1
  • BIST 9887.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Antalya 26 °C

HDP ile yanyana gelmeyiz

HDP ile yanyana gelmeyiz
İyi Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, “Siyaset halk için milletin refahı için yapılır. Biz milletimize göre siyaset yapacağız. Milletimizin vicdanını rahatsız edecek bir partiyle, yani HDP ile yan yana gelmeyiz” dedi

İyi Parti İl Başkanı Ahmet Aydın ile yerel seçim sürecini konuştuk. Aydın, yapılan ittifak çalışmaları konusunda da önemli bilgiler verdi ve “CHP ile genel merkezimiz ittifak görüşmelerine devam ediyor. Henüz tam olarak netleşmiş bir durum yok ortada. Milletimizin isteği ve talebi doğrultusunda geçtiğimiz dönem ittifak oluşmuştu. HDP daha önce de vurguladığım gibi bizim 'kırmızı çizgimiz'dir” dedi. Ve şöyle devam etti: “Yalnız HDP derken, Kürt vatandaşlarımızı kastetmiyorum. Terör örgütüyle bağı olanlar için konuşuyorum. HDP başka şey Kürt vatandaşlar başka şey. Bizim kendi yönetimimizde de Kürt vatandaşlarımız da yer alıyor.”
Ahmet Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “6 aylık bir parti olarak Antalya ve ilçelerinde ciddi bir oy aldık. Belirleyici bir oy partisine sahibiz. Akıllı siyaset ve akıllı starejiyle doğru adaylarla sahaya indiğimizde başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bu millet ne çektiyse hep ezber projelerden çekmiştir. Bizim projelerimiz günü kurtaran projeler değil, Antalya'yı gerçekten akıllı şehir yapacak projelerdir. Vakti geldiğinde adaylarımızla bunları tek tek açıklayacağız. Biz ezber bozacağız. Antalya'yı yaşanılabilir bir şehir moduna getirmek istiyoruz. Antalya için ittifak genel merkezler bazında görüşülüyor. Hiçbir siyasi parti kendi köklülüğüne güvenip direnmemeli. Biz yeni bir partiyiz. Eğer milletimiz bize bir görev yüklemişse biz gereğini yapacağız. İttifak olur olmaz onu bilmem, biz daha iyisini yapmak için yola çıktık, iktidar partisine alternatif olmak için yola çıktık. Hiçbir siyasi parti buna direnmemeli egolarını ayaklarının altına almalı.” 

Kepez ve Uysal
Kepez bölgesinin kendileri için stratejik bir yer olduğunu belirten Aydın şöyle devam etti: “Uzun süredir Kepez ile ilgili bir çalışmam var. Yapısı itibariyle de merkez konumunda olması partimizle çok uyuşuyor. İktidar partisinin kalesi olarak gözüken Kepez stratejik anlamda da iktidara talip olduğumuzun göstergesidir. Kepez için adaylarımız var, ama ittifak görüşmeleri devam ettiği için adayla ilgili net bir şey söylemek istemiyorum. AKP'nin de adayı daha belli değil. Kepez'i kesin alacağımıza inanıyorum. İktidar da Kepez'den başlayarak kaybedecek. Ümit Uysal konusuna gelince, Başkan bana hayırlı olsun demek için ziyarette bulundu. Bizim partiden aday olacağı konusuyla ilgili bir konuşmamız olmadı. CHP'nin hiç bir adayıyla bunla alakalı bir görüşmemiz olmadı. Ümit Uysal'ın İYİ Parti'den aday gösterileceği ile ilgili sokakta bu tarz yorumlar yapılıyor, olabilir. Ama öyle bir durum söz konusu değil, seviyeli bir görüşmemiz var. Menderes Bey de beni gördüğü yerde hayırlı olsun dedi. Ümit Uysal ile ilgili bana intikal eden bir durum yok. Şehir hurafesi diyelim. Biz yeni bir parti olmamıza rağmen Antalya'da 3 vekil. 250 bin küsür oy aldık. Bu da Antalya seçmenin aydınlığını gösteriyor. Ben MHP'den geldim. Hiçbir zaman 400 bin oy görmedim. MHP ile İYİ Parti'yi topladığınızda 400 bini geçiyor. Yani bizim tabanımız MHP'den oluşmuyor.” 

Nezaketle yapalım
Aydın sözlerini şu sözlerle bitirdi: “Andımız bizim bir sembolümüzdür. Türkiye'nin o kadar çok sorunu var ki, özellikle ekonomik anlamda, sembolümüz olan bir şey için bu kadar tartışmayı yersiz bence. AK Parti il Başkanı İbrahim Ethem Taş babası Hamza Taş'tan siyasi nezaketi öğrenememiş. Ben onun mevkidaşıyım ve nihayetinde Antalya için siyaset yapıyorsak nezaket olmalı. Benim için vizyonu düşük demiş. Ben aklım erdiği günden beri ülkü ocaklarındaydım. 8 yıl ocak başkanlığı yaptım. Yani demem o ki, bu ülkeye vatanını milletini seven binlerce ülkücü genç yetiştirdim. Bu kadar sürede bu görevlere boşu boşuna gelmemişimdir. Tepeden inme tepeden atamayla değil de tırnaklarımızla kazıya kazıya bu görevlere geldim.” 

MAHSUM ALTAŞ

Bu haber toplam 1842 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.