1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 21 °C

ELMALI MYO ÖĞRENCİLERİ TRT RADYO VERİCİ İSTASYONUNDA UYGULAMA YAPTI

ELMALI MYO ÖĞRENCİLERİ TRT RADYO VERİCİ İSTASYONUNDA UYGULAMA YAPTI
Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Elmalı Meslek Yüksekokulu Elektronik-Haberleşme öğrencileri TRT Radyo verici istasyonu ve yayın merkezinde uygulama eğitimi yaptılar.

Öğretim Görevlileri Alparslan ÇINAR ve Sinan BİÇER rehberliğinde teorik bilgiler ile uygulamayı birleştirme amaçlı yapılan teknik gezide Antenler ve Mikrodalga Teknolojisi, Uydu Haberleşmesi ve Hücresel Haberleşme, RF Tekniği vb. derslerinin uygulamaları gerçekleştirildi. Öğr.Gör. Biçer geziyle ilgili olarak “Öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında çalışabilecekleri bir ortamda uygulama yapmalarına önem veriyoruz. İş alanlarından birisi de yayıncılık. TRT Antalya Radyosu, Kepez Duacıdaki TRT Radyo ve TV verici istasyonunu inceledik.” dedi. 
Gezi sırasında TRT Antalya Radyosu’nda görevli Mühendis Fevzi Hallaç, radyoda bir canlı yayının yapılışını ve stüdyodan sonraki aşamada teknik olarak ses yayının işlenişini kullanılan cihazlar üzerinde gösterdi. Ayrıca Hallaç işlenen RF sinyalinin uplink aracılığı ile uyduya aktarılması ve uydudan dönen sinyalin yerelde nasıl yayınlandığını açıklayarak yerel yayın ile ulusal yayının geçişlerindeki haberleşmeden bahsetti. Antalya Bölgesi Radyo ve TV verici istasyonlarının sorumlusu Hakan Acar ise Kepez istasyonunun örnek bir istasyon olarak tasarlandığını, verici istasyonunda 5 adet 5’er KW’lık FM radyo vericisi ve 4 adet 5’er KW’lık tv verici cihazı bulunduğunu belirtti. 
TRT Antalya Radyosunun canlı olarak yerelde yapılan yayını takip etme şansı bulduklarını söyleyen Çınar, “TRT Antalya Radyo ve TV verici istasyonu gezimizin bir verici istasyonun nasıl çalıştığını ve istasyonda gelen yayını aktarma noktasında kullanılan cihazların görülmesi çok yararlı oldu.” dedi. Uygulama gezi sonrasında Çınar TRT Antalya Radyosu Müdürlüğüne ve teknik bilgilendirme yapan yetkililerine teşekkür etti.

Bu haber toplam 3684 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.