1
  • BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • Antalya 20 °C

Kendileri küçük gönülleri büyük

Kendileri küçük gönülleri büyük

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “1iyilik 1 fidan” kampanyasına harçlıklarını bağışlayan Turgut Reis Kur’an Kursu  4-6 yaş grubu öğrencilerinin  yardım sevincine ortak oldu. Tütüncü, biriktirdikleri harçlıkları Hatay’da yanan ormanlık alanların yeniden yeşillendirilmesi için bağışlayan kocaman yürekli minik bağışçıları bebek ve oyuncak arabayla ödüllendirdi.

Türkiye Diyanet Vakfı’nın başta Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Trabzon olmak üzere yurt genelinde özellikle yangın ve afetler sonucu kaybedilen ormanların yeniden kazanılabilmesi için başlattığı “1iyilik 1 fidan” kampanyasına Kepez’in miniklerinden destek geldi. Şafak Mahallesi’ndeki Turgut Reis Kur’an Kursu  4-6 yaş grubu öğrencileri, biriktirdikleri harçlıkları Hatay’da yanan ormanlık alanların yeniden yeşillendirilmesi için bağışladılar. Miniklerin bağış sevincine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Kepez Müftüsü Metin Arcaklıoğlu ve KONESKOP Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak ortak oldu.

Yakıp yıkmak, tarumar etmek kolay

Kurs bahçesinde düzenlenen “1iyilik 1 fidan” bağış kampanyasına katılan Başkan Tütüncü, “Sevgili evlatlarımızın bu duyarlılığını geliştirme bakımından gerçekleştirdiğiniz etkinlik için çok teşekkür ederim.” dedi. “Yeryüzünde iki türlü insan var. Birisi imarı ihya eder, güzellikleri büyütmeye çalışan, diğeri de yakıp yıkan, yok eden halis ruhlar var.” diyerek konuşmasına Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle devam eden Tütüncü, “Mehmeh Akif merhum ne güzel söylemiş. ‘Yıkmak insanlara yapmak gibi kıymet mi verir? Onu en çolpa herifler de emin ol becerir. Sade sen gösteriver , işte budur kubbe diye, iki ırgatla iner şimdi Süleymaniye. Ama gel kaldıralım dendi mi heyhat o zaman, Bir Süleyman daha lazım yeniden bir de Sinan… ‘ Yakıp yıkmak tarumar etmek bunlar kolay işler.” dedi.

Nesillere güzellikler aktarabilmek

Yıllar yılı emek emek yetişen ormanları bir kıvılcımın yok ettiğini belirten Tütüncü, “En önemli şey bizden sonraki nesillere güzellikleri anlatabilmek. Bu yüzden bütün din görevlisi kardeşlerimizin bu anlamdaki  özverili çalışmalarının desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Burada önemli olan şey yaptıkları bağış miktarı değil, onları biz hangi güzelliğe kanalize ediyoruz? Onlar önemli. Bütün din görevlisi kardeşlerimize, hoca hanımlara, bu işi önemseyenlere çok teşekkür ediyorum. “ dedi.

Kocaman yürekli miniklere ödül

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konuşmasını tamamlarken çocuklara seslenerek, “Çocuklar nasılısınız, iyi misiniz, ne kadar iyisiniz“ diye sordu. Tütüncü; “Çocuklar biz size çok teşekkür ediyoruz. Buradaki herkes size çok teşekkür ediyor. Sevgili çocuklar hepinizi çok seviyoruz ve hepinizi kocaman alkışlıyoruz. “ diye konuştu. Başkan Tütüncü,  daha sonra kendileri küçük, yürekleri büyük miniklere bebek ve oyuncak araba hediye etti.  Haber Merkezi

Bu haber toplam 983 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.