1
  • BIST 9538.11
  • Altın 2486.5
  • Dolar 32.5
  • Euro 34.7941
  • Antalya 22 °C

GARİP ZİYARET

Teslime Tosun

 

Ankara kulislerine devam edelim. Bu gün araya İstanbul’u da karıştıracağız. .

 

 

Biliyorsunuz Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal, hukukçu kimliğinin yanı sıra sanatsal kimliği ile de ön plana çıkmaya çalışıyor.

 

Maşallahı var vallahi. Kitap yazıyor, şiir okuyor ve son günlerde parasını bastırıp çıktığınız programlar var ya ona dadandı ve Halk TV’de yayınlanan “Görkemli hatıralar” programının 3. Defa konuğu oldu. Muhtemelen dersler de aldığı için sanatçılara eşlik ediyor, şarkılar söylüyor.

 

Tam da Ak Partililerin arayıp da bulamadığı işler bunlar.

 

Avrupa Yakası dizisindeki Vasfiye teyze gibi konuşayım “E napacan be gülüm? Orası çok çalışılacak Kepez bölgesi mi? Muratpaşa’da slikon vadisi mi kursun adam. Her şey, her şeyine denk, türkü söyleyerek belediye başkanlığı yapacak. E mecbuuuur”

 

Başkanımız Sayın Ümit Uysal’ın engin hoşgörüsüne sığınarak azıcık latife yaptık. Şimdi ciddi konulara geçelim.

 

Geçtiğimiz günlerde biliyorsunuz Meral Akşener bir dizi program için Antalya’ya gelmişti. Programa başlamadan önce otelde bir dizi görüşmeler yaptı. Benim de tanık olarak izlediğim görüşmelerde ABB Başkanı Muhittin Böcek geldi ve içeri girdi. Ardından Ümit Uysal geldi ve kapıda birkaç dakika bekledikten sonra içeri aldılar.

 

Bu arada ne Konyaaltı Semih Esen ne Manavgat'tan Şükrü Sözen, ne Döşemealtı’ndan Turgay Genç başkanlar Akşener’in yanında görmedik.

 

Bırakın onları kendi partisinden Elmalı Belediye Başkanı olan Halil Öztürk bile Akşener’in yanına uğramadı. (Laf aramızda iddiaya göre Halil Öztürk katılmama gerekçesi olarak rahatsızlığını ileri sürmüş. İddiaya göre afedersiniz bağırsaklarını bozmuş, hötürük olmuş. Bu nedenle katılamamış güya. Sayın Öztürk geçmiş olsun dileklerimizi kabul buyurunuz)

 

Başkan Böcek bir süre sonra otelden ayrılmış ve Akşener’in diğer programlarına katılmamıştı. Ancak Ümit Uysal, hiç ara vermeden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le birlikte Kapalı yol programına filan katılmış. Uğurlamaya havalimanına gitmiş. Her neyse, işte Uysal’ın bu fotoğraflarını toplayan birileri bunları ve daha başka şeyleri de derleyip, toparlayıp dosya haline getirip genel merkezde ilgili kişilere sunmuşlar. “Bakın” demişler “Kendi partisinin belediye başkanları ortada yok, otele gelen Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya bile yok ama bizim partiden başkan olmuş kişi ardında koşuyor. Bu artık koalisyon ortağının başkanına nezaket işini aşmış bir durum” demişler.

 

Bana söyleyenlerin yalancısıyım, iddiaya göre parti yönetimindeki ilgili ve yetkili kişi bu görsellere sinirlenmiş ve “Nereye gidersen gitsin. Madem genel başkanından daha çok Meral Akşener’i önemsiyor, İYİ Partiye geçsin” demişler.

 

 

Antalya’dan geldiğimi ve halen Antalya’da gazetecilik yaptığımı bildikleri için özellikle kendi meslektaşlarım Antalya ile ilgili kulisleri çok hızlı bir şekilde geçiyorlar. İnanın bazı kulis bilgileri var ki, burnumuzun dibinde olanlardan haberimiz olmuyor, Ankara’dakilerin bilgisi oluyor. Çok şaşırdığım kulis bilgileri karşısında ağzım bir karış açık “Yapma ya” diyorum.

 

Sevgili başkanlar beni Ankara’da mecliste basın kulisinde rezil etmeyin lütfen. Arada ne yaptığınıza dair şeyleri benimle de paylaşırsanız, diğer gazetecilerin gözünde saf durumuna düşmem. Söz valla, bir ben, bir okuyucularım arasında kalacak. Hiç kimseye söylemeyeceğim.

 

 

İkinci kulis bilgisi ise Ümit Uysal’ın Mayıs ayı içinde İstanbul çıkartması yapması. İstanbul’da kimlerle görüştü? Hangi işlerin peşindeydi bilmiyorum ama Ahmet Davutoğlu’na yakınlığı, eski Yeni Şafak’çılardan oluşan yönetim kadrosu olduğu bilinen ama son günlerin tarafsız haberciliği ile ön plana çıkan Karar Gazetesine yaptığı ziyarette kulis bilgilerin arasındaydı.

 

Antalya'da bir ilçe belediye başkanın İstanbul'da Türkiye'nin etkin bir medya kuruluşunun merkezine ziyarete gitmesi bana garip geldi.  

“Kiminle ne konuşmuş? Ziyaret amacı neymiş” Diye sordum. “Anlayamadık. Karar’da bazı yönetim kadrosu ile görüşmüş, kendisini anlatıyormuş. İhaleleri bile kendisinin yaptığını, şeffaf olduğunu filan söylüyormuş.” dediler.

 

“Allah Allah” dedim. Galiba Ümit Uysal’ın kafasında başka başka şeyler var ve genel ittifakın en önemli çimentosu olan Karar Gazetesine ayağını alıştırıyor herhalde dedim. Bu arada Cumhuriyet Gazetesine filan gittim mi bilmiyorum. Başka gazete ve televizyonlara ziyarette bulundu mu öğrenemedim.

 

Zaten sadece Karar Gazetesine gitmiş ise bundan bambaşka bir anlam çıkar.

 

İstanbul’daki arkadaşlara haber saldım. "Bundan sonra oralarda Antalya’dan kim dolaşırsa haber verin" diye.  Bizim gazeteci camiası azıcık sallamacıdır. İnşallah beni sallamazlar da haber verirler. 

 

 

 

Bu yazı toplam 2320 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.