1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 20 °C

Kepez’den büyük bir yol yapımı daha

Kepez’den büyük bir yol yapımı daha
Kepez Belediyesi, Masa Dağı bölgesinde zorlu yeryüzü şekillerini ortadan kaldırarak bir yol daha açıyor. Bölgenin kuzeyinde 25 metre genişliğinde ve 3 km uzunluğundaki imar yolunun açılmasına başlandı.

Kepez Belediyesi, 2B (orman vasfını yitirmiş hazine arazileri) ile ilgili mülkiyet probleminin çözümünden sonra imar adalarında yapılaşmanın başladığı Masa Dağı bölgesinde, ihtiyaç duyulan imar yollarını açmaya devam ediyor.
Fen İşleri Müdürlüğü, Masa Dağı’nın güney kısmında iş makineleriyle büyük kaya parçalarını peynir kalıbı gibi keserek, 200 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğindeki Alparslan Türkeş Bulvarı açmıştı.
 
 Masa Dağı’nın kuzeyine 25 metrelik yol
Fen İşleri, şimdi de Masa Dağı’nın kuzey kısmında 25 metre genişliğinde ve 3 km uzunluğundaki imar yolunun yapımını başlattı. Ekipler, yeni yolun yapımında da zorlu coğrafi şartlarla mücadele ediyor. Büyük bir kısmı açılan yolun batı ve doğu kısımları büyük kaya parçaları kırılarak ve vadiler doldurularak açılacak. Bölgedeki ulaşımı rahatlatacak olan yeni yol, batıda Zeytin Dalı Şehitleri Caddesi’ne, doğuda ise Ulubatlı Hasan Caddesi’ne bağlanacak.

Yeni yol batı ve doğudaki ki bulvarı bağlayacak
 Tamamlandığında yolun devamındaki caddeler kullanılarak batıdaki Antalya Bulvarı’na ve doğudaki Süleyman Demirel Bulvarı’na ulaşılacak.
Yeni yol, çevresindeki imar parsellerine konutların yapımını ve bölgeye belediyecilik hizmetleri ile kamu yatırımlarının gelmesine de imkân tanıyacak.
Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan 25 metrelik yol, bölgeye yapılacak olan Antalya Şehir Hastanesi için de alternatif bir ulaşım ağı olacak.

Bu haber toplam 1539 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.