1
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.885
  • Dolar 32.316
  • Euro 35.0335
  • Antalya 17 °C

HEPİMİZ TERS KÖŞE OLDUK

Teslime Tosun

 

 

Herkese iyi bir hafta geçirmeniz dileği ile bu günkü yazımıza başlayalım.

 

Bu günkü konumuz genel siyaset üzerinden Antalya siyasetine bakmak olsun.

 

Daha önce de yazdım ama 20 Temmuz 2022 tarihinde “Siyaseti okumak” başlıklı yazımda belirttiğim “Zira genel seçimden sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığını kazansa da, kazanmasa da CHP Genel Merkezinde bazı taşlar yerinden oynayacak. Bu taşlar yerinden oynadığı zaman, arkasından gelecek olan yerel seçimlerde kim ve neye göre belirlenir o bölüm ayrı bir muamma. (CHP Genel Merkezde, herkes Kılıçdaroğlu'ndan sonraki senaryo üzerine yoğunlaşmaya başladı.” Demişim.

 

Ardından “Kalibre” başlıklı yazımda da bu konuya değinmişim.

 

Evet arkadaşlar CHP Genel Merkezinde müthiş bir yarış var. Her genel Başkan Yardımcısı kendisini genel başkanlık koltuğunda görüyor.

 

Ama ben size başka bir şey söyleyeyim. Herkes İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığına aday olabilmek için hazırlandığını zannederken meğer ne kadar safiyane siyasi duygular içindeymişiz!

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanlığı için hazırlık yapıyormuş.

 

Bu kulis bilgisini aldığım günden bu yana İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun hiç kimseyle paylaşmadıkları bu özel bilgiyle hepimizi ters köşe yapmış oldular.

(26 Ocak 2022 tarihinde İstanbul’da kar felaketi yaşanırken, İmamoğlu’nun erteleyemediği İngiliz Büyükelçisi Dominick Chillcott yemeğinin ana konusu bana göre galiba bu fikir alış-verişiydi)

 

Sayın İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk günden bu yana gözde isimleri arasında. En değer verdiği projelerinden biri diyebilirim. Hiç kimsenin tanımadığı, CHP kadrolarının haberinin bile olmadığı Beylikdüzü’nden çekip, İstanbul Büyükşehir belediye Başkanlığı koltuğuna aday gösteren Kılıçdaroğlu’ydu.

 

(Bazıları sırf mezhepsel siyaset üzerinden CHP’yi dizayn etmeye çalışıyor. Eh be kardeşim, Kılıçdaroğlu’nun en nefret ettiği siyaset tarzını nasıl çaktırmadan partiye sokuşturmaya çalışıyorsunuz anlamıyorum)

 

Onursal Adıgüzel, Ali Hakverdi gibi çeşitli familyalardan olanlar Kılıçdaroğlu sonrasında kendilerini destekleyecek, kelle hesabıyla genel başkanlık pazarlığı yapabilmek için düşük profilli milletvekili adayları belirleyip koltuklarını sağlama almaya çalışsa da, anladığım kadarıyla Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinden sonra bir taht kavgası olmaması için şimdiden hazırlıklarını tamamlamış bile.

Elbette siyasette 24 saatte çok şey değişebilir ama benim öngörüm İmamoğlu, ilelebet belediye başkanlığı koltuğunda olmayacaktı elbette.

 

Geçiş sürecinde partinin de güçlenmesi için kongreye kadar Kemal Kılıçdaroğlu koltuğunda olacaktır.

 

Bir de kulis bilgisi vereyim, sağlam istihbarattır ha, yabana atmayasınız!

 

Ekrem İmamoğlu 6’ lı masanın ve elbette Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını sağlamlamak adına inceden ve teknik donanımlı ekipler ile çalışmalara da başlamış.

 

CHP, Ekrem İmamoğlu ile yeni bir döneme girecek, kartlar yeniden karılacak ve ekipler yeniden dizayn edilecek.

 

Şimdi azıcık ta Antalya ile ilgili yazayım.

 

“Kalibre” başlıklı yazımda isim de vererek Onursal Adıgüzel ve Ali Hakverdi’nin Antalya siyasetini dizayn etme girişiminden bahsettim. Kendilerine biat edecek, düşük profilli aday belirleme girişimlerini açık açık yazdım.

 

Sayın Adıgüzel ve Hakverdi, Antalya siyasetinde zirve yapmak isteyen birileri ile ortak olup, o birilerinin maaşlı lejyoneri halindeki düşük profilli, söz dinleyen, silik karakterli ve kendisine ne yapılırsa yapılsın sineye çeken siyasi zombiyi diriltip kendi koltuklarının ayağını sağlamlaştırmaya çalışıyorlar.

 

Antalya’daki ortakları ise Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra gerçekleşecek yerel seçimlere kendilerini hazırlıyorlar. Vallahi o gün geldiğinde mezhepsel siyasi pazarlıklarınızı, o gün geldiğinde kayırdığınız, kutsallık bahşettiğiniz bir avuç insan haricinde kimseyi yanınızda bulamayacaksınız. Bu gün ötekileştirdiğiniz bu kentin insanlarından, yörüklerinden, çerkezlerinden, kürtlerinden, lazlarından, muhacirlerinden ve daha sayamadığım onca topluluktan o gün geldiğinde ne diyerek oy isteyeceksiniz çok merak ediyorum.

 

Bu olayların karşısında arkadaş Antalya CHP İl Başkanından ses seda yok! Tıssss. . Yani tamam atanmış bir il başkanı olabilirsin ama hiç olmaz ise “Ne oluyor kardeşim. Kimse burayı dizayn etmeye kalkmasın. Biz sizin koltuklarınıza merdiven basamağı olacak vekiller değil; tabanın istediği, Antalya’ya hizmet edecek bağımsız ve hür iradeli vekil adaylarını belirleyeceğiz” bile diyemedi.

 

İşte böyle değerli okuyucular. Bu günlük bu kadar olsun.

Bu yazı toplam 2254 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.