1
  • BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 27 °C

ESNAF İŞLERİ

Teslime Tosun


ESNAF İŞLERİ 

Bu gün yazımıza esnaf ile başlayalım. Arada kaynamasın diye  kumarda basıldığı iddia edilen esnaf başkanımızı yazalım. 
İddiaya göre, geçtiğimiz günlerde polis, Yeşilbahçe Mahallesi, Metin Kasapoğlu Caddesi yani, Sampi Kavşağındaki bir apartmanın en üst katında kumar oynandığına dair ihbar alır. Polis gecenin ilerleyen saatlerinde buraya baskın düzenler. Masada gerçekten kumar oynayan bir kaç kişi vardır, ama mekanda dikkati çeken bir isim daha vardır. Polis onu da gözaltına almak ister. Parlak yüzlü bu beyefendi "Ben buraya yemek getirmiştim. Lokantacıyım" der. Polis, kuryeden çok rahmetli Necdet Tosun'un kopyası gibi duran şahsiyete  "Masada yemek yok" der. Esnaf başkanımız çok hızlı bir şekilde "Yemeği önce getirmiştim, şimdi parasını almaya geldim" der. 

Bayılırım hazırcevap insana

Not: (Kulaktan kulağa yapılan fısıldananlara göre, kumar oynatılan mekan aslında bu esnaf başkanımıza aitmiş. Ancak resmiyette başkasının üzerine kayıtlıymış) 
-------------

Geçtiğimiz günlerde daha önce başka bir odada görevliyken, şimdilerde Bakkallar  ve Bayiler Odası Başkanı  Şahin Aba'nın yanında çalışan bir hanımefendinin Şoförler Odasına giderek iki ortaklı bir kamyonete 3. ortak olarak girip, şoförler odasına kayıt yaptırmak için avukatı ile Niyazi Özçelik'in odasına gittiğini yazmıştım. Özçelik'te bunun bir kumpas olduğu yönünde beyanlar vermişti. 

Bunun hemen ardından isminin Aysun Kozan olduğunu belirten hanımefendi telefonla beni arayarak olayın doğru olduğunu, ancak kendisine kanunla verilen bir hakkı kullandığını açıkladı. Kozan, Niyazi Özçelik'i yalanlayarak "Benim kayıt işlemlerimi bir türlü yerine getirmiyorlardı. Bu nedenle yanıma avukatımı değil, muhasebecimi alarak gittim. Ama Niyazi Özçelik, ismimi söyler söylemez çok aşağılayıcı bir şekilde (O meşhur Aysun hanım sen misin?) dedi.  Neden beni kayıt yaptırmadıklarını sorduğumda beni odasından dışarı atmak istedi" dedi. 

1 çocuğu ile yaşam mücadelesi verdiğini belirten Aysun Kozan ayrıca "Evet bir kamyonete üçüncü ortak olarak girdim.  Onlarda kredi çektiler. Bunu da ihtiyacım vardı, kredi çekmek için yaptım. Ama bu sadece benim yaptığım bir şey değil. Herkes esnaf kredisi çekmek için aynı şeyi yapıyor. Herkesin faydalandığı bir şeyden ben niye faydalanamıyorum? Şahin Aba'nın halkla ilişkilerini yürüttüğüm için arkasında bir şey aramaya gerek yoktur. Kanunen herkese verilen haktan bende yararlanmak istedim. Arabam eski modeldi, yenilemek istiyordum. Bu nedenle esnaf kredisi çekecektim. Beni odaya kayıt yapmaya mecburlar" dedi.

Bayılırım açık sözlü insana 

Valla  hiç kıvırmadı. Ne yapacağını açık açık söyledi.  60 bin liralık araca, 600 bin liraya yakın kredi çekilmesi iddiası böylece doğrulanmış oldu. 
Kanunen kamyonete isterse 3. ortak değil, 10. ortak olabilir mi? Evet olabilir. 
Şoförler ve Otomobilciler Odası esnaf Kefalet kooperatifinden kredi çekebilir mi? İşte orası karışık.  Bildiğim kadarıyla verilen kredi kadar, ipotek alması gerekiyor ama isteyene verebiliyorlar demek ki? 
Böylece Niyazi Özçelik'in  iddia ettiği  "Şu anda Mehmet Ali Alkan'ın başında olduğu şoförler ve Otomobilciler Odası esnaf Kefalet kooperatifinin içini boşaltıyorlar. Şaibeli krediler ile hem  cemiyet üyelerimizin kooperatifinden kendilerine yakın isimleri kredi verip, içini boşaltıyorlar, hem de şoförler odasına fason üye kaydı yapıyorlar" sözleri de dolaylı olarak doğrulanmış oldu. 

Esnaf dünyası yazı konusu olarak çok verimli bir mecra. Önümüzdeki günlerde bazı esnaf başkanlarının yaptıklarıyla  ilgili detaylı yazılar kaleme alacağız. Bazı esnaf başkanları cürmü kadar skandal işlere karışıyor, bazıları büyük skandalların figüranı oluyor. Yeri geldikçe bunları yazacağız ve okudukça, "Hadi canım sende" diye güleceğimiz olayları anlatacağız. 


-------

Bu yazı toplam 4392 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.