1
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Antalya 20 °C

GELDİM MEMLEKETE

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

GELDİM MEMLEKETE

Bir süreden bu yana seyahatte olduğumdan dolayı yazılarıma ara vermiştim. Yeniden merhaba.

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde 5 yıl boyunca genel sekreterlik görevini yürüten Birol Ekici, Türkiye Belediyeler Birliğine genel sekreter olarak atandı. Öncelikle Sayın Ekici'ye hayırlı olsun diliyorum. Yeni görevinde başarılar diliyorum.

Burada bir parantez açmak zorundayım. Belediyede görevli üst düzey bir çok bürokrat, seçime saatler kala ya kurum değiştirdiler, ya da yerlerinde kalabilmek için, yeni görevler alabilmek için kırk takla attılar. Sizlerde bizim gibi görüyorsunuz, duyuyorsunuz. Birol Ekici'yi bunlardan ayırmak, ayrı bir kenara ve onların üzerine koymak lazım. Bir yazımda üst düzey bürokratların sanki Menderes Türel'in aleyhine çalışıyor diyerek buna yönelik bir eleştiride bulunmuştum. Sayın ekici son derece kibar bir şekilde "Türel yoksa bizde yokuz. Bu görevlerde olamayız" demişti.

Nitekim, seçim kaybedildikten sonra bazıları gibi mesai başlamadan belediyeye gelip, Sayın Muhittin Böcek'in gözüne girebilmek için özel kalemin oralarda dolanmadı. Araya aracılar koymadı, "Aslında ben Türel'e değil; size çalıştım" demedi. Sessizce eşyalarını topladı ve tıpkı söylediği gibi Sayın Türel ile geldi ve aynı şekilde gitti. Ama onu benim gibi tanıyanların gözünde omurgalı bir duruş sergilediği için büyük bir takdiri hak etmiştir. Ekici'nin bir kenarda durmayacağını herkes biliyordu. Nitekim hemen Türkiye Belediyeler Birliği kaptı. Kim ne derse desin . Başarılarınızın devamını dilerim sayın Ekici.

 

KESİK MİNARE VAKASI

 

Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, göreve geldiği günden bu yana arı gibi çalıştığına şahitlik edenlerdenim. Yıllardan bu yana atıl vaziyette olan, yıkılma ve yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalan bir çok tarihi eserlere el attı. Bunlardan birisi de kesik minareydi. Kaleiçinin simgeleri haline gelen Kesik Minare, 123 yıl önceki yangının ardından ahşap külahı gitmişti. 1974 yılında yıkılmasın diye kısmi bir onarımdan geçirilmiş. (1970'li yıllardaki restorasyonların nasıl bir ilkellik içinde yapıldığına dair en iyi örnek Perge'dir. Perge'deki restorasyonu yapanlar, binlerce yıllık sütunlar kırılınca yerine bildiğimiz içine demir koyup beton dökmüşler)

Kesik Minarenin aslına uygun külahı geçtiğimiz günlerde takıldı yerine.

İşte ne olduysa bundan sonra oldu. Herkes eleştirilerini arka arkasına sıraladı. Sosyal medyada adeta linç edildi. "Şimdi yolu nasıl tarif edeceğiz. Dışını badanayla boyadılar, kesik minarenin ruhu gitti" gibi.

Her neyse Sayın Coşar bu işe başladığında iyi bir iş çıkarmak için heyecanlıydı. Antalya'nın tek Şehzade camisi olan Korkut Camisini toprak altında kalan kısımlarını ortaya çıkarmaya çabalıyordu. Hüseyin Coşar benim Antalya'da bu güne kadar gördüğüm en çalışkan bölge müdürüdür. Önceki müdürler de çalışmışlardır. Haklarını yemeyeyim, ama onlar Vakıflar'ın dükkanlarını, arazilerini, variyetlerini kiraya vermekten onlarla uğraşmaktan asli vazifelerini unutuyorlardı. Sayın Coşar hakkaniyetli bir şekilde işini yapmaya çalışan bir bürokrattır. Buna ben şahidim.

 

Eleştirilerinize azıcık insaf katmayı unutmayın.

 

Bu yazı toplam 1922 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.