1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 22 °C

FOTOĞRAFA BAKMAK

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

FOTOĞRAFA BAKMAK

Dün ve bu gün bizim camiada gündem İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Antalya'ya gelişi ve Elmalı'daki yağlı güreşlerindeki durumlardı.

 

Bu ziyaret ile her kafadan bir ses çıktı. Partilisi, partisizi Bilal Erdoğan'ın altın kemeri takması, Akşener'in Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'la birlikte kupa vermesini filan konuşuyorlar.

 

Benim iki kare fotoğraf dikkatimi çekti. İlki, Meral Akşener güreş alanına sonradan geldiği için protokolde oturanlara selam vermesi fotoğrafı. Bu arada Bilal Erdoğan'a da selam veriyor. Bilal Erdoğan yerinden kalkma hamlesi yapıyor, ancak kısa bir selamlaşma olduğu için yerine gerisin geriye oturuyor. (Buna yazının sonunda yine değineceğim.)

 

İkinci fotoğrafı ise Muhittin Böcek paylaşmış. Meral Akşener, Tuba Vural Çokal ve avanesi oturuyor. Muhittin Böcek ayakta. Misafirlerini oturtmuş, kendisi ise yerine geçecek. İYİ Partililerden kendilerini önemli hisseden herkes Meral Akyener'in yanında, yöresinde koltuklardan yer kapma derdinde. Kimisi fotoğraf çekme telaşında. Ancak fotoğrafı büyüttüğünüz zaman, arka taraflarda Cansel Çevikol'u görebiliyorsunuz. Sayın Çevikol ayakta. Kollarını göğsünün üzerinde bağlamış. Her zamanki gibi saçları arkadan toplanmış. Derli toplu görüntüsünü yine bozmamış. Çevresinde olup bitenlere, ve koltuktan yer kapma telaşındakilere müstehzi bir bakış ile gülümsüyor. Sanki orada yaşanan bir şov ve bu şovdan canı sıkılmış ama mecbur seyretmek zorundaymış gibi bir hali var.

 

Şimdi gelelim asıl konumuza. Şimdi yazacaklarım azıcık kulis, biraz öngörü, biraz büyük fotoğrafın gösterdiklerini görme, biraz Türkiye gündemini yakın takip diyebiliriz.

 

Bana kalırsa Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki de bir kendisine ayar vermeye çalışan ittifak ortağı Devlet Bahçeli'den sıkıldı. Bazen atacağı adımlarda, bazen devletin bekası konusunda karşılıklı ihtilafa düşüyorlar. Bahçeli'nin miadının dolduğunu görüyor. Bahçeli'den sonra MHP'nin de toparlanamayacağını fark ediyor. Bu ittifakın yararını MHP, zararını ise AK Parti'nin sırtına yüklendiğini aleni biliyor.

 

Bu nedenle ittifak partnerini değiştirmeye karar vermiştir. İlk temas 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda gerçekleşmiştir. İkinci temas ise Elmalı'da gerçekleşti. Elmalı güreş ağası Muammer Ak bilindiği üzere Ak Parti Antalya il yönetiminde. Elmalı Belediye Başkanı İyi Partili Halil Öztürk, genel başkanı Meral Akşener'i davet ederken Bilal Erdoğan'ın geleceğinden habersiz miydi? Ya da Muammer Ak, Bilal Erdoğan'ı davet ederken Meral Akşener'in geleceğinden habersiz miydi? Bence her iki tarafın kurmayları da bu gelişmelerden bilgileri vardı ve yan yana gelmeleri sağlandı. Yani İYİ Parti ve Ak Parti artık yan yana gelebilme noktasına geldiler.

Ankara'da Ak Partili ve İyi Partili kurmaylar önce alt derecede, sonra üst derecede ve son olarak en üst seviyede görüşmeler süreç içinde yapılacaktır. İyi Parti'nin içinde barındırdığı üç-dört fraksiyonda böylece Ak Parti ile ittifak masasının çevresinde yerlerini almış olacaklardır.

 

Bu süreç tahmin ediyorum 2020 başlarına kadar devam eder.

 

Şimdi buradan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek'e dönelim. Sayın Böcek, bana kalırsa İYİ Parti'den gelen talepleri ya ayağını sürüyerek yaptı ya da beklemeye alıp, zamana bıraktı. Bana kalırsa doğrusunu yaptı.

Sayın Akşener gittikten sonra dedikodular aldı başını gitti ya, "4 dosya verdi, 5 dosya verdi" diye. Bana düşmez ama atamalar için az daha bekleseniz iyi olur gibi geliyor. Yoksa bir bakmışsınız atadıklarınız Ak Partili oluvermiş.

Bu yazı toplam 2836 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.