1
  • BIST 9690.78
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Antalya 27 °C

KOKTEYL DÜZENLEDİLER

Teslime Tosun

Sivrisinek mevsimimiz, bizim Liman Mahallesi taraflarındaki evimizde dün gece itibarıyla törenle açılmıştır. Tüm halkımıza ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimine duyurulur.

 

Galiba sivrisinekler dün gece açılış şerefine bizim evde kokteyl düzenlemişler. Kokteyl içeceği olarak kanlarımızdan tadımlık alıyorlardı. Benim ve arkadaşımın kanı 50’yi geçtiğimiz için pek taze değildi ama üst katımızda oturan komşumuzun iki harika çocuğunun kanı çok taze ve vitaminliydi muhtemelen.

 

Aslında bizi rahat bırakmaları karşılığında kanımdan kan vermeye hazırım ama canımı yakarak huzur bırakmıyorlar.

 

Yani sivrisinekle mücadele konusunda Antalya Büyükşehir Belediyesinden umudumu kestiğim için kendimce alternatif yöntemler düşünüyorum. Mesela gece yatmışım, vızıldayarak açılış kokteyline gelen sivrisineklerin seslerini dinliyorum. Her sivrisineğin vızıldaması yani ses tonu farklı.

 

Yattığım yerde düşünüyorum. Bir sivrisineğin boyutu ne kadar? Midesi ne kadar? İçebilecekleri kan miktarı belli. Şunların karnının doymasını bekleyeyim. Canım yanabildiği kadar yansın, karınları doyduktan sonra herhalde uzaklaşırlar benden ve bende uyuyabilirim diye düşünüyorum.

 

Ama ne yazık ki böyle bir ihtimalin olmadığını sabaha karşı saat 04.30’da idrak etmiş oldum. Sivrisinekler ile ardı ardına sorti yaptılar açıkta kalan koluma, bacağıma, boynuma, yüzüme doğru.

 

Her sorti sonunda ben can havli ile kolonya şişesini o bölgeye boca ettim.

 

Her sorti sonunda özellikle uçkun böcekler yani kara sinekler, sivrisinekler kısaca vektörel mücadelenin başındaki Mehmet İnanç Argun beyefendiye sık sık saygılarımı, şükranlarımı gönderdim. İnşallah ulaşmıştır.

 

İnanç Argun’un Menderes Türel döneminde de aynı görevi sürdürdüğü, uçkunlarla mücadele etme konusunda ağırdan aldığı için özellikle kıyı bandında bulunan ilçelerde sinekler adeta nüfus patlaması yaptığında aslında bunun planlı bir iş olduğunu anlamak lazımdı. Kimse ona “Sineklerle mücadele etme” diye talimat vermemişti. İnsan yemek yerken dahi kara sinekler ağzına doluşmaya başlayınca doğal olarak Menderes Türel’e ağızları dolusunca hakaret ediliyordu. Sayın Argun işte bunu başarmıştı.

 

Hatta o dönemde turizm bölgesinde olması hasebiyle Manavgat belediye Başkanı Şükrü Sözen bu duruma isyan etmiş, Sayın Türel’e yüklenirken “Turistlere cibinlik dağıtacağız” demişti. İşte bu sözü o dönemde Menderes Türel aleyhine çok iyi kullanılmıştı.

 

Şimdi aynı sorumlu kişi, aynı senaryoyu bir kez daha uygulamaya soktu herhalde?

 

Sorsan ki yaklaşık iki ay kadar önce bir yazımda belirtmiş ve ben sormuştum, “Müthiş çalışıyorlardı” Hatta bizim bulunduğumuz bölgenin bazı yerlerinde su kanalları ve bataklık bulunduğu ve sivrisineklerin ana üreme noktalarından birisi olduğu için ayrıca ekip bile göndermişlerdi güya!

 

Ama bizim oralarda kimse onları görememişti. Galiba gizlice sinek mücadelesi yapıyorlar.

 

Başkan Böcek sorsa "Nasıl gidiyor sivrisinek mücadelesi" diye, müthiş bir mücadele planı ve çalışmalarını dakikalarca anlatabilirler. Ben dinlesem söylediklerini, gece boyunca sivrisineklerin vücudumda Rusya-Ukrayna savaşı yapmasını unutur  bunların söylediklerine inanırım. 

 

Yakında Muhittin Böcek aleyhine bazı medya kuruluşlarında haberler yayınlanmaya başlar ve ilk olarak “Vektörel mücadele yapması gereken ekip, seçim çalışmalarında görevlendirilmiş meğerse” denilirse hiç şaşırmam.

 

Her dönem aynı senaryo, aynı şeyler. Vallahi bu gibi insanların Menderes Türel’e uyguladıkları yıpratma senaryosunu Muhittin Böcek'de değiştirme gereği bile duymamalarına şaşırmıyorum artık.

 

 

 

Bu yazı toplam 2295 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.