1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 22 °C

HALI SAHA MI YAPILACAK?

Teslime Tosun


HALI SAHA MI YAPACAKLAR?

Beydağlarına yağan karların, ayazını Antalya'lılar olarak hep birlikte çekiyoruz. Sizlere sıcak günler dileyerek yazımıza başlayalım. 

Bilindiği üzere Kırcami bölgesinde Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait bir narenciye bahçesi var. İçerisinde devasa anıt çınar ağacınında bulunduğu vakıfların narenciye bahçesi geçtiğimiz yıllarda çok kişinin gözünün diktiği bir yer olmuştur. 

Kimisi kiralayıp, narenciye ağaçlarını sökerek özel hastane yapmak istedi, kimisi benzin istasyonu yapmaya kalktı. Ama bunların hiç birisinin olmaması için bir avuç vakıf çalışanı direndi, Antalya halkı ve basını destek verdi ve o yerin narenciye bahçesi olarak kalmasını sağladı.  

Narenciye bahçesi olarak 3. şahıslara kiralanan bu bahçe içine şimdi halı saha yapmak için girişimde bulunulduğu ihbarı geldi. İhbarı yapan kişi Kırcami yerlilerinden ve bu işlerde gözü kulağı olan muteber bir ağabeyimiz. Her nasıl olduysa içerisine devasa halı saha yapmak için Anıtlar kuruluna başvurarak izin almaya çalışıldığını söyledi. Hatta halı saha yapmak için bazı narenciye ağaçlarının da söküldüğünü iddia etti.  

Şayet vakıf narenciye bahçesini işletmecisinin böyle bir girişim varsa ve eğer Anıtlar kurulundan izin verilirse olacakları şimdiden söyleyeyim. Önce halı saha kadar güzelim limon ağaçları sökülecek, sonra soyunma odaları için portakallar sökülecek. Halı sahada maç oynayacaklar için otopark lazım. Nasıl olsa izin de alınmış, bu nedenle mandalinalar sökülecek. İdare binası, kafeterya derken ortada narenciye bahçesi kalmayacak. 
  
Öncelikle geldiği günden bu yana özverili bir şekilde vakıf mallarına sahip çıkması, onların ilelebet yaşayabilmesi için gece gündüz çalıştığına şahit olduğumuz Hüseyin Coşar beyin böyle bir şeye izin vereceğine hiç ihtimal vermiyorum. Böyle bir girişim varsa şayet, Sayın Hüseyin Coşar beyin haberi yoktur.  Öğrendiği andan itibaren de gereğini yapacaktır. Ben eminim. 

İkincisi Anıtlar Kurulundakilere seslenmek istiyorum. Vakıflar Narenciye bahçesi Antalya'nın simgesidir. O bahçenin yok edilmesine imza atmamanızı bir Antalya'lı olarak sizlerden rica ediyorum. 

üçüncüsü ise işletmeciliğini yapanlara yine bir Antalya'lı olarak  sesleniyorum. Eğer böyle bir girişiminiz varsa lütfen bunu geri çekiniz. Biliyorum pandemi nedeniyle herkes gibi sizde sıkıntı içinde olabilirsiniz. Ama bunun çözümü, o güzelim limonları, mandalina ve portakal ağaçlarını sökerek halı saha yapmak değildir.  

Çıkıp bize "Yaşlanmış ağaçlar söküldü ve yerine yeni fidanlar ekilecek. Vatandaşlar yanlış bilgilenmiş ve yanlış vehime kapılmışlar. Yok öyle bir girişimimiz" derseniz çok mutlu oluruz

Bu yazı toplam 4184 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.