1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • Antalya 13 °C

Döşemealtı Belediyesi “Tarım Zirvesi”nde

Döşemealtı Belediyesi “Tarım Zirvesi”nde
Döşemealtı Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin tarıma verdiği desteklerin değerlendirildiği ve bundan sonraki yol haritasının çizileceği “Tarım Zirvesi”ne katılıyor.

Kültürel Değerler Görücüde

İstanbul-Avrasya Gösteri Merkezi’nde 30 Eylül- 2 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan Tarım Zirvesi’nde Döşemealtı Belediyesi’nin standı yer alacak. Yaklaşık 1 milyon ziyaretçinin gelmesi beklenen zirvede Döşemealtı Belediyesi yeni kurulan Kadın Kooperatiflerinin ürünlerinin satışa çıkarılacağı “Emekçi Bakkal” başta olmak üzere, ilçenin en büyük zenginliklerinden Hicaz Narı, Nar ekşisi, Nar Suyu, Zeytin, Zeytin Yağı ile kültürel değerleri görücüye sunulacak.

Yol Haritası Şekillenecek

Tarımsal Kalkınmada yeni politikalar ve üretici odaklı çözümler sloganıyla düzenlenen”Tarım Zirvesi”ne Türkiye’nin 81 ilinden, Büyükşehir, İl ilçe ve belde belediyeleri katılarak Cumhuriyet Halk Partili Belediyelerin tarım politikaları ve bundan sonraki yol haritası şekillenecek. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç “Tarım Zirvesi’nde Döşemealtı’nın hem tarımsal faaliyetlerini hemde kültürünü tanıtacağız. Burada yapılacak fikir alışverişleri sayesinde de ilçemizin tarımsal anlamda kalkınması ve üreticinin ürünlerini çok daha geniş kitlelere ulaştırabilmesi için çalışmalar yapacağız” diye konuştu.

Hedefimiz İlk Etapta 10 Emekçi Bakkal

Döşemealtı Belediyesince yaklaşık 50 Kadın Kooperatifi Termessos Döşemealtı Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında toplandı.Termessos Döşemealtı Üretim ve İşletme Kooperatif Başkanı Engin Murat Özdemir “Emekçi üretici kadınlarımıza istihdam yaratmak için böyle bir hamle gerçekleştirdik. Aynı zamanda Emekçi Bakkal adı altında bir market açarak ürünlerimizi burda satışa sunduk. Hedefimiz ilk etapta 10 Emekçi Bakkal açmak” dedi.

Bu haber toplam 611 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.