1
  • BIST 9063.53
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Antalya 20 °C

DEVLETİ ZARARDAN KURTARANA EZİYET

Teslime Tosun

 

Birkaç gün önce yazdığımız Milli Eğitim’le ilgili yazımızın bir bölümünde Döşemealtı İlçemizin gözde okullarından Yusuf Ziya Öner Fen Lisesinde yaşanan ilginç elektrik olayını yazmıştım.

 

Okulun elektrik panosundan lojmanlara elektrik bağlanmış. Bu elektriği de 200 liraya sabitlemişler. Pandemi döneminde okullar kapalı olmasına rağmen elektrik faturaları yüksek gelince bakanlıktan faturayı kontrol edenlerin dikkatini çekmiş olay ortaya çıkmış.

 

Okulun müdüresi olan Nuray Özcan isimli hanımefendi ise lojmanların elektrik sayacını ayırmaya kalkınca yeniden görevlendirme dilekçesine cevap bile verilmemiş.

 

Şimdi sıkı durun!

 

Gelen bilgilere göre lojmanların elektrik sayaçlarını ayırdığı gerekçesiyle müdüre hanıma “Bu sayaçların parasını nerden buldun?” diye idari sorular sorulmuş.

 

Haydi olaya baştan başlayalım.

 

 

Bir okuyucum bu konuyla ilgili kısa bilgiler verdi. Bunun üzerine bende küçük çaplı bir araştırma yaptım. Ve pandemi döneminde okullar kapalı olmasına rağmen elektrik faturalarının çok yüklü geldiği bilgisini doğruladım.

 

Kimseyi suçlamadan, kimseye bulaşmadan olayın garipliğini ve ilginçliğini kısa bir yazı ile kaleme aldım.

 

Bir okuyucumuz mevzuat gereği lojman elektrik fatura bedelini bakanlığın belirlediğini, okul idaresinin veya lojmanlarda oturanların bunu yapamadığını belirterek “Okul idaresinin bunu yapmaya yetkisi yok. Yönetmelik dışına kimse çıkamaz” diye yorum yaptı.

 

Nuray Özcan isimli hanımefendiyi hiç tanımıyorum. Kendisiyle en ufak bir temasımız olmadı. Herhangi bir kanaldan görüşme yapmadım veya başkaları üzerinden de görüşmedim.

 

Ama edinebildiğim bilgileri sizlerle paylaşayım.

 

2017 yılında bu hanımefendi müdür olarak okulda görevlendiriliyor. Yaptığı çalışmaların meyvelerini kısa sürede görüldü zira üniversite sınavında Türkiye 1.’cisini çıkarmışlar. Bu başarının ardından Türkiye’de resmi fen liseleri içinde çift diploma ile mezun olma programı olan IBDP programını uygulama yetkisini almışlar.

 

Her şey okulun elektrik faturasının yüksek gelmesi üzerine başlamış.

 

Bakanlığın uyarısı üzerine lojmanların sayaçlarını ayırmak için harekete geçince istenmeyen müdür ilan edilmiş.

 

Lojmanlarda kimler oturuyor peki?

 

Müdür Nuray Özcan oturmuyor. Ama İl Milli Eğitimde görevli bir şube müdürü, arkası bazı siyasetçilere dayananlar oturuyor. Bu ve buna benzeri konular nedeniyle müdüre hanıma müfettiş gönderiliyor.

Soru şu: “Elektrik aboneliğini ayırmak için sayaç paralarını nereden buldun?” Halbuki sayaç paralarını, Döşemealtı’nda inşaat işiyle uğraşan Abdullah bey isimli birisi hayır için ödemiş.

 

Günlerdir elektrik sayaçlarının ayrılması nedeniyle kadına kinlendiği tahmin edilen lojman sakini şube müdürü, hemşehrisi olan il müdür yardımcısının da desteği ile müdüre hanımı sıkıntılara gark ettikleri iddiası il milli eğitim koridorlarında en fazla konuşulan konular arasında yer alıyor.

 

Geldiğimiz noktada müdüre hanımın okula yeniden görevlendirme talebine cevap bile verilmiyor.

Ama bu arada okulun 22 bin lira civarındaki elektrik faturası 6 bin liraya kadar düşüyor.

 

Devletin zararını önlediği için müdüre hanıma ödül verilmesi gerekirken, yapılanlara bakınız.

Bu yazı toplam 3518 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.