1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • Antalya 16 °C

KAŞ'A HİBE

Teslime Tosun

 

Bu haftayı Antalya'mızın güzide ilçelerinden  Kaş'la bitirelim dedik. 

Dün önce mail yoluyla geldi fotoğraf, daha sonra haber yapılmış öyle gördük. 

Olay şu efendim. 2020 nüfus verilerine göre 16 bin 317 nüfusa sahip Şırnak'a bağlı Beytüşşebap Belediyesi aynı verilere göre 59 bin 700 nüfusa sahip, dünyaca ünlü tatil ilçemiz olan Kaş Belediyesine, yol süpürme aracı hibe etmiş. 

Kaş Belediyesi 135 milyonluk bütçeye sahip. Beytüşşebap Belediyesinin bütçesini öğrenemedim. Çünkü belediyenin internet sayfası en son 2007 yılında güncellenmiş. Başkaca hiç bir şey yok. Bir tek sosyal medya hesabı var. Orada da 'Başkan çocuklarla oynadı, başkan yemek yedi, başkan su içti' gibi paylaşımlarından başka bir şey yok. 
Beytüşşebap Belediyesinin 2007 yılı bütçesi 1 milyon 890 bin lira. Nüfus neredeyse aynı kalmış. Ne artmış, ne azalmış. Bu nedenle bütçenin çok fazla değişeceğini zannetmiyorum. Hadi bütçesi 5 milyon olsun. 

Beştüşebap Belediyesinin Ak Partili Belediye Başkanı  Habib Aşkan ve meclis üyeleri galiba, Kaş Belediyesi için 'Gariban bunlar. Bir süpürme araçları bile yok. Yurt dışından tatil amaçlı turist çok fazla geliyor. Yolları toz toprak içinde. Dünyaya böyle rezil olmayalım.  Haydi bizim de ülkemizin turizmine bir katkımız olsun' demişler  yol süpürme aracını hibe etme kararı almışlar. 

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ta toplamış gazetecileri beyanat veriyor "Kardeş Belediye" çalışmaları kapsamında Şırnak'a gittiklerini ve burada Beytüşşebap Belediye Başkanı Habip Aşan ile de görüştüklerini aktararak "Kendilerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hibe edilen yol süpürme aracını Kaş Belediyesine hibe edebilecekleri teklifinde bulundular. Biz de kabul ettik. Buradan Beytüşşebap Belediye Başkanı Habib Aşkan'a teşekkür ediyorum" dedi. 

Bu iş benim bankadaki emekli maaşıma tanımlanmış kredili mevduat hesabının eksi bakiyesine bakmadan, Güler Sabancı'nın eline 100 dolar sıkıştırıp, "Hadi al şunu al. Cep harçlığı yaparsın kıııız" demem gibi bir şey olmuş.  

 

Bunda bir iş var. Ben tahmin ediyorum ama...

Bu yazı toplam 2063 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.