1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • Antalya 13 °C

Efsaneler Muratpaşa’da

Efsaneler Muratpaşa’da

Türkiye’nin yaşayan efsanelerini bir araya getiren Tuluhan Tekelioğlu’nun ‘Efsaneler’ belgeseli, Antalya galası ve ilk halk gösterimini 28 Eylül Salı saat 20.00’de, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ev sahipliğinde Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirecek.

Yazar Ayşe Kulin, sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, piyano virtüözleri Güher ve Süher Pekinel kardeşler, tiyatrocu Nevra Serezli, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, teknik direktör ve eski milli futbolcu Şenol Güneş, ressam ve sanat eğitmeni Süleyman Saim Tekcan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen…

Türkiye’nin toplumsal hafızasında ayrı bir yere sahip, Türkiye’nin yaşayan dokuz efsanesini bir araya getiren gazeteci ve belgeselci Tuluhan Tekelioğlu’nun ‘Efsaneler’ isimli belgeseli, Antalya galası ve ilk halk gösterimini Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriyor. Gala ve gösterim, 28 Eylül Salı saat 20.00’de gerçekleştirilecek.

Tekelioğlu, belgeseli unutulan değerleri genç kuşağa yeniden hatırlatmak için çekmeye karar verdiğini belirtirken “Sabır, vazgeçmemek, çok çalışmak, empati yapmak, tevazu sahibi olmak gibi erdemleri unutmuştuk. Efsanelerimiz bize kendi hayat tecrübelerinden süzülen anılarıyla bu erdemleri hatırlattı” diye konuştu. Tekelioğlu, insanlığın içinden geçtiği bu zor dönemde temsil ettikleri alanların gelişim ve dönüşümüne katkı sağlayarak değer yaratan bu isimlerin umudu daha zor bulan gençliğe ilham olacağına inandığını dile getirdi.

Belgesel çekimlerinin sekiz ayda tamamladığını aktaran Tekelioğlu, “Çekimler aşı bulunmadan önce başladı. Defalarca ertelendi, riski sıfıra indirmek için sayısız kez PCR testi olduk ve covid-19 riski açısından en kırılgan yaş grubuyla çekimlerimizi yaparken bir dezenfektan şirketi ile bile anlaştık” diyerek yaşadıkları zorlukları anlattı. AXA Sigorta katkılarıyla gerçekleşen belgeselin montajını Fransa’da yaptıklarını dile getiren Tekelioğlu, “Fransa’da 10 gün karantinada kaldım. Her aşaması çok çaba gerektirdi” dedi.

Başkan Uysal, Muratpaşa Belediyesi olarak sanattan spora, eğitimden inovasyona yaşamın birçok alanında insan hayatına dokunacak çalışmaları hayata geçirdiklerini belirterek, “Şimdi, Türkiye’de milyonların kalbinde derin izler bırakan, hayatlarını etkileyen yaşayan efsanelerimizi bir araya getirdiği belgeselini Antalya seyircisiyle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu. Başkan Uysal, ayrıca, Türkiye’nin dokuz efsanesini Türk sinemasının yaşayan efsanelerinden Türkan Şoray’ın adını taşıyan kültür merkezinde yapacak olmanın da ayrıca anlamlı olduğunu dile getirdi.


 

Bu haber toplam 848 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.