1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 26 °C

İYİ PARTİNİN HIRÇIN KIZI, AK PARTİNİN USLU KIZI OLDU

Teslime Tosun

 


KÖŞEBAŞI 

İYİ PARTİ'NİN HIRÇIN KIZI
AK PARTİ'NİN USLU KIZI OLDU

Sevgili okuyucularımız bu gün sizlere yine siyaset dünyasından kısa kısa bilgiler vereceğim. 

Biliyorsunuz İYİ Partili Tuba Vural Çokal AK Partiye geçti. Daha önce Antalya'lı bazı vekiller parti değiştirmişlerdi. Kent içinde ilk defa bu kadar yoğun tepki alan ilk vekil Tuba Vural Çokal oldu. Sosyal medya Çokal'ın parti değiştirmesiyle ilgili adeta yıkılıyor. 
Arkasındaki, önündeki akıl hocaları nedeniyle Çokal'ın parti içinde uzun süreden bu yana rahatsız olduğunu biliyorduk. Parti de ondan rahatsızdı. Bir türlü istediği hakimiyeti kuramadı. Siyasette yeni olduğu için karşısındaki kitleyi  istediği kıvama getiremedi. Ama parti içindeki kurt politikacılar onu istedikleri kıvama getirdiler. Gidebileceği tek yön vardı. O yöne dümenini kırdı. 
Şu anda Sayın Dış İşleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun kanatları altına girdi. Eğer Çavuşoğlu'na tam biat ederse, kimse bir tüyünü bile yolmaya cesaret edemez. Ben olsam, Sayın Bakanımızın kanatları altındayken çok uslu, edepli, söz dinleyen, ne söylenirse harfiyen yerine getiren  bir kız olurdum. Ama bunları yapmazsa  inanın yeni gittiği partisinde öncekinden daha fazla huzursuz olacağından emin olabilirsiniz. 

Bu arada İYİ Parti İl Başkanı olarak atanan Yavuz Temizer gitmeden önce son bir hamle ile yaptı yapacağını. 

Son gece yönetimdeki herkesi toplayıp, "Ben görevi bırakıyor, Ankara'ya dönüyorum. Siz kendi aranızdan seçin bir başkan" diyor. Herkes birbirine bakıyor. İl Başkan yardımcısı Nihat Kavşut çıkıyor ve "Ben kongreye kadar il başkanlığını götürmeye adayım. Ancak bunu biz kendi aramızda değil, 19 ilçe başkanımız var. Onlara da soralım kimi il başkanı seçelim diye. Doğrusu budur. Canlarına dişlerine takarak bu partiyi bir yerlere taşıyan sadece biz değiliz. Onlar da ilçelerinde çok çalıştılar. Kimi il başkanı görmeyi istediklerinin sorulması gerekiyor. Bu onların haklarıdır. Parti sadece şu odada oturan bizlerden  oluşmuyor" diyor. 

Ancak Yavuz Temizer siyasi bir manevra ile "Bence Mehmet Başaran bu işi kongreye kadar götürebilir. Ama yine ben dışarı çıkayım, siz kendi aranızda oylama yapın" diyor.  Kavşut o aşamadan sonra il başkanlığı adayı olmadığını belirterek "Ben sayın Temizer'in isim zikretmeden önce adaydım. Sayın Temizer isim zikrettikten sonra bu yapacağımız oylama sadece tiyatro olur" diyerek adaylığını geri çekiyor. 

Bence çok doğru bir hamle yapmış Nihat Kavşut.  bu dönem il başkan adaylığını koyması gerekiyor. Bileğinin hakkıyla il başkanı olacağına inanıyorum. İnsanları "Hiç bir şey bilmiyor, bunların aklı ermez öyle şeylere" diyerek birilerini işaret eden siyaset tanrılarına iyi bir cevap olur gibime geliyor. 

Temizer'in dönmesinin ardından bir kaç gün önce de Koray Aydın geldi Antalya'ya. Mehmet Başaran'ın   mazbatasını vermeye. Gelen kulis bilgilerine göre Sayın Aydın toplantıya iki ilçe başkanını almamış. Ama onları refüze de etmemiş. Toplantının ardından onları yalnız olarak odaya alıp bir süre görüşmüş. 

"Genel merkez beni istiyor" diyenlere "Genel merkezin gösterdiği, işaret ettiği bir aday yoktur" diye üstü kapalı mesajını vermiş. 

Aralarında Nihat Kavşut'unda olduğu bir kaç  kişiyle çok özel görüşme daha yapmış ama bu görüşmelerin detayını  öğrenemedim. Biliyorsunuz Sayın Meral Akşener'in Nihat Kavşut'a karşı özel bir sempatisi var. Bir süre önce Nihat Kavşut Meral Akşener ile görüşme yapmıştı. Meral Akşener gittiği bir kaç toplantıda isim vermeden Kavşut'tan övgüyle bahsetmişti. 
Ama siyaset tanrıları Nihat Kavşut gibi adamları  istemezler. Siyaset tanrıları "Oynar başlıklı musluk" olmasını tercih ederler. 

Kongreye az bir süre kaldı. Bakalım iyi parti de neler olacak? 


 

Bu yazı toplam 2910 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.