1
  • BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Antalya 19 °C

Esnaf bitlendi !

Esnaf bitlendi !
Antalya'nın göbeği olan Kale Kapısı’nda bulunan iki kulenin arasında kedi evlerinde beslenen yüzlerce kedi ve köpek yüzünden çevrede bulunan esnaf bitlendi.

Bazı personelinin bit ve pireler yüzünden, bazılarının ise işyerinin damına düşen ölmüş kedileri toplamak istemeyen personelinin işi bırakması üzerine işyeri sahipleri isyan etmeye başladı.

 

HAYVAN SEVGİSİNİ İSTİSMAR

Kedi evlerini tarihi iki kulenin arasına yerleştirip buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin hayvan sevgisini istismar ettiği iddia edilerek,  kurdukları stanttan mama satışı yaptıran; Kale Kapısı Esnafları Derneği Başkanı Hasan Kilit'e tepki gösteren esnaflar "Bu kadar çok istiyorsa bu işi yapmayı kendi dükkanının önünde geniş yer var. Gidip oraya kursun kedi evlerini" dediler.

 

"KEDİ EVLERİNİ KENDİ DÜKKANININ ÖNÜNE KURSUN"

Muratpaşa Belediyesi meclis üyesi de olan Kale Kapısı Esnaf yaşatma derneği başkanı Hasan Kilit'e sosyal medyadan isyan eden CHP'li Muratpaşa Belediye Meclis üyesi ve Kale Kapısı esnaflarından Mehmet Tosun, "Meclis üyesi arkadaşım ile tartışmak istemem ama bu yaptığı hiç hoş bir şey değil. Kediler ölüyor, bizim tavana düşüyor. Günlerce kokusundan duramıyoruz. Personelim bitlendi. Bende sonunda onları Sayın Kilit'in eczanesine göndererek bit ilacı parasını karşılamasını istedim. Müşterim burada oturamıyor, pireler cirit atıyor. Bu burada olmaz. Çok istiyorsa kendi dükkanının önüne koysun bu kedileri. Yeter artık!" dedi.

NİMET OLAN EKMEK, KEDİ VE KÖPEK PİSLİKLERİYLE KARIŞIYOR

Tosun, aynı zamanda kendilerini hayvansever olarak nitelendiren kişilerin evlerinde buldukları ne kadar yemek artığı, ekmek varsa insanların geçtiği yaya yollarına, insanların oturması için yapılan yerlere, yeşil alanlara ve refüjlere atıyorlar. Güya kediler yiyecek diye. Bizim kutsal saydığımız ekmekler, köpek ve kedi pislikleri içinde ve insanlar bazen fark etmeden ikisinin de üzerine basıp geçiyorlar. Artık buna birilerinin (DUR) demesi gerekiyor." dedi.

 

Uzun süreden bu yana bazı vatandaşların destekledi, bazı vatandaşların ise isyan ettiren tarihi Kale Kapısındaki kedi evleri yüzünden esnaf arasında oldukça gergin günler geçiyor. Kale Kapısında bulunan faytonlardan çıkan at idrarları ve kedi evleri yüzünden Kale Kapısının ağır koku altında olduğunu belirten esnaf, "Birde bunun üzerine bitlendik. Pireler her yerde uçuşuyor" dediler. Tayfun Kayrancıoğlu

Bu haber toplam 3043 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.