1
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Antalya 20 °C

HAYDEN ERKEN SEÇİME

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

 

HAYDEN ERKEN SEÇİME!

 

Benim için kısa denilebilecek siyaset tecrübesi ile öngörümü sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunu paylaşmadan önce siyasi öngörülerine güvendiğim insanları dinledim, Ankara kanallarımı zorladım, parti içindeki dinamikleri yokladıktan sonra biraz ürkerek de olsa söylemek istedim. Özellikle AK Partinin geleneksel hale gelen Kızılcahamam kampının ardından 2021 yılında belediye, milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri birleştirilerek erken seçime gidilmesi konusunda hazırlıklar başlamıştır diyebiliriz.

 

Bu süreç içinde Cumhurbaşkanımızın iki önemli konuda ağırlık vereceği gündüz ve gece gibi aşikardır. Bunlardan ilki Ekonomi, diğeri Adalettir. İnsanların üzerindeki adalet eksikliği duygusu ile ekonomik darboğaz sıkıntısı Ak Parti'nin İstanbul başta olmak üzere bir çok Büyükşehir'i kaybetmesine neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomi ve Adalet konularında gerekli önlemleri alıp, vatandaşlar biraz nefes almaya başladığı anda, tek ve etkili bir hamle ile seçime işi bitirmeyi düşündüğünü tahmin ediyorum. Bu benim siyasi öngörümdür.

 

CHP'DE ANET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİ ÜSTLENEBİLECEK HİÇ Mİ KİMSE YOK?

 

ANET Genel Müdürlüğüne Mesut Kocagöz getirildi. İlk olarak Kocagöz tarafından bakalım olaya. Mesut Kocagöz Menderes Türel zamanında zaten ANET Genel müdürü değilmiydi? Öyleydi. Büyükşehir Belediye Başkan vekili değilmiydi? Öyleydi. Başka diğer belediye iştiraklerinde yönetim kurulu, denetim kurulu gibi başka başka görevleri varmıydı? vardı.

 

Peki şu anda ne oldu? Sadece ANET Genel Müdürü! diğer görevlerinin hepsi elden gitti. Yani sizin anlayacağınız hem senelerce beraber yol yürüdüğü başkanını yolda bıraktı, hem de elindeki diğer yetkileri, gelir getiren görevlerinden oldu. Yani bana göre tenzili rütbe oldu. Sayın Kocagöz; bunun için mi yol yürüdüğünüz başkanınızı yolda bıraktınız? Sadece ANET Genel Müdürü olabilmek için mi kendinize "İhanet etti" yaftasını yapıştırtınız? Şu andakinden daha fazlası vardı elinizde. Değdimi yaptıklarınıza veya değecek mi? Yazık gerçekten çok yazık!

 

Olayı CHP Tarafından bakacak olursak. Yahu sayın Ahmet Kumbul, sizin elinizin altında ANET Genel Müdürü olabilecek hiç mi kalifiye bir adamınız yoktur da beğenmediğiniz, yerden yere vurduğunuz Menderes Türel'in eskileriyle idare ediyorsunuz? Yine olan CHP'ye gönül verip, gece gündüz çalışanlara oldu. Koltukları yine devşirme aldığınız adamlar kapıyor, size yine bir şey kalmadı. CHP'nin tabanı, partililer Menderes Türel'in eskilerine koltuk kazandırmak için mi kendilerini paraladılar. Yazık valla tabandaki partililere sesleniyorum. Sizin adınıza üzülüyorum.

 

MENDERES TÜREL NE OLACAK?

 

Menderes Türel'i şimdilerde eşiyle birlikte sahilde gezerken veya oğluyla birlikte bisiklete binerken görebilirsiniz. Bazı kaynaklara göre eski başkanın bu keyifli tatili ne yazık ki kısa süre sonra bitiyor. Aldığım bilgilere göre Cumhurbaşkanının önümüzdeki günlerde yapacağı kabine değişikliğinde Sayın Türel'in Çevre ve Şehircilik Bakanlığı veya Turizm Bakanlığına atanacağı ön görülüyordu. Ancak külliyedeki gelişmelere göre yeni bir bakanlık geliyor. Bu ise "Bütünşehir Bakanlığı"

 

Bütünşehir Bakanlığı mecliste alınan tüm kararların onayı, yapacağı yatırımların onayı, çalıştıracağı personele kadar tüm hepsi İçişleri bakanlığından ayrılarak Bütünşehir bakanlığına devredilecek. Sayıştay'la nasıl bir ortaklık sağlanacak veya protokol hazırlanacak bilmiyorum ama tüm Büyükşehir Belediyesi başkanlarının, icraatlarının, yaptığı ödemelerin tüm denetim ve hakimiyeti Bütünşehir Bakanlığında olacak. Bütünşehir yasasının mimari olan Menderes Türel'in yeni kurulacak bu bakanlığın başına geçmesi kadar doğal başka hiçbir şey yoktur. Eğer Türel bakanlığa atanırsa, Antalya olarak, havalimanı VİP'deki kırmızı halıda karşılanan ikinci bir bakanımız olacak. İnşallah gerçekleşir. Haydi hayırlısı..

 

ÜMİT UYSAL'IN LİSTESİ

 

Seçimlerden rekor oy alarak Muratpaşa Belediyesine ikinci defa seçilen Ümit Uysal'a telefon açıp hayırlı olsun dedim. Bu arada Muratpaşa'dan yoğun bilgiler akmaya başladı. Başkan yardımcısı olarak bürokratlardan birisini atayacağı belirtildi. Bu başkan yardımcılığının en büyük taliplisi ise bu günlerde sarışın olan Kültür'ü yakından bilen bir kadın bürokrat olduğu iddia edildi. Sayın Uysal'ın ayrıca bir liste hazırlayarak belediye içinde görevli bazı bürokratların kendisine ihanet içinde olduğunu varsayarak görevden almalar ve yeni görevlendirmeler yapacağı söyleniyor.

 

Bu günlük böyle olsun. Kalın sağlıcakla

 

 

Bu yazı toplam 3049 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.