1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2245.853
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1705
  • Antalya 13 °C

Eldiven ve maskeler, Mobil Atık Getirme Merkezi’ne

Eldiven ve maskeler, Mobil Atık Getirme Merkezi’ne
Kepez Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında ilçeye yerleştirdiği güneş enerjili ‘Mobil Atık Getirme Merkezleri’ne eldiven ve maske atığı için bölümler ekledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında, Kepez Belediyesi çevreci çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor. Kepez’in 68 mahallesinde ‘Sıfır Atık Projesi’ni hayata geçiren Kepez Belediyesi, ilçenin belirli noktalarına güneş enerjili Mobil Atık Getirme Merkezi, Yön Tabelalı Geri Dönüşüm Kutuları ve Reklam Tabelalı Geri Dönüşüm Kutuları yerleştirmişti.  Çöplerin kaynağında ayrıştırılması için de çevre dostu Mobil Atık Getirme Merkezleri’nin de sayısını artıran Kepez Belediyesi tarafından, bu merkezlere dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeniylede kullanım oranı büyük oranda artan eldiven ve maske atığı bölümleri eklendi.

Güneş enerjili, çevre dostu

Türkiye’de 2017 yılının Ekim ayında başlatılan Sıfır Atık Projesi’nin kesintiye uğramadan uzun yıllar devam etmesi ve bir yaşam biçimi haline gelmesi için insanlardaki çevreyi koruma bilincinin her an diri tutulması ve güçlendirilmesi gerekiyor. Bu kapsamda; Kepez Belediyesi vatandaşların atık konteynerlerine daha rahat ulaşabilmesi için belirli noktalara Mobil Atık Getirme Merkezleri yerleştirdi. Kepez’in güneş enerjili, çevre dostu Mobil Atık Getirme Merkezleri, Kepez Belediyesi önü, Çallı Kavşağı, Seyir Terası, ParkFuntastic ve Kepez Devlet Hastanesi karşısında bulunuyor.  Haber Merkezi

Bu haber toplam 1275 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.