1
  • BIST 9804.4
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 27 °C

Döşemealtı’nda Kadın Çiftçilere "İyi Tarım Uygulamaları" eğitimi

Döşemealtı’nda Kadın Çiftçilere "İyi Tarım Uygulamaları" eğitimi
Kadın çiftçileri desteklemek amacıyla kurulan “Kadın Çiftçi Akedemisi”nde bu hafta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli Dr. Hakan Eski, "İyi Tarım Uygulamaları" eğitimi verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Antalya Kadın Girişimciler Kurulu tarafından kadın çiftçilerin eğitim almasını sağlamak için hazırlanan "Kadın Çiftçi Akademisi Projesinde eğitimler yoğun bir katılımla sürüyor.

Döşemealtı Belediyesi, ATSO, TOBB Antalya Kadın Girişimciler Kurulu, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Kadın Girişimci Kooperatifi işbirliği ile hayata geçirilen akademiye katılan kadın çiftçiler tarım ve üretim noktasında farklı eğitimler alıyor.

Akademi eğitimlerine bu hafta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli Dr. Hakan Eski katıldı. Eski, kadın çiftçilere "İyi Tarım Uygulamaları" konusunda aydınlatıcı bilgiler verdi. Eski, "İyi Tarım Uygulaması Sertifikası Nasıl alınır,  İyi Tarım Uygulamaları Kriterleri ve desteklemeleri ile güvenilir gıda konusunda da detaylı bilgiler verdi. Eğitime katılan kadın çiftçiler, hatıra fotoğrafı çektirerek, eğitimleri fotoğraf kareleriyle sabitlemiş oldular. Döşemealtı’na yeni atanan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erkan Çakar’da katılarak kadın çiftçilere destek verdi.

75 saatlik haftada 2 gün 3'er saat şeklinde gerçekleştirilecek eğitim sonunda kadınlara sertifika verilecek. Eğitim sonunda sertifika alan kadın çiftçilere, Döşemealtı Belediyesi tarafından ürünlerini pazarlayabilecekleri satış alanı da oluşturulacak. 

Tarımın en önemli unsurlarından olan çiftçi kadınların potansiyelinin ve tarımsal üretimdeki etkinliklerinin artırılması, toplumsal statülerinin geliştirilmesi için Türkiye'de bir ilk olarak Antalya’da kurulan Kadın Çiftçi Akademisi’nde eğitimler yoğun bir katılımla sürüyor. Haber Merkezi

Bu haber toplam 2496 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.