1
  • BIST 9709.19
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Antalya 19 °C

KETEM’de 6 bin kanser taraması

KETEM’de 6 bin kanser taraması
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 24 yıllık bir hayali gerçekleştirerek Kızıltoprak Mahallesi’nde hizmete açtığı Şehit Doktor Atilla Nizam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde hizmet veren KETEM’de bugüne kadar yaklaşık 6 bine yakın vatandaşa tarama yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin Antalya’ya kazandırdığı en önemli sağlık yatırımlarından Şehit Doktor Atilla Nizam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde barındırdığı Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile Türkiye’de en sık görülen 3 kanser türü olan meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri erken teşhis edilerek hayat kurtarıyor. 

Erken teşhis önemli 
KETEM’de uluslararası standartlarda uygulanan tamamen ücretsiz testlerle kanser riski tespit edilebiliyor. Merkezin açıldığı günden itibaren bir yıllık süreçte 3 bin kadına Mamografi çekimi, 2 bin kadına rahim ağzı kanseri testi ve bin kadın ile 250 erkek vatandaşa kolon kanseri testi yapıldığı ifade edildi. Meme kanseri için 40-69 yaş aralığındaki kadınlar, rahim ağzı kanseri taraması için 30-65 yaş aralığındaki kadınlar, kolon kanseri için ise 50-70 yaş aralığındaki tüm kadın ve erkekler kanser tetkiklerini Sağlıklı Hayat Merkezi’ne bağlı KETEM birimi içerisinde yaptırabiliyor. KETEM doktorları, belirtilen yaş aralığındaki tüm kadın ve erkeklerin herhangi bir rahatsızlığı olmasa dahi muayene ve testlerini yaptırmalarına vurgu yaparken, erken teşhisin hayat kurtardığına dikkati çekiyor.  

Beş bin vatandaş eğitim aldı 
Merkezde meme kanseri konusunda kadınları bilgilendirici eğitimler verilerek kendi kendilerini muayene etmeleri sağlanıyor. KETEM’de 5 bin vatandaşa bilgilendirme eğitimi verildi. Sağlıklı Hayat Merkezi’nde verilen eğitimlerin yanı sıra lise ve dengi okullarda, kurs merkezlerinde ve yüksekokullarda da uzman doktorlar tarafından kadınlara eğitim verilerek, bilinçlenmeleri sağlanıyor.  Mahsum ALTAŞ

Bu haber toplam 4209 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.