1
  • BIST 9756.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Antalya 24 °C

KONTROL EDECEĞİNİZ YERE DANIŞMANLIK YAPILMAZ

Teslime Tosun

 

 


KONTROL EDECEĞİNİZ YERE 
DANIŞMANLIK YAPILMAZ !

Gıda Kontrol Laboratuvarının saygıdeğer müdürü Hüseyin Kafalı beyefendi, yüksek müsaadenizle size bir kaç sorum olacak. 

Sayın Kafalı, siz ve yardımcınız denetlemeniz gereken bazı 5 yıldızlı otellere, yemek firmalarına danışmanlık hizmeti veriyor musunuz? 

(Danışmanlık hizmetini resmi olarak veremeyeceğinizi biliyorum. Ben gayri-resmi olanları soruyorum) 

Sayın Kafalı, siz ve yardımcınız özel gıda kontrol laboratuvarı kuruluşlarına danışmanlık hizmeti veriyor musunuz veya verdiniz mi? 

(Bunun da resmi olarak yapamayacağınızı biliyorum. Ben gayri-resmi olan var mı diye soruyorum. İddiaya göre yardımcınız beyefendi danışmanlık adı altında özel bir gıda kontrol laboratuvarı yapmak isteyen yatırımcılara   gıda kontrol laboratuvarı yapılmayacak yere eşek yüküyle para harcatıp, yaptırtmış. Ancak ne bina, ne de ortam gıda laboratuvarı olmaya müsait olmadığı için ruhsat alamamışlar. Sonuç?   Sonuç gıda kontrol laboratuvarı sahipleri sizin yardımcınızı tenhada bulurlarsa aaaaa, fena yapacaklarmış fena. Ben sizi uyarayım. Siz de yardımcınıza fazla yakın durmayın, aradaki farkı bilmezlerse olan size olur valla: Gerçi yardımcınız herhalde sizden habersiz asla adım atmaz, öyle şeyler yapmaz değil mi?) 

 

Neyse biz kaldığımız yerde devam edelim, 

Sayın Kafalı, ithal olarak gelen gıdaları kontrol ettiğinizde bazılarında ilaç artığı filan bulunduğunda, yeniden kontrol edilerek olumlu sonuç çıkıp ta piyasaya sürülen gıda oldu mu? Oldu ise bunlar hangi sıklıkla ve aynı firmaların ürünleri midir? Mesela ithal kahve gibi ne bileyim pirinç gibi? 

(Böyle bir durumda firmaların yeniden test edilmesi ve kontrol edilme talep etme haklarının bulunduğunu biliyorum. Benim ne sormak istediğimi siz anladınız) 

Sayın Kafalı, siz ve yardımcınız orada çalışanların "Toplu iş sözleşmesinin 14.'cü madde ile gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı taşra teşkilatında bulunan veteriner, biyolog, doktor, mühendis ve kimyagerlere 11.6.2010 tarihli 5996 sayılı kanun kapsamında kontrol görevini yürüttükleri her gün için 200 gösterge rakamının memur aylık katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutar ilave ödeme yapılır"  maddesini neden tam anlamıyla uygulamıyorsunuz. Tam anlamıyla uyguladığınız memurlar ile uygulamadığınız memurlar arasındaki fark nedir? 
Sizi teftişe gelen müfettişten önce 5 saat işlerinde bulunan herkese bu ödeme yapılıyordu. Şimdi ne oldu da bazılarına ödeme yapılıyor, müfettişin odasında uzun süre kalan memura yapılmıyor acaba? 
(Benim küçük bir tahminim var. Kesinlikle devletin parasını çar-çur edilmesinin önüne geçmek için yapmışsınızdır değil mi?"

Sevgili meslektaşım Fatih Gürbüz'de geçtiğimiz günlerde Akdeniz Üniversitesindeki ihaleye giren firmaya danışmanlık yaptığınızı yazmıştı. Aynı zamanda süt firması ile olan ilişkileri sorgulamıştı. Sayın Gürbüz'ün yazında rektör Mustafa Ünal'ın bu işe el attığını ve soruşturma başlattıklarını yazıyordu. Kontrol edilmesi gereken yere danışmanlık yaparsanız elbetteki öğrencilere düşük kalitede süt ve süt ürünleri yedirirler. 100 binin üzerinde Akdeniz Üniversitesinin öğrencisi var. Eğer böyle şeyler yaptıysanız, vicdanınızı bir daha sorgulamanızı tavsiye ediyorum,.

Kestane kebap, acele cevap

Bu yazı toplam 5559 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.