1
  • BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • Antalya 26 °C

DANIŞMAN KİME ATARLANDI?

Teslime Tosun


KÖŞEBAŞI 

DANIŞMAN KİME ATARLANDI?

Geçtiğimiz hafta yazdığım köşenin bir bölümünde "Bu karede bir kaç başkan adayı var" bölümünde ismi geçen Yusuf Esen beni ziyaret etti. Sağolsun.

Servisçiler Odası Başkan adayı olarak zaten bir süredir çalışmalarını sürdürdüğünü biliyoruz.  Çevresinde "Goca Başkan" olarak bilinen , sevilen ve esnaf arasında büyük saygısı olan Esen, "İdris Taş sevdiğim bir arkadaşım. Gazeteci arkadaşları Beşkonak'a götürmek ve ağırlamak istemiş. Benden de onları taşıyacak bir minibüs rica etti. (Başkan yarın senin gazeteciler ile işin olacak) dedi. Bende elbette ki kabul ettim ve bazı arkadaşları kendi aracımla Beşkonak'a götürdüm. Çok güzel bir gezi oldu ve ben de o gün çok güzel vakit geçirdim" dedi. 

İdris Taş arkadaşım, toplantıda olduğu İstanbul'dan aradı ve beni ve benimle olacak arkadaşları  Beşkonak'a davet etti. Sağolsun, var olsun. Ancak asla "Gazeteciler Cemiyet Başkan adayı değilim" demedi. Çünkü daha önce böyle bir konu konuşulsa, hemen atlar ve "Ben asla Mevlüt Yeni'nin izni olmadan adım atmam, Başkan adayı değilim" derdi. Geziyle ilgili yaptığım espriyi ciddiye almış. Ancak benim böyle bir talebim olmaz, olamaz zaten. Ben işin biraz da gırgırında yazmıştım. Daveti ve yüksek hoşgörüsü için buradan kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. 
Şimdi olayı şöyle açıklayabiliriz.   Hem Yusuf Esen için, hem İdris Taş için bu gezi karşılıklı olarak Vin-Vin yani kazan-kazan işi. Her ikisine de çıktıkları yolda başarılar diliyorum. 


-----------------

BASIN DANIŞMANI GENEL BAŞKAN 
YARDIMCISINA ATARLANDI

Bilindiği üzere Antalya siyaseti Akdeniz Üniversitesinde yaşam savaşı veren ABB Başkanı Sayın Muhittin Böcek'in sağlığına kilitlenmiş vaziyette. "Başkan'ın tedaviye cevap vermesi" sevenleri tarafından büyük bir sevinçle karşılanırken, ardından tedavi gördüğü hastaneden "Durumunda değişiklik yok. stabil" denilince böyle bir hüzün çöküyor insanların yüzüne. 

Derken başkanın danışmanı Serap Belovacıklı bir twit attı. "Başkan Muhittin Böcek 35 gün sonra uyandırılmıştır. Sevenlerine, sevmeyenlerine, koltuk sevdasına girenlere duyurulur" diye.  Twiti okuyunca "Haydaaa" demişim. "Basın danışmanı nasıl böyle bir twit atmış. Koltuk sevdalı diye kimi kast etti acaba? 

Beni kast etmediği çok açık ama kimi işaret ediyor?  Turgay Genç'i mi? Ümit Uysal'ı mı? Semih Esen'i mi? Hakan Tütüncü'yü mü? Yoksa şu anda başkan vekili olarak görev yapan Mehmet Hacıarifoğlu'nu mu kast ediyor?  Veya genel merkezden sık sık Antalya'ya gelip gitmeye başlayan Genel başkan yardımcısı Seyit Torun'u mu hedef tahtasına oturtuyor. Veya ne bileyim, çeşitli  siyasi manevra peşinde koşan CHP milletvekili Çetin Osman Budak' mı? 

Hadi Hakan Tütüncü'yü geçelim. Ak Partili. Doğal hedef.  Ki yukarda Allah'ı var Sayın Tütüncü her konuşmasında, "Allah'ın izni ile Muhittin Başkan sağlığına kavuşacak. Allah ailesine, sevenlerine bağışlayacak. Duamız bu yönde" demiştir. Eee Ak Partili Hakan Tütüncü'yü geçersek Belovacıklı'nın hedefinde kim var o zaman? Bence Genç, Uysal ve Esen'den oluşan üç belediye başkanının üçü de onun hedefindeydi. 
"Seyit Torun, Nusret Bayar ve Başkanvekili Hacıarifoğlu Su otelde görüştüler" diye bir şeyler çıkmıştı geçen gün. Ancak bu doğru değildi. Seyit Torun geldiği gece  Mehmet Hacıarifoğlu Başkanvekili sıfatı ile onu havalimanından karşıladı ve kaldığı otele götürüp bıraktı. Seyit Torun-Nusret Bayar  ve Mehmet Hacıarifoğlu hiç bir şekilde bir araya gelip görüşmediler. Veya en azından benim aldığın çok sağlam kaynakların verdiği bilgi bu yönde. Zaten Hacıarifoğlu'nun belediye başkanlığı gibi bir hevesinin olmadığını herkes biliyor. Adamın bütün ömrü Muhittin Böcek'in ardında geçmiş. 

Hakkını yemeyelim şimdi. Bayar ve Torun görüştüler ama genel Başkan yardımcısı gelmiş, il başkanı görüşmesin mi?  Görüşmeseydi bu sefer genel başkan yardımcısı ile görüşmedi bile derdik. 

Her neyse, buna rağmen başkanın basın danışmanı hedefine Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'u da oturttuysa ve ona da atar-gider yapıyorsa  "Helal olsun" derim. Ama sevgili basın danışmanı hanımefendi sen Genel Başkan Yardımcısına CHP'li belediye başkanlara yönelik prokovatif şekilde  "Koltuk sevdalısı" diye atar yapacağına, başkanın soyismini "Haşere" diyenlere atar yapsaydın daha eyiydi. Hani haddimize değil ama bu işler senin görevin diye biliyoruz da o bakımdan dediydim. 
 

 

Haydi Muhittin Başkan, aç gözlerini, kalk ayağa! Birleştirici çimento olarak sen olmayınca  Antalya kaosa sürükleniyor. 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 2470 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.