1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.816
  • Dolar 32.3308
  • Euro 35.1735
  • Antalya 13 °C

Kepez’den yeni yılın ilk sergisi

Kepez’den yeni yılın ilk sergisi
Kepez Belediyesi DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi, yeni yılın ilk sergisinde üç farklı sanatçının eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Başkan Hakan Tütüncü, sergiyi açılışın sürpriz konuğu tekir cinsi kedi ile gezdi.

Kepez Belediyesinin, 4 ayrı salonuyla kentin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sunan DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi’nde, yeni yılın ilk sergisi açıldı.
DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi’nde,  ressam ve akademisyen Oğuz Yurttadur’un ‘Yolculuk’,  heykel sanatçısı Selin Aral’ın ‘Karın Ağrısı’ ve ressam Mehmet İçöz’ün ‘Günlük’ isimli sergileri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Kovid -19 salgını tedbirleri alınarak gerçekleştirilen açılışta bir konuşma yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, üç sanatçının birbirinden kıymetli eserlerinin yer aldığı serginin, Antalyalıları güzel bir estetikle buluşturacağını söyledi.

Kepez sanat ve sanatçının yanında
DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi’nin, salgın sürecinde kültür ve sanat etkinliklerini düzenlemede sınırlı şekilde hareket ettiğini aktaran Başkan Tütüncü, “Galerimiz, salgının en zor günlerinde sanatçılarımıza destek olma ve onları sanatseverlerle buluşturma; şehre ihtiyaç duyduğu estetik duyguları sunan bir mekân olarak faaliyetine devam etme konusunda büyük bir titizlik gösterdi.” dedi. 

Kepez’i güzel günler bekliyor
Tütüncü, yeni yılın kültür ve sanat etkinliğinin planlamasını yaptıklarını belirterek, şunları söyledi: “Pandeminin etkilerinin hafiflemeye başladığını hissettiğimiz bu günlerde, geleceğe doğru daha güzel planlar yaparken, modern sanat galerimizde de çok farklı sanat etkinliklerini yapacağımız buluşmaları vaat ediyoruz.  En büyük varlık sağlık. İnşallah sağlıklı olduğumuz sürece çok daha güzel eserleri beraberce vaat ettiğimiz günlere; sanatın değişik alanlarında farklı derinlikleri yaşadığımız vakitlere doğru ilerleyeceğiz.”

Serginin sürpriz konuğu tekir kedi
Başkan Tütüncü, konuşmasından sonra sanatçılarla sergiyi gezerek, eserler hakkında bilgi. DokumaPark’ın sakinlerinden tekir cinsi kedi de açılışın sürpriz konuğu oldu. Sevimli kedi, Tütüncü’ye sergiyi gezerken eşlik etti.
Başkan Hakan Tütüncü, birbirinden değerli eserlerini Antalyalılarla paylaşmalarından dolayı sanatçılara teşekkür etti.
Serginin açılışına belediye meclis üyeleri, muhtarlar, kamu kurumları ile svil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve sanatseverler katıldı.

Sergi 26 Şubat’a kadar gezilebilecek
ARTSÜREM’in katkılarıyla gerçekleştirilen sergide, Selin Aral’ın heykel,  Oğuz Yurttadur’un akrilik boya ile yaptığı resimler ile Mehmet İçöz’ün, yağlı boya çalışmaları sergileniyor.
Sanatseverler,  DokumaPark Modern Sanatlar Galerisi’ndeki sergiyi 26 Şubat’a kadar gezebilecekler. Haber Merkezi

Bu haber toplam 1108 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.