1
  • BIST 9093.41
  • Altın 2325.482
  • Dolar 32.3736
  • Euro 34.9977
  • Antalya 26 °C

DERE HEP KAZANIR!

Teslime Tosun

Sabaha karşı 04.00 sıralarında depremle uyandık. Yattığım yerde, depremin geçmesini beklerken, vücudum kaskatı halde, ellerimle yastığı öyle sıkı tutmuşum ki, sallanmamız bitmesine rağmen uzun süre parmaklarımı gevşetemedim.

 

Bu sırada içimden bildiğim tüm duaları tekrar edip, “Allah’ım geride kalanlara yardım et” dediğimi fark ettim.

 

Ölüm korkusu işte böyle bir şey!

Allah’ım bir sınavdan daha geçirmiş oldu bizi. İşte deprem oldu ve binalar yıkılsa, ölüversek her şey boş ve anlamsız. Ölüme yakın olduğumuz bu anlarda yaptığımız kavgalar, verdiğimiz mücadele her şey ama her şey bir anda silinip gidiveriyor.

 

Deprem bana şöyle bir manevi açıdan kendimi sorgulamama neden oldu. Sabaha karşı aldığımız kararlar hayırlara vesile olur inşallah.

 

Gelelim, bu gün yazacağımız konumuza.

 

Pazar karıştı arkadaşlar!

 

Pazarcılar Odası’nın başkanlık yarışında ipi Metin Bucak göğüsledi.

 

CHP’nin sonuna kadar desteklediği, sahalara indiği Muratpaşa eski meclis üyesi Zeki Doğan ise seçimi kaybetti. Geçmiş olsun.

 

 

Bu dönem Antalya Pazarcılar Odası’nı değişmez yardımcısı Zeki Doğan’a bırakıp, Pazarcılar Odası Federasyon Başkanı Ali Karaca’nın koltuğunu hedefleyen İsmail Öz’de büyük bir darbe almış oldu. Sayın Öz, federasyon başkanlığına giden yolda radara yakalanmış gibi oldu ama İsmail Öz bu, yarışı asla bırakmaz.

 

Şimdi geride uzun yıllardan bu yana koltuklarını bırakmayan diğer başkanlara geldi sıra.

 

Bana gelen bilgilere göre, İsmail Öz-Zeki Doğan çiftinin seçimi kaybettiğini duyan yıllardır koltuğa yapışmış vaziyette yaşayan diğer esnaf oda başkanları birbirlerini telefonla arayarak “Nasıl olmuş ya, İsmail Öz seçimi kaybetmiş ha? Yapma yaaa” diyerek şaşkınlıklarını dile getiriyorlar.

 

Kimisi seçimi kaybetme korkusuyla seçim kararı bile alamazken, "bir kaç hafta daha koltuğumda oturabileyim" derken, seçim kararı alanlar ise ne yapacaklarını bilemiyorlar.

 

Hepsinin içini bir korku sardı.

 

Metin Bucak seçimi kazandığını anladığı andan itibaren, yanına ağabeyleri Oto tamirciler Odası Başkan adayı Mehmet Bucak ile Börekçiler Odası Başkan adayı Turgut Bucak’ı alıp, AESOB’a geçtiler ve Başkan Adlıhan Dere’yi ziyaret ettiler. Metin Bucak yayınladığı fotoğrafta “Başkanımız Adlıhan Dere’ye tam destek vermek için kendim ve ağabeylerim adına söz veriyorum. Dedi.

 

İşte burada AESOB’u oluşturan yuvarlak masada oyuncular değişiyor demektir . Adlıhan Dere, kimi masasına oturtacağına karar vermiş ve adım adım bunu gerçekleştiriyor. Bence esnaf seçimlerinde en rahat AESOB Başkanı Adlıhan Dere.

 

“Kim kaybederse kaybetsin, masa hep kazanır” mottosuyla Dere hep kazanacak.

 

Baksanıza, koltuğunda gözü olan Şoförler Odası Başkan Adayı Mehmet Ali Alkan ve onun destekçisi Şahin Aba bile Adlıhan Dere'yi ziyaret edip, bağlılıklarını bildiriyorlar. Yani bu demektir ki,  Adlıhan Dere'yi geçip, şoförler odası seçimlerini alamayacaklarını fark ettiler. Bu  dönemde sadece şoförler Odası seçimlerini alabilmeyi hedefliyorlar. Mehmet Ali Alkan'ın AESOB Başkanlığı hayali 4 yıl sonraya, yani bir dönem sonraya bırakılmış gibi gözüküyor.

 

Alkan bu günlerde en büyük hayal kırıklığını yaşıyor. Bu güne kadar kader birliği ettikleri Şeref Tezcan bir anda Mehmet Ali Alkan'ın ve Niyazi Özçelik'in karşısında aday olarak yerini almış oldu. 

 

Sandık bu kim çıkar, kim gider bilemem ama ibre Niyazi Özçelik'e dönmüş gibi görünüyor.  

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 1834 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.