1
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Antalya 17 °C

Kolpak: “Butik AVM’ler esnafa son darbe olur”

Kolpak: “Butik AVM’ler esnafa son darbe olur”
KONESKOOP Başkanı Kolpak, ATSO Başkanı Davut Çetin’in butik AVM önerisine karşı çıktı: “Butik AVM’ler, ayakta kalma mücadelesi veren esnafa son darbe olur.”

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Mayıs ayı olağan meclis toplantısında “Antalya’da cadde ticareti kalmadığı için bütün ticaret AVM’lere sıkıştı. Büyük AVM’leri tekel haline getirdik. Artık mahalle içinde butik AVM modelini ele almalıyız” dedi. KONESKOOP Konyaaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Durali Kolpak, Çetin’in butik AVM önerisine çıktı. Kolpak, “Butik AVM’ler, küçük esnafı ticari hayatın dışına iter. Ayakta kalma mücadelesi veren esnafa son darbe olur” dedi.

 

TEKELLEŞMEYİ DAHA DA ARTIRIR

Caddelerde ticaretin bitmesinin en büyük sebebinin plansız bir şekilde açılan AVM’ler olduğunu belirten Kolpak, “AVM’lere karşı değiliz ancak büyük ticaret merkezlerini açarken nüfus, bölgedeki ticari hayat ve esnaf yoğunluğu göz önünde bulundurulmalı. Esnaf ekonominin temel taşıdır. Ticari hayatı sadece büyük şirketlerin tekeline bırakırsak ekonomiyi temelinden sarsmış oluruz. Butik AVM’ler ticareti tekelleşmeden kurtarmaz, aksine tekelleşmeyi daha da artırır” dedi.

 

ZİNCİR MARKETLER BUTİK AVM

Esnafın büyük alışveriş merkezlerinin yanı sıra zincir marketlerle de mücadele ettiğini hatırlatan Kolpak, “Zincir marketler zaten butik AVM gibi çalışıyor. Bir zincir markette çilingir, balıkçı, tuhafiyeci, manav, fırın bulunuyor. Artık neredeyse her sokakta bir zincir market var. Zincir marketlerin açıldığı bölgelerde yıllardır çalışan esnaf dükkanını kapatmak zorunda kalıyor ya da küçülmeye gidiyor. AVM’lerin yarattığı istihdam dile getirilirken, kapanan iş yerlerinde işsiz kalanlar göz ardı ediliyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 1282 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.