1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Antalya 13 °C

Kepez tarımı canlandırdı

Kepez tarımı canlandırdı

Başkan Hakan Tütüncü, farkındalık oluşturmak amacıyla atıl haldeki 540 dönüm araziye buğday ektiklerini anımsatarak, “Bu farkındalık şimdiden oluştu. Biz 540 dönüm araziyi ekince, hemşehrilerimiz de önceki yıllarda değerlendirmedikleri arazilerini ekmeye başladılar.” dedi.

Kepez Belediyesinin,tarıma farkındalık oluşturmak ve atıl arazileri üretime kazandırmak amacıyla 540 dönüm tarlaya ektiği buğdaylar bereketli bir şekilde büyüyor.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, buğday ekilen alanlardan biri olan ve Kirişçiler Mahallesi’nde 200 dönüm arazi üzerinde oluşturulan Antalya Orman Çiftliği’ni gezdi.

Yeşeren tarlalar bereketin müjdesi
Başkan Hakan Tütüncü, çiftliğin yapımı devam eden ve yöredeki taşlardan yapılan sınır duvarını ve çiftliğin tarlasında yeşeren buğdayları inceledi.
Kepez'de yeşeren tarlaların, bereketi müjdelediğini belirten Başkan Tütüncü,“Ne mutlu bize ki, geçtiğimiz yıl 540 dönüm araziye buğday ektik ve geldiğimiz noktada o tarlalar yeşerdi. Yeşeren tarlalar, bizlere bereketin müjdecisi oldu.” dedi.

Farkındalık projesi amacına ulaştı
Tütüncü, Kepez’in tarlarının bereketini, ilçe halkıyla paylaşacaklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kepez’i, sosyal belediyecilik uygulamalarında farklı bir seviyeye taşırken; aynı zamanda 540 dönüm araziyi ekerek tarıma özel bir farkındalık kazandırdık. Bu farkındalık, şimdiden izlerini göstermeye başladı. Biz 540 dönüm araziye ekince daha evvelki yıllarda ekim yapılmayan arazileri de hemşehrilerimiz kendileri ekmeye başladılar.
Dolayısıyla ekerek, üreterek bir değer oluşturma peşinde koştuğumuz sürece kazanan şehrimiz olacak. Bugün bu yeşeren tarlalara bakınca bunu görüyoruz.”

Kepez’de ekim süreci durmayacak
Kepez için 2020’nin bereketli ve güzel bir yıl olduğunu aktaran Başkan Tütüncü, “Önemli eserlere imza attığımız 2020’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği hedefe doğru ilerleyerek, Antalya Orman Çiftliği’ni kurduk. Antalya Orman Çiftliğimiz, tarıma önem veren yanımızı ortaya çıkarmış oldu. İnşallah çok daha güzel projeleri bu orman çiftliğinde gerçekleştireceğiz. Buğdaylar hasat edildikten sonra yaz aylarına dönük başka bir ekim süreci başlatacağız. Sonra yine önümüzdeki seneye dönük bir ekim programı bu tarlaları hiç boş bırakmayacağız. Bu topraklar, bereketi ekip biçtiğimiz araziler olacak.”
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün katılımıyla geçtiğimiz Aralık ayında, 540 dönümlük araziye,  11 ton ekmeklik buğday tohumu ekilmişti. 540 dönüm araziden 220 ton buğday hasadı hedefleniyor.

Bu haber toplam 833 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.