1
  • BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Antalya 38 °C

HISIM-AKRABA SİYASETİ

HISIM-AKRABA SİYASETİ
Haydi bu günde sol cenahtan bilgiler vereyim size. Sayın Ümit Uysal'ın meclis üyesi listesi kemikleşmiş CHP'li partililer arasında büyük bir hüsran yaşattığını heryerde söylüyorlar.

 Başta İbrahim Cephaneci ve Hasan Kilit olmak üzere başlamışlar Uysal muhalefetine. 

Yerel seçimlerde meclis üyeliği listesine hısım-akrabalar doluştuğuna yönelik eleştiriler ardı ardına sıralanıyor. Telefonla, yolda karşılaştığım veya bana ulaşan tüm Alevi kökenli partililerin ortak şikayeti CHP'nin arka sokaklarını çok iyi bilen Eren Kurt ile yine CHP çıkışlı ancak sonradan yolunu AK Partiye çeviren Ercan Merthatun ile ilgili yoğun tepkiler oluyor. 
Şimdi ilkinden başlayalım Ergün Kurt'un oğlu Eren Kurt Kepez'de 19. sırada meclis üyesi adayı. Kızkardeşi  Nurten Kurt Erenler ise Muratpaşa'dan 17. sırada meclis üyesi adayı. Haydaaa değilmi? 
Devam edelim. Ercan Merthatun Muratpaşa için Ak Parti'den aday, yeğeni olduğu bildirilen Sabriye Şule Kaya  aynı meclis üyesi listesinde 17. sırada yer alıyor. 
Ercan Merthatun'un Ordu'da denize nazır TOKİ evleri yapımında ortağı olduğu bilgisi verilen AK Parti Milletvekili aday adaylarından Muhammet Emin İlhan ise Kepez'de AK Parti Kontenjan adayı. İyimi? 
Siyasetçiler, belediye başkan adayları bu yerel seçimlerde Alevi kökenli vatandaşlarımızı anlamakta zorlanıyorlar. Alevi kanaat önderleri, dernek başkanları, federasyon başkanları, isimlerinin önünde ne yazarsa yazsın, her ne titr adı altında  olursa olsun herkese aynı şeyi söylüyorlar. "Desteğimiz sizinle" 

Bunu çok garipsedim. 
Çünkü Alevi kökenli vatandaşlarımızın kendilerine göre kriterleri vardır. Demek ki, bu seçimde o kriterler bir kenara bırakılmış ve hangi belediye başkan adayı olursa olsun "Desteğimiz sizinle" diyerek gerçek renklerini asla belli etmiyorlar demektir. 
Haydi hayırlısı. 
Biz yine siyasetteki hısım-akraba olayına geri dönersek,  Döşemealtı ise komediyi size anlatmam lazım. 
İlçede fazla ağırlığı olmayan, Yağca köyünden Şevket Özkan Ak Parti 1. sıradan aday, kızkardeşinin oğlu, yeğeni Oğuz Solaklar  ise CHP'den 10. sıra adayı. CHP adayı Turgay Genç'in kontenjandan aday gösterdiği  Nazif Özkan ise bir başka akrabası. Toplasan 50 civarındaki aile üyeleri kime oy verecek sizce?  Haydi çarpanı diyelim ki, 100-150 olsun. 
Yine Döşemealtı'ndan Muhsin Küçükbaşkan 10. sıradan Ak Parti meclis üyesi adayı olurken, amcaoğlu Bilal Küçükbaşkan ise CHP'den meclis üyesi adayı. Döşemealtı'nın köklü ailelerinden olan aileden belediye başkanı, milletvekili çıkartan Küçükbaşkan ailesi kime oy verecek sizce? 
Hepsine hayırlı ve başarılı bir seçim süreci dilerim. 

Bu haber toplam 3732 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.