1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • Antalya 10 °C

Kepez’e Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Kütüphane ve Eğitim Tesisi

Kepez’e Şehit Yasin Naci Ağaroğlu Kütüphane ve Eğitim Tesisi
Kepez Belediyesi,  15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu’nun isminin verildiği 5 bin kitaptan oluşan kütüphane ve içerisinde 13 dersliğin bulunduğu eğitim tesisini hizmete açtı.

Eğitime önemli katkılarda bulunan Kepez Belediyesi, ilçeye bir eğitim tesisi daha kazandırdı. 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu’nun isminin verildiği eğitim tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı. İçerisinde 5 bin kitap kapasiteli kütüphane ile aynı anda 200 öğrenciye Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) hazırlık kursunun verileceği 13 dersliğin bulunduğu eğitim merkezinin açılışına AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Atay Uslu, Kemal Çelik, Dr. Tuba Vural Çokal, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, meclis üyeleri, muhtarlar ve şehidin ailesi katıldı. Açılışta konuşan Şehit Yasin Naci Ağaroğlu’nun babası Osman Ağaroğlu, “Bu aziz vatanın kalbi ay yıldızlı bayrak için çarpan her evladı bir ölür, bin dirilir. Bizde vatan sevgisi imandandır. Vatan için ölmek bizim inancımızda vardır. Bu millet çok darbeler gördü. “ dedi. Şehit babası, oğullarının isminin kütüphane ve eğitim yuvasında yaşatılacak olmasından dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür etti.

Şehidimizin ismi önemli bir tesiste yaşatılmalıydı

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, Yasin Naci Ağaroğlu kütüphanesi ve eğitim tesisinin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti, şehidin anne ve babasına da sevgilerini ileterek konuşmasına başladı.   Tütüncü, “Sözümüz vardı, şehidimizin ismi son derece önemli bir tesiste yaşatılmalıydı. Çünkü kendisi okumayı çok seven,  akademik yaşamda da başarılarının üzerine başarı koymak isteyen bir kardeşimizdi.  O bakımdan onun ismi gençlere ışık olacak bir mekanda olmalıydı. Şimdi o sözümüzü yerine getirmiş olmanın tarifsiz mutluluğu içerisindeyim.” dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, eğitim tesisi binasının 15 Temmuz Darbesi’nden sonra devletin envanterine geçmiş bir bina olduğunu, Antalya Milletvekillerinin destekleriyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden talep edildiğini ve geçen yılda Kepez Belediyesi’ne verildiğini söyledi.

Gençlerimiz bilimi konuşsun istiyoruz

Kepez Belediyesi’nin 6 katlı binayı mahallenin de ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirmeyi hedeflediğini belirten Başkan Tütüncü, “6 katlı binanın 3 katı çocuklarımıza ayrıldı. Antalya'da da çok beğenilen okul öncesi eğitime de son derece önemli katkılar veren Nasreddin Hoca Kreşlerimizin 5. şubesi olarak bundan iki hafta önce hizmet vermeye başladı. Asıl anlamlı bir açılışı bugünkü tesisimizle yapıyor. Biz gençlerimizi modern bir dünyayla yarışabilecekleri seviyeye taşıyan, eriştiren işler yapmakta mutluluk duyuyoruz. İstiyoruz ki; bizim gençlerimiz bilgiyle konuşsunlar, bilimi konuşsunlar, tasarımı konuşsunlar, geleceğe bu evrensel değerlere bürünmüş olarak yol alsınlar.  Biz belediye olarak bunu istiyoruz.” diye konuştu.

Kepez’e 6. Kütüphane

2023 yılının sonuna kadar Kepez’e 16 kütüphane hedeflediklerini bildiren Başkan Tütüncü, “İşte o kütüphanelerin bugün 6’ncısını açıyoruz. Burası Kepez’e 16 yeni kütüphane projesinin altıncı adımı. Yasin Naci Ağaroğlu kardeşimizin ismiyle anılsın istedik.” dedi. Kepez Belediyesi olarak sadece bir kütüphane açılışı değil, aynı zamanda gençlerin üniversite sınavlarına hazırlayan bir kurs programı olduğunu, bu kurs programına da yeni bir eğitim merkezi eklediklerini ve onunda açılışının aynı anda gerçekleştirileceğini söyledi.

Kütüphane ve eğitim merkezi

Eğitim tesisinde 13 derslik, kütüphanede de 3 tane okuma salonu, binlerce kitap bulunduğunu ve kitap koleksiyonunun da her geçen gün artacağını vurgulayan Tütüncü, “Bugün açılışı yapılan kütüphane ve eğitim tesisinin de Şehit Yasin  Naci Ağaroğlu’nun adıyla anılmasını istediklerini bildirdi.

90 binden fazla gecekondu kaldırdık

Açılışı yapılan kütüphane ve eğitim merkezinin bulunduğu mahallenin Teomanpaşa Mahallesi olduğunu ve yıllar önce buranın belediye çöplüğü olduğunu hatırlatan Başkan Tütüncü, “Şuan belediye binasının olduğu yer Antalya’nın çöplüğüydü. Göreve geldiğimizde burası gecekondu bölgesiydi. Onlarca sorunları vardı. Mülkiyet, imar sorunları vardı. Bunları tek tek çözdük. Kepez’de 50 binden fazla tapu verdik. 90 binden fazla gecekondu kaldırdık. Bu gecekonduları kaldırırken ne kavga, ne gürültü, haber kanallarına, gazetelere yansıyan bir satır bile olmadı.” dedi. Başkan Tütüncü, bunun nedenini de “Çünkü, biz gecekondu yıkmaya gidiyorduk, gönülleri yıkmaya gitmiyorduk” ifadeleriyle açıkladı.

Teomanpaşa hizmetlerle çöplük izini sildi

Teomanpaşa Mahallesi’ne dönemlerinde 3 yeni okul yapıldığını,  imar, mülkiyet, kat artışıyla ilgili bütün beklentilere cevap verildiğini ve bütün sorunların çözüldüğünü belirten Tütüncü, “Vatandaşımız mutlu oldu, binalar yükseldi. Bölgemiz 2 tane belediye kreşine kavuştu. Teomanpaşa 2 tane kurs merkezine kavuştu. Doğalgaz geldi, alt yapı çalışmaları yapıldı, belediye sağlık merkezimiz de buraya yapıldı. Çarşılarıyla, son derece güzel Necip Fazıl Caddesi ile artık Teomanpaşa eski çöplük olduğu günlerin izini dönemimizde sildi. Bu başarılara imza atan Kepez Belediye Meclis üyeleri, bürokratları ve belediye çalışanlarımızdır. Gençlerimize hizmet etmeye, geleceğe ışık tutmaya devam edeceğiz. Yolları caddeleri, ışıltı binaları bütün belediyeciler biliyor.  Şehri imar ederken herkesin bildiği bu işleri en güzel biçimde yaparken, şehri geleceğe taşıyacak gelecek nesilleri de en güzel şekilde ihya edelim. Gelecek nesillerin ellerinden, hayallerinden, umutlarından tutalım. İnsan odaklı belediyecilik anlayışında çok önemli işler yapıyoruz. “ dedi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, “15 Temmuz’daki 251 şehidimizin ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. 1071’den bu yana bu toprakları milletimizin ebedi yurdu yapma derdiyle kanını, canını, bayrağınıza katan bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun” diyerek, konuşmasını tamamladı.

Tütüncü’ye yangın teşekkürü

AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal da, konuşmasında Manavgat yangınına değindi. Milletvekili Çokal, “Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve belediye çalışanlarına Manavgat yangınında verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız” dedi. Manavgatlı olarak çok büyük bir afet geçirdiklerine değinen Milletvekili Dr. Çokal, “Bu afette 59 mahallemiz yandı. 28 Temmuz’da başlayıp, 5 Ağustos’ta ancak kontrol altına alınabildi. Cumhurbaşkanımız yangını çok yakından takip etti, 3. gün Antalya’daydı. Bakanlarımız, milletvekillerimiz köy köy değil, ev ev gezerek, devlet olarak milletimizin yanındaydı. Gittiğimiz her mahallede Kepez Belediyesi’nin Gezici Sağlık Merkezi, 1 Psikolog, 1 Dahiliyeci, 1 Göz doktoru tüm Manavgatlı hemşehrilerimize hizmet verdi. Gittiğimiz her mahallede bizlere sundukları destekten dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Hakan başkan açtıkça açıyor, yaptıkça yapıyor. Biz saymaktan yorulduk, sen açmaktan yorulmadın başkanım.” dedi.

Antalya’nın en büyük kütüphanesini kim açtı?

“AK Parti kitaba, medeniyete önem vermez” diyenlere de seslenen AK Parti Antalya Milletvekili Dr. Tuba Vural Çokal “Soruyorum buradan! Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesini kim açtı?, Antalya’nın en büyük 200 bin kitap kapasiteli  Cemil Meriç Kütüphanesini kim açtı?, Biz yaptıkça yapıyoruz. Bir Selçuk Bayraktar örneği var önümüzde. Hayallerinin peşinden koşan bir cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Evet sevgili gençler! Bugün bu kütüphaneyi biz sizlere emanet ediyoruz. Önce hayal edin, sonra hedefinizi koyun. “ diye konuştu. Milletvekili Çokal, “Kepez eskiden Antalya’nın arka bahçesiydi, şimdi cazibe merkezi oldu. İlim var, sanat var, kültür var,  sağlık var, kadın deseniz destek var, kooperatif var. Dokuma’ya baktığınızda her türlü hizmet sunuluyor. Başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Şehit Yasin Naci Ağaroğlu’nu anlatan duygu yüklü ifadelerin yer aldığı plaketi şehit ailesine takdim etti. Kurdele kesimiyle Şehit Yasin Naci Ağaroğlu kütüphane ve eğitim merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Tütüncü, açılışa katılan misafirlerle eğitim merkezini gezdi.

Bu haber toplam 828 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.