1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2494.543
  • Dolar 32.5378
  • Euro 34.6868
  • Antalya 18 °C

HUDER ‘den Birleşmiş Milletler ve Avrupa Komisyonuna Başvuru

HUDER ‘den Birleşmiş Milletler ve Avrupa Komisyonuna Başvuru
HUDER Antalya Şubesinden Birleşmiş Milletler ve Avrupa Komisyonuna katliamın durdurulması çağrısı yapıldı 

HUDER Antalya Şube Başkanı Avukat Osman zeki Özcan Avrupa Komisyonu ve Birleşmiş Milletlere vermiş oldukları başvuru dilekçesinde, barış ve insanlık adına bu insanlık dışı saldırıların kınanması gerektiği ve bu insan hakları ihlallerine karşı uygun önlemlerin alınmasını istediklerini belirtti.

Aynı zamanda Kudüs’teki El Aksa Camii’nde, ibadet edenlere yönelik başlatılan saldırının, Ramazan Ayı’nın son günlerine denk geldiğini vurguladıklarını  belirten ÖZCAN; “Müslümanların bayramında bile saldırıların aralıksız devam ettiğini, İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları sonucunda 52’si çocuk 29’u kadın 181 kişinin hayatını kaybettiğini , aynı zamanda bu korkunç saldırılar sırasında 1200’den fazla sivilin yaralandığı aktardık” dedi.

Sözlerine, HUDER olarak uluslararası hukuk alanında konunun takipçisi olacaklarını belirterek devam eden Başkan Osman Zeki ÖZCAN, “dilekçemizde de belirttiğimiz gibi, tüm tek tanrılı dinler için Kudüs kutsaldır. Müslüman, Hristiyan veya Yahudi olsun tüm barış taraftarları, Filistinlilerinin mülklerinin işgal ve müsadere edilmesini reddetmektedir. Ancak İsrail ısrarla hukuksuzluğa devam etmektedir. Adilane ve barış içerisindeki bir çözüm, Filistinliler ve İsrailliler adına gerçekleşmelidir , başka çaresi yoktur. Kadınlar ve çocuklar, devam eden saldırıların ana kurbanları olmuşlardır” dedi.

Bu haber toplam 1147 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.