1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 17 °C

İNCELEMEYE ALINDI

İNCELEMEYE ALINDI
BURSA'DA ÖLMEK ÜZERE İKEN BULUNAN C.M.A'NIN ANNESİNE TESLİM EDİLMESİ ÜZERİNE KOMŞULAR ANNENİN EVİNİN DE ÇOCUĞUN BULUNDUĞU EVDEN FARKI OLMADIĞI İHBARINI YAPTILAR. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRLÜĞÜ C.M.A'NIN VE ANNENİN DURUMUNU İNCELEMEYE ALDI.

 

Bursa’nın Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’nde bulunan bir evde açlıktan ölmek üzereyken çöp evi boşaltmaya gelen belediye ekipleri tarafından bulunan 9 yaşındaki C.M.A isimli erkek çocuğu annesine teslim edildikten sonra, gelen ihbar üzerine yeniden devlet korumasına alındı.

 

Türkiye’yi ayağa kaldıran olayda, anne Yesimen A.’nın eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle ayrılan ve oğlunu annesine bırakıp, Antalya’da çalışmak için geldiği, annesi öldükten sonra İstanbul’da savcılığa ablası hakkında “Oğlumu kaçırdı” şeklinde suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

 

Antalya’nın Aksu İlçesinde yaşayan anne Yasemin A.’ya teslim edilen C.M.A. Antalya’ya getirildi. Otobüsle Antalya’ya gelen ve taksiyle evine ulaşan Yasemin A.’nın komşuları ve site yönetici Arzu Toker, hem polisi, hem aile ve sosyal politikalar il müdürlüğüne ihbarda bulunarak Yasemin A.’nın da psikolojik sorunları olduğunu iddia ettiler.

 

Site yöneticisi Arzu Toker ayrıca sosyal medyadan NTV’nin yayınladığı haberin altına “Ben Antalya’da bu çocuğun annesinin oturduğu sitenin yöneticisiyim. Bu çocuğu annesine teslim etmişler ve şu anda burada. Annesinden velayeti alınıp, anneanneye verilmiş. Ama şu anda teslim edilen evde bulunduğu yerden farklı değil. Nasıl kontrol edilmez!” dedi. Daha sonra yeniden paylaşım yapan Arzu Toker, “Haber verdik. Az önce savcılık emriyle polis çocuğu evden aldı ve annesini de götürdüler” diye paylaşım yaptı.

 

Resmi makamlar ise, polis eşliğinde eve gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevlileri evde inceleme yaptıktan sonra anne Yasemin A. ve oğlu C.M.A.’yı il müdürlüğüne götürdükleri bilgisi verildi. 

 

Görevlilerin incelemesinden sonra C.M.A.'nın annesinde kalmasına veya devlet koruması altına alınmasına karar verilecek

 

Bu haber toplam 991 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.