1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Antalya 13 °C

Cırnık Köprüsü’nde 150 günlük çalışma süresi aşağı çekildi

Cırnık Köprüsü’nde 150 günlük çalışma süresi aşağı çekildi
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğunun olduğu Serik Caddesi Düden Çayı üzerinde bulunan Cırnık Köprüsü'nde genişletme çalışması...

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin trafik yoğunluğunun olduğu Serik Caddesi Düden Çayı üzerinde bulunan Cırnık Köprüsü'nde genişletme çalışması sürüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sık kullanılan bir güzergahta yapılan çalışmayı gününden önce bitirebilmek için yüklenici firmadan söz aldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Cırnık Köprüsü üzerinde devam eden çalışmaları inceledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Serkan Temuçin ve yüklenici firma yetkilileri devam eden çalışmalar hakkında Başkan Böcek'e bilgi verdi.

Pik saatlerde yaşanan sorun çözülecek

Cırnık Köprüsü'nün hem havaalanı hem de Alanya'ya kadar giden ana yol üzerinde olması sebebiyle hem sabah hem akşam saatlerinde sıkıştığını söyleyen Başkan Muhittin Böcek, trafiği rahatlatmak adına çalışma başlattıklarını söyledi. Başkan Böcek, "Yaklaşık 94 metre uzunlukta köprü yapıyoruz. 12-18 metre arasında 58 adet fore kazıklar olacak. Bugünün fiyatıyla 23 milyon TL'lik bir çalışma yapıyoruz. 150 günlük bir süre verilmişti. Ama yüklenici firma yetkililerimiz ile görüştük gününden önce tamamlamış olacağız. Bu çalışma sonrası pik saatlerde yaşanan sorunu da çözmüş olacağız" dedi.

Çalışmalar kısa sürede bitecek

Serik Caddesi Yol Düzenleme Projesi ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda Serik Caddesi'nin 4 şeritli olması, mevcut yolun tramvay hattına doğru genişlemesi mümkün olmaması nedeniyle yolun Cırnık Köprüsü yönünde genişletilmesi kararlaştırıldı. Antalya Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü'nden de alınan izinler doğrultusunda Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalara başladı. Köprü havaalanı istikametine doğru bir şerit daha genişletilecek.

Bu haber toplam 256 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.