1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 18 °C

İHBAR EDİLENLER

Teslime Tosun

Bu gün vatandaş ihbarlara ayırayım istedim yazı konumu

 

ELLERİNİZ KIRILSIN 

 

Korkuteli Sülekler Mahallesinde vatandaşlar kendilerince adeta dehşeti yaşıyorlar. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler bir ay içinde 3 ayrı bahçeye gecenin bir yarısı dalıyorlar ve ellerinde tahralar veya başka bir kesici alet ile meyve ağaçlarını kesiyorlar.

 

Oradaki okuyucularım çektikleri video ve fotoğrafları gönderdiler bana. Meyve ağaçlarının o hallerini görmeye içiniz dayanmaz. Yeni dikilmiş genç fidanların boyunlarına vurduklarında tahrayı ikiye ayırmışlar. Meyvesi başında olan kiraz ağaçlarını, kayısı, armut, elma ağaçlarını yerle bir etmişler. Daha olgunlaşmamış meyveleri başında.

 

1 ay içinde 3 ayrı kişiye ait bahçenin meyve ağaçlarını bu şekilde katleden kimliği belirsiz kişi veya kişilerin amaçlarının ne olduğu bilinmiyor. Ama çiftçilerin, bahçe sahiplerinin üzüntülerini burada anlatmaya kelimeler yetmez. Yıllar boyunca dikmesi, sulaması, gübrelemesini yaptıkları ve tam meyve alacakları dönemde ağaçlarının katledilmesi karşısında isyan ediyorlar.

 

İnsanlıktan nasibini almamış bu kişilerin amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum ama Korkuteli bölgesinde görev yapan güvenlik görevlileri, jandarma ve polisimiz lütfen bu konuya duyarlı olun. Sülekler bölgesindeki meyve ağaçlarını katleden bu insanlıktan nasibini almamış insanları lütfen bulun ve vatandaşın içini bari soğutun.

 

İşte dalları meyve dolu, belinden kesilen ağaçların hali. Bunu yapanlar insan olamaz, elleriniz kırılsın!

kiraz-agaci.jpgkayisi-agca.jpg

-------------

 

BEDAVA OLUNCA EVDEKİ KLİMAYI DA VERDİLER Mİ ACABA? 

 

DHA Döşemealtı İlçe temsilcisi ve Döşemealtı Gündem Gazetesinin imtiyaz sahibi Veli Köken kardeşimiz yazmış haberini, bana linkini attılar.

 

İddiaya göre İlçe müftülüğünü arayan uyanık bir hırsız “Hayır işi yapacağım. Yaz gelmeden camilerdeki klimaların bakımlarını yaptırayım” demiş. Müftülük görevlileri atlamışlar hemen bu işin üzerine. Bedava bulununca doğal olarak hiç şüphelenmemişler.

 

Yine iddiaya göre kendisini iş insanı olarak tanıtan kişiyi davet etmişler ama “Ben yoğunum, elamanımı gönderiyorum” diyerek geçiştirmiş. Sonra geliyor müftülüğe bir kişi “Beni filanca iş insanı gönderdi, klimaları söküp bakımını yapıp getireceğim” diyor. Müftülük görevlileri tüm camilerin kapılarını açmışlar hırsızlık zanlısına ve kendi elcağızlarıyla teslim etmişler performansı yüksek klimaları. Zanlı hem iç hem dış üniteleri söküp götürmüşler.

 

Aradan bir süre zaman geçip, klimalar geri gelmeyince müftülük ve cami imamları işe pirelenmişler ve klimaların peşine düşmüşler.

 

Geçenlerde zanlı yakalanmış. Ama inanın fazla bir cezası yok o işin. “güveni kötüye kullanma yani “Emniyeti suiistimal yoluyla hırsızlık” TCK’nın 155/1’de göre 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası var ve ilk mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılır.

 

 

Neyse bu bölümleri zaten Veli kardeşim yazmış. Ben meraklı ve şüpheci birisiyim. Zaten şeytan hiç rahat bırakmıyor ki! 

Aklıma yine sorular geldi. O klimaların arasında imamların evine ait klimalarda varmı acaba? Veya ilçe müftüsünün evindeki klimaya da “Bedavadan bakım yaptıralım” demişler midir acaba?

 

 

--------

 

ALANYA İLÇE MEM MÜDÜRÜ 

 

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmadan müdürlük yapan Yusuf Yılmaz beyefendi sizinle ilgili gelen şikayetlerden vallahi ben yıldım.

 

Her kurumda ve her birimde mutlaka başta bulunan müdürden şikayet olur. Olmaması hayatın olağan akışına aykırıdır zaten. Memur kaytarır, okul müdürleri acayip işlere kalkışır, mesaiye uymaz, memurluğa veya öğretmenliğe uymayan davranışlarda bulunur ve müdür müdahale ettiği için mutlaka hedef tahtasına oturtulur.

 

Ama arkadaş gelen ihbarlar bizim masumane olarak öğretmen müdürü şikayet ediyor olayını çoktan aşmış.

 

En iyi rehber sensin, en iyi kaşık tutan sensin; en iyi yazıyı sen yazarsın, en iyi kağıtları fotokopi makinasına sen yerleştirirsin, en iyi topu basket atan da sensin. Eyvallah sayın müdürüm de azıcık da çenenizi tutsanız iyi olacak.

Alanya İlçe müdürlüğü koltuğunun sorumlusu olan beyefendi, bakınız siz başkalarıyla ilgili konuşurken başkaları da sizin için konuşuyor. Haddim değil ama veliler ile konuşma tarzınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Yine haddim olmayarak okul müdürlerine karşı tutum ve davranışlarınızı düzenlemenizi altını çizerek öneriyorum. Devlet bir okulun idaresini müdüre bırakmışsa lütfen buna bir ilçe müdürü sıfatıyla siz de azami saygı gösteriniz. Tıpkı sizin temsil ettiğiniz koltuk nedeniyle diğerlerinin size gösterdiği saygı gibi.

 

Bu arada Alanya’da hem güzel sanatlar lisesinde hem de Hüseyin Er döneminde görevli olmayanların hısım, akraba, eş dost veya hizmetli kadrosundaki kişilerin bile yurt dışına festival var diye gönderilmesi olayının soruşturması vardı. O soruşturmayla ilgili bir gelişme var mı? Zaman aşımına uğratabildik mi?

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 3505 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.