1
  • BIST 8708.17
  • Altın 2242.45
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1585
  • Antalya 15 °C

KEŞKE MUHALEFET ETMESEYDİ

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

 

KEŞKE HİÇ MUHALEFET

ETMESEYDİ

 

İki günlük kısa bir seyahat nedeniyle Antalya'da değildim. Elimizde büyüyen, Deniz Demirel Ablamın oğlu Erdal Dalkılıç'ın düğünü için İzmir yollarındaydım.

Gündem çok hızlı değiştiği için kısa kısa geçeceğim olayları.

 

Ak Parti İl Başkanı Sayın İbrahim Ethem Taş'a buradan seslenmiş, "Kaybettiniz, bari iyi bir muhalefet yapın" minvalindeki sözlerimi anlamış ama gereğini yerine getirirken kendisine yakışmayan bir tarzda yapmış yapacağını.

Kadınlar üzerinden yaptığı manalı paylaşım hiç şık kaçmadı. Muhalefet edeceğim derken en hafif tabiriyle büyük bir gaf'a imza atmış oldu.

 

DEDEKTİF KOCAGÖZ

 

Geçtiğimiz günlerde yakınlarını klimalı odalarda görevlendirme, CHP'li gençleri ise garsonluk yaptırmaya gönderdiği gerekçesiyle ANET Genel Müdürü Sayın Mesut Kocagöz'ü eleştirmiştim. Yazının bir yerinde "Sosyoloji mezunu CHP'li gençler ne anlar garsonluktan" diye bir teşbihte bulunmuştum.

 

Bu yazının ardından Mesut Kocagöz'ün talimatıyla ANET'e yeni alınan, benim eski tanıdıklarım dahil Sosyoloji mezunu garsonu arıyorlarmış. Sayın Kocagöz'ün talimatıyla "İkna odalarına" çekilen çalışanlara önce nereden mezun olduğunu, ardından beni tanıyıp tanımadıklarını filan soruyorlarmış.

 

Sayın Kocagöz, bırakın amatör "Sherlock Holmes"cilik oynamayı. Yazdığım yazının arasından kendisine ipucu çıkartıp, haber kaynağımı araştıracağınıza işinize bakın gözünü seveyim. Yaptığınız eylemler "Mobbinge" giriyor biliyorsunuz değil mi?

 

NE DEDİYSEK O!

 

 

Geçtiğimiz günlerde AESOB Başkanı Sayın Adlıhan Dere'nin Şoförler Odası Başkanlığına aday olacağını yazmıştım. Sayın Dere adına bir çok kişi bana ayar vermeye çalışmıştı. Kesinlikle böyle bir şey olmadığına dair.

 

AA o da ne?

 

Henüz doğrulatamadım ama Şoförler ve Otomobilciler Odasında seçim kararı alınmış.

adım adım yazdıklarımın gerçekleştiğini görüyoruz arkadaşlar. Bu seçim Niyazi Özçelik, Adlıhan Dere ve doğrulatamadım ama söylenenlere göre cezaevinde tutuklu bulunan şimdiki başkan Mehmet Ali Alkan'ın eşi Ayşe Alkan'ın arasında geçecek gibi görünüyor.

Bu üçlü yarışa, sağ baştan 13 dönemdir Havalimanı Taksiciler Kooperatif Başkanlığı yapan Mehmet Akcan'ın da katılmak için derinden çalıştığı söylentileri yayıldı.

(Laf aramızda, her şeyi bir kenara bırakıyorum. Hemcinsim olan Ayşe Alkan'ın Antalya merkezde ilk kadın esnaf odası başkanı, şoförler ve otomobilciler odası başkanı olarak görmek istediğimi belirteyim. Siz söylemeden ben söyleyeyim. Gündoğmuş'taki kadın esnaf başkanı Sultan Çetin'den haberim var.)

 

ELEŞTİRDİĞİNİZ GİBİ YAPMAYIN

 

Geçenlerde CHP İL Başkanı Ahmet Kumbul özellikle belediye iştirakleri ve yönetim kurulundakilerin yaptıklarına, aldıkları maaşlara ve harcamalara yönelik bir açıklamada bulundu. Sayın Kumbul, kısaca "Yönetim kurulu üyelerini çoğaltmadık, düşürdük" diyor. Hesabı yaptığınız zaman doğru 49 iken-48'ze düşmüş. 1 kişi azaltmışlar bunu söylüyor. O'da kardır. Ama bunun nasıl olduğunu açıklamıyor. Engelli merkezi Alman engelli merkezi ile ortak yönetim kurulu oluşturulmuştu. Bu dönemde Alman Engelli derneği ile yeniden işbirliği sözleşmesi yapılmayınca doğal olarak 3 yönetim kurulu düşmüş oldu.

Yönetim kurulu maçında ilk yarının skorunu veriyorum. Eski yönetim 46-Yeni yönetim 48. (Bu skora henüz paranın asıl döndüğü yer, yani ALDAŞ henüz dahil değildir)

 

NEYSE ONU SÖYLEMEK LAZIM!

Sayın Kumbul'un açıklamalarına AK Parti yönetiminden bir Allah'ın kulu da çıkıp, "Hayır kardeşim. Bunlar yalan veya yanlış. Çarpıtarak veriyorsunuz" demedi. Demek ki söyleyecek sözleri yokmuş!

Neyse, şimdiki konumuz o değil. Yanlış gördüğümüz, bildiğimiz her şeyi eleştirelim ama doğruları da göz ardı etmeyelim.

Kumbul'un eleştirdiği belediye iştiraklerinden birisi var ki, kendisini tanırım. Ekdağ A.Ş.'nin başındaki Didem Boztepe Erkış'tı. Didem Boztepe Erkış yüksek mimar kadrosu ile Antalya Büyükşehir Belediyesinde kadrolu çalışırken, son bir, bir buçuk yıl kadar önce EKDAĞ A.Ş.'de görevlendirildi. O dönemde yeni bebeği olmuştu. O devasa yapıyı kontrol ve idare edebilmek için anneliğinden taviz vermek zorunda kaldı.

Didem Boztepe Erkış, maaşını belediyeden alıyordu. EKDAĞ A.Ş.de ise şu anda Sayın Hasan Gökçe'nin aldığından bir kuruş fazla almıyordu.

Didem Boztepe Erkış'ı tanıdığım kadarıyla, mert, sözünün eri ve doğru bildiğini dan dan söyleyebilen birisidir. Öyle paraya pula da ihtiyacı olan birisi değildir.

 

Bu da böyle biline.

Bu yazı toplam 3451 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.