ta bakanların ve AFAD ekiplerinin yer aldığı toplantıya sadece Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün davet edilmesi, iktidarın nasıl bir ruh hali içinde olduğunun göstergesidir. Yangın Manavgat'ı kasıp kavururken, devletin üst erkanı toplantı yapıyor ve bu toplantıya Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen çağrılmadı." dedi. 

OTOBÜSLER GERİ ÇEVRİLDİ
Gündoğmuş ilçesinin tahliye edilmesi sırasında Büyükşehir belediyesinin 20 aracından 16 otobüsünün geri çevrildiğini belirten Cengiz, "Gündoğmuş Kaymakamı 20 otobüsten 16’sını kafasına göre geri gönderiyor! Türkiye'deki CHP'li belediyeler yardım elini Manavgat'a, Gündoğmuş'a, Akseki'ye, Gazipaşa'ya uzatmışken İKTİDAR bu felaket esnasında bile ötekileştirme, yok sayma politikası uyguluyor!" dedi. 

 HALKIMIZLA DALGA GEÇİYORLAR 

Cengiz Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren'i de bir röportaj sırasında sarfettiği “Evleri kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımız için TOKİ tarafından 20 yıl ödemeli, istedikleri şekilde evler yapılacak. Evi eski olan vatandaşlar, 'keşke bizim de evimiz yansaydı' diyecekler” sözlerine dün yapılan büyükşehir meclisinde de Muhittin Böcek’in yangın bölgesiyle ilgili yaptığı açıklamalar sırasında; AK Parti  grup sözcüsünün gülümsemesini "Halkımızla dalga geçiyorlar" şeklinde eleştiri getirdi. 

Bu haber toplam 1356 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.