1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 19 °C

ESNAF KULİSİ

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

 

ESNAF KULUSİ

Bir süreden bu yana elimdeki esnaf kulisleri birikti.

Haydi ilkinden başlayalım.

 

Biliyorsunuz Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, odada yaptığı yolsuzluklar, ve zimmetine para geçirme gibi bir dizi iddiaların soruşturması sonucunda tutuklanarak cezaevine konuldu.

 

Alkan'ın tutuklanacağı, Perşembenin geleceği Çarşambadan belli olduğu gibi aylar öncesinden belliydi. Peki Alkan ne zaman cezaevinden çıkacak ve Şoförler ve Otomobilciler Odası ne olacak?

Bildiğim kadarıyla Alkan'ın iddianamesi hazır. İddianame kabul edildikten sonra duruşma için gün verilecek. Ama bilindiği üzere adli tatil var ve adliye neredeyse boşaldı. Tüm her şey bir ay sonrasına atılıyor. Duruşmaya çıksa bile mahkemenin tutukluluk halinin devam etmesi diye bir şey söz konusu. Zaten idari yönden de görevine dönmesi biraz zor gözüküyor. Sizin anlayacağınız Şoförler ve Otomobilciler odasına yeni başkan gerekli. Olağanüstü bir şey olmaz ise Mehmet Ali Alkan'ın üzeri kırmızı kalemle çizilmiş oldu. Mehmet Ali Alkan'ın, AESOB Başkanı Adlıhan Dere'nin Kepez taraflarındaki taksi hattını Terracity alış-veriş merkezinin taksi durağına kaydırarak, inanılmaz bir rant kazandırması da kurtaramadı sizin anlayacağınız.

(Olağanüstü diyorum çünkü, AESOB'un efsane başkanı Nevzat Tulgar cezaevinde iken, karşısına Mehmet Ali Alkan'ın kayınpederi Sadullah Kabakuşak aday olmuştu. Buna rağmen, yani o sırada tutuklu olan Nevzat Tulgar cezaevindeyken bile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına yeniden seçilmişti.)

 

ADLIHAN DERE ŞOFÖRLER ODASINA HAZIRLANIYOR

 

Genel kurulları ne zaman bilmiyorum ama herkeste bir kıpırdanma var. Biliyorsunuz 3 dönemdir karşısına aday olarak çıkan Niyazi Özçelik geçen seçimi 150-200 oyla kaybetmişti. Herkes Niyazi Özçelik'in başkanlık koltuğuna bu sefer hiç sorunsuz oturabileceğine inanıyor. Ancak hiç hesapta olmayan bir kişi yani Adlıhan Dere'nin başkanlık için hazırlandığını kimse fark etmiyor bile. Biliyorsunuz Adlıhan Dere Başkan Büfeciler Odası başkanı ve odanın bütçesi de üyesi de Şoförler odasına göre çok ama çook düşük. Şu kadarını söyleyeyim, Şoförler ve Otomobilciler Odasının bütçesi koskoca AESOB'un bütçesinden bile daha büyük.

Bu nedenle daha önce Niyazi Özçelik'i Mehmet Ali Alkan'a karşı alttan alta destekleyen Adlıhan Dere başkan son günlerde Niyazi Özçelik'in telefonlarına bile çıkmadığı gelen bilgiler arasında.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

 

AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, aynı zamanda Kepez Esnaf Kefalet'inde başkanı idi. Bu günlerde sosyal medyada şaibeli bir şekilde öldüğüne inanılan ve bu teoriye inananlar tarafından ölümünün araştırılması istenen Sevimçok rahmetli olduktan sonra AK Parti'den meclis üyeliği de yapan Adlıhan Dere'ye onay çıkmıştı. Mustafa Köse, Menderes Türel, Mevlüt Çavuşoğlu yani ortak konsesyum ile AESOB Başkanlığı koltuğuna oturmuştu. Kepez Esnaf Kefalet Başkanlığına ise akrabası Dursun Dalma geçmişti. Adlıhan Dere, önce Kepez Esnaf Kefalete üye oldu. Ardından akrabası Dursun Dalma'nın tüm itirazlarına rağmen yönetim kurulunun kararıyla genel kurula gidilerek, Adlıhan Dere'yi bu koltuğa da seçmişlerdi.

Tahminlerim yine aynı yöntem izlenecek. Adlıhan Dere, önce Büfeciler Odası başkanlığından istifa edecek. Daha sonra Terracity'deki taksisini göstererek Şoförler Odasına üye olacak. Böylece hem bütçe olarak hem binlerce üyesiyle Tüm Türkiye'de olduğu gibi Antalya'da özgül ağırlığı en çok olan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı koltuğuna oturacak gibi görünüyor. 

 

Şimdiden kendisine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığında başarılar dileyerek, hayırlı olsun diyorum.

 

NOT: ELİMDEKİ DİĞER ESNAF KULİSLERİ, BİR BAŞKA YAZIYA KALDI. YANİ SERVİSÇİLER ODASINI, VE DİĞER ODALARI UNUTMADIM. ALINMASINLAR!

 

BU ARADA SAYIN ADLIHAN DERE'NİN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMAYAN HERHALDE BİR BEN KALDIM. BURADAN KUTLAYAYIM. SAYIN BAŞKANIM DOĞUM GÜNÜNÜZÜ KUTLAR, AİLENİZLE BİRLİKTE SAĞLIKLI, HUZURLU VE MUTLU BİR ÖMÜR DİLERİM. NİCE YILLARA

 

 

Bu yazı toplam 4650 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.