1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 18 °C

EXPO İMARA AÇILIYOR MU?

Teslime Tosun

 

Köşebaşı

EXPO İMARA AÇILIYOR MU?

 

Turizme katkı sağlaması ve ekstra turist gelmesini sağlamak amacıyla diğer altyapı yatırımları ile yaklaşık 2 milyar TL'ye mal olan EXPO 2016 Antalya sergi alanı bilindiği üzere özelleştirme kapsamına alındı.

 

23 Nisan 2016'da açılan ve 6 ay devam eden bin 121 dönüm alanda kurulu EXPO 2016 Antalya Sergi alanı bir süre kendi kaderine terk edildi. 2018 yılında da Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne devredildi.

 

Geçtiğimiz aylarda yeni bir gelişme oldu. Özelleştirme idaresine bağlı bazı elemanlar Ankara'dan Antalya'ya geldiler ve EXPO 2016 alanında bir çalışma yaptılar. Bu kişiler özelleştirme idaresinin emlak ekspertizleriydi. EXPO Alanının bağlı olduğu Aksu İlçe Belediyesinde kat irtifakı çok düşük. O bölgede kat irtifakı 3 veya 4 katı geçmiyor. Özelleştirilip bina yapılması için ihale ile parsellerin satış yapılması veya toptan satış için förmüllerin hazırlandığı yerde kat irtifakının düşük olması alıcılar için cazibesini düşürüyor.

 

Bu nedenle önümüzdeki günlerde Aksu Belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi EXPO'nun olduğu bölgede özel bir imar yasası hazırlarsa şaşırmam. Çok katlı sitelerin yapılması için özel bir imarla satışa çıkartılırsa buna üzülürüm.

Antalya Tarım ve Orman il Müdürü EXPO Antalya 2016 Sergi alanının yeniden canlandırılması amacıyla türlü çalışmalar yapıyor. Mustafa Özen bana kalırsa devlet memuru ve üst düzey bir bürokrat olduğu için kelimeler ağzından çıkamıyor ama düşüncesi "Eğer burayı yeniden para kazanır hale getirebilirsem, satışı önleyebilirim" diye düşünüyor. Bu nedenledir ki, Özen, bu alanın yeniden canlandırılması için yerel yöneticileri ile tüm Antalyalıların bu alana sahip çıkmasını isteyip duruyor.

 

Bence Antalya'lılar o bölgenin devasa sitelerin yapılması için satılmasının önüne geçmek zorunda. Burası yıllar, yıllar sonra değeri çok daha anlaşılabilecek bir yer. Bu gün etrafından hiçbir şeyin olmadığı o yerin bir 40-50 yıl sonra insanların Central park gibi içinde gezebilecekleri yegane alan olarak kalacağını düşünüyorum.

 

Varsın birileri EXPO Kule manzaralı evlerde oturmayıversinler. Veya ne bileyim hastaneler kompleksi olmayıversin. Öyle değil mi?

 

Bu arada Suriye bölgesinde teröristleri ile aramızda güvenli bir koridor oluşturmaya çalışan ordumuzun ve askerlerimizin Allah yardımcıları olsun. Ordumuzu muzaffer etsin.

 

Bu yazı toplam 2048 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.