1
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Antalya 20 °C

ELMALI BELEDİYE BAŞKANI ARADI

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

 

ELMALI BELEDİYE BAŞKANI ARADI

Dün sabah saatlerinde yayına verdiğim köşe yazımın ikinci bölümünde yer alan Elmalı Belediyesi'nin Alparslan Türkeş ismini değiştirilmesiyle ilgili tepkiler gecikmedi.

 

İlk olarak "Alparslan Türkeş" ismini Elmalı girişinde yer alan bulvardan bir dönem önceki AK Partili belediye başkanı Ümit Öztekin'in kaldırdığını ve o dönemde özellikle MHP'li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Selçuk Senirli'nin tepki verdiği belirtilerek, "Yazınızın aksine İYİ Partili belediye başkanı Halil Öztürk, kaldırılan bu ismi yeniden meclis kararı ile koymuştur" denildi. Ancak meclis gündemi 7. maddesinde yer alan Antalya, Hükümet ve Alparslan Türkeş isminin değiştirilmesinin görüşülmesi" bölümüne doğru dürüst bir açıklama getirilemedi.

 

Ardından Elmalı Belediye Başkanı Sayın Halil Öztürk telefonla arayarak olayın meclis gündemi açıklanırken yanlış anlaşılmalara neden olabilecek şekilde yazıldığını belirtip, doğrusunu açıkladı. Sayın Öztürk genç olmasına rağmen oldukça olgun, saygılı ve nazik bir ses tonu ile düzgünce kendisini ve olayları ifade etti. Telefonu kapattıktan sonra olması gereken yaşandığına göre neden gazeteci ve siyasetçi arasındaki medenice yapılan bu görüşmeye şaşırdığımı düşündüm.

 

Uzun süreden bu yana gazetecinin yazdığı en ufak eleştirel bir yazıya siyasetçilerin tahammül etmeyerek gazeteci ile esip gürleyerek konuşmasına alışmışız. Karşımızda nezaketle kendisini ifade eden bir siyasetçi görünce şaşırdığımız sonucuna vardım. Kendi kendime üzülmedim dersem yalan olur.

 

Her neyse, ardından Elmalı Belediyesi de yazılı olarak kamuoyunu duyurusunu yaptılar. (Bu duyuruyu yazının sonunda tam metin veriyorum. Oradan okuyabilirsiniz.) Sayın Öztürk telefonla Elmalı ilçesi girişindeki ana bulvarın isminin Alparslan Türkeş olduğunu belirterek, "AK Parti döneminde Sayın Alparslan Türkeş'in ismi bu bulvardan alınmış, ara bir sokağa verilmiş. Türkeş'ten boşalan Bulvarın ismi ise Elmalılı Hamdi Yazır Bulvarı olarak meclisten geçmiş. Bizim gönlümüz Sayın Alparslan Türkeş'in isminin ara bir sokakta kalmasına razı gelmedi. Elmalılı Hamdi Yazır'da sadece ilçemiz için değil Türkiye için bir değerdir. O'nu da kaldırmayı düşünmedik. Bu nedenle Dua Yokuşu mevkisinden başlayıp döner kavşağa kadar olan bölüme Alparslan Türkeş Caddesi, Döner Kavşaktan mevkisinden Akkulak mevkisine kadar olan caddenin ismi Hamdi Yazır Bulvarı olarak değiştirdik." dedi.

 

Şimdi kafamda oturmuş oldu.

 

2009-2014 yılları arasında Elmalı Belediye Başkanlığı yapan MHP'li Hüseyin Altıntaş döneminde Elmalı'nın en büyük bulvarına Alparslan Türkeş ismi verilmiş. 2014 yılında belediye başkanlığını kazanan AK Partili Ümit Öztekin Türkeş'in ismini bu bulvardan silip, ara bir sokağa kaydırmış. bu dönem belediye başkanı seçilen İYİ Partili Halil Öztürk'te Alparslan Türkeş'in ismini Elmalılı Hamdi Yazır'ın devamı niteliğindeki ana caddeye taşımış.

 

  1. anlayacağınız Türkeş ismi her dönem gezip duruyor.

Alparslan Türkeş'in isminin her dönem değişmesinden en fazla Elmalı'da esnaf şikayetçi haberiniz olsun. Sosyal medyadan bir vatandaşımız yazıyor, "Her dönem isim değiştiği için biz mağdur oluyoruz. İsim değiştiği için adres değişiyor. Fatura başlığı değişiyor, yeniden fatura bastırıyoruz. Maliye bildirim yapma, muhtardan ikameti değiştir, PTT, kargoculara derdimizi anlatıyoruz. Sizin anlayacağınız bu isim değişikliğinin en büyük mağduru esnaftır" diyorlar. İsim değiştirmeyi düşünen diğer belediye başkanlarına duyurulur.

 

MUSTAFA EMEKLİ ARADI

 

Elmalı, Alparslan Türkeş isminin değiştirilmesi konularında telefon trafiğinin arasında Sayın Mustafa Emekli aradı. Hemen telefonu açtım, "Buyrun sayın başkanım" dedim. Hal-hatır sormanın ardından "Kesinlikle ama kesinlikle benim İl Başkanı olma gibi bir ne talebim vardır, nede üçüncü bir şahıslar ile görüşmem vardır. İlçe başkanları ile de görüşmem olmamıştır. Ben henüz belediyeden ayrılmadım. Görevime devam ediyorum ve ayrılmayı da düşünmüyorum. Hiç kimse de bana İl Başkanlığı teklifi filan da yapmadı. Benim böyle bir talebim yoktur." dedi.

Bende kendisine ne söylerseniz benim için beyan esastır ve yarın yayınlayacağım köşemde buna yer vereceğim dedim. Bu nedenle üzerimde hakkı kalmasın.

 

NOT: İhtimaldir ki, Mustafa Emekli'nin ismini yıpratmaya çalışanlar böyle bir tevatürü piyasaya sürmüş olabilirler. Adına siyaset diyorlar.

 

 

--------

 

İŞTE ELMALI BELEDİYESİ BASIN BÜROSUNDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA

KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR

2 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Elmalı Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantımızın gündem maddelerinden biri olan 7. Madde İlçemizde bulunan Hükümet, Antalya ve Alparslan Türkeş Caddelerinin isimlerinin değiştirilmesinin görüşülmesi.“ maddesinin kamuoyu tarafından yanlış anlaşılması üzerine kamuoyunun daha sağlıklı bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Belediyemizin sosyal medya hesabı üzerinden canlı olarak yayınladığımız ve halen de sayfamız üzerinden ulaşabileceğiniz meclis toplantımızda bütün siyasi parti meclis üyelerimizin tamamının kabul oyu vererek alınan karar metnini olduğu gibi aşağıda belirtiyor, kamuoyunun takdirlerine saygı ile sunuyorum.

Halil Öztürk

ElmalıBelediye Başkanı

 

 

Karar: İlçenin Dua Yokuşu Mevkii’nden başlayıp döner kavşağa kadar olan caddenin isminin Alparslan Türkeş Caddesi, Döner Kavşak Mevkii’nden Akkulak Çeşmesi Mevkii’ne kadar olan caddenin Elmalılı M.HamdiYazır Bulvarı, mevcutta bulunan Alparslan Türkeş Caddesi’nin isminin İsmail-Turan Balaban Caddesi olarak, Hükümet Caddesinin isminin Atatürk Caddesi ve Yeni Fethiye Caddesi’nin isminin Bülent Ecevit Caddesi olarak değiştirilmesine oy birliği ile karar verildi.

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 2991 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.