1
  • BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • Antalya 15 °C

Konut kredilerinde faiz indirimi

Konut kredilerinde faiz indirimi
Merkez bankasının faiz indirim kararı ardından, kamu bankaları başta olmak üzere birçok bankadan konut kredisi faiz oranlarında çok ciddi bir indirim yapılıp, en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 0.99 seviyesi olarak açıklandı.

Yapılan açıklamada Ziraat Bankası 500 bin liraya kadar olan 180 ay vadeli konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,99'a düşürdüğünü açıkladı. Bu haber Müteahhitler ve yatırımcılar tarafından yerinde ve olumlu karşılandı.

 Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı A. Atılgan Sert, “Yüksek konut faizlerinden dolayı vatandaşlar uzun bir süredir konut alımı gerçekleştiremiyordu. Konut faizlerinde yapılan indirimin ardından vatandaşlar konut alımlarına yöneldi ve son zamanlarda durgun olan gayrimenkul sektörü de böylelikle hareketli günler yaşanacaktır.” Diye konuştu. 250 alt sektörün umudu olan ve etkileşim içinde olduğu gayrimenkul sektörünün,  faiz indirimi ile yine gözleri üzerine toplamıştır.

 

SEKTÖR İLKLERİ YAŞADI

Ayrıca bu sektörümüzde bir ilktir. İlk defa kamu bankaları konutta vadeyi 180 aya çıkarmıştır. Daha önce böyle bir uygulama yapılmamıştı.  Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı A. Atılgan Sert “Konut faizleri yüzde 1.51 seviyesinden 0.99 seviyesine indi bu ciddi bir indirimdir. 120 aydan fazla vade ile çekilemeyen konut kredileri, bu kez 180 aya kadar çıkarıldı. Bu da faiz indirimi kadar piyasada kabul gördü. Bu çabalar, ekonomiyi canlandırmak adına çok önemli bir fırsattır.” Dedi.

Hem ev sahibi olmak isteyenler açısından, hem emlak sektörü açısından he de tüm piyasanın geneli açısından fırsat olarak görülen bu çabalar, ilk günden olumlu sinyallerini verdi. İlk alanlar her zaman kazançlı olacaktır.

TRENİ KAÇIRMAYIN

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı A. Atılgan Sert “Bu uygulama ve konut kredisi faiz oranlarını birleştirince bu fırsatı kaçırmamak gerekir. Malzeme ve işçilik girdisin yüzde 50 arttığı ve döviz karşısında güç kaybının yaşandığı 3 yılın ardından birçok istihdam kapısı kapanma noktasına gelmişti. Sektörümüz de uzun süredir maliyetine ve hatta zararına satışlar yapılmakta idi. Faiz oranlarında indirimin ardından, kısa süre içerisinde daire fiyatlarında artış görmek mümkündür. Ayriyeten şimdi daire alacak vatandaşlar çok alternatifle karşılaşacak ve daha ekonomik daire bulabilecektir o yüzden daire alacak vatandaşların ellerini çabuk tutmaları gerekmektedir.” diyoruz.

Dernek Başkanı A. Atılgan Sert “Bu arada bu süreç fırsatçılık yapılmadan hem alıcı hem de satıcının elini kalbine koyarak ticaret yapmasıdır. Her iki tarafta bu alış verişten karlı ayrılmalıdır. Gayemiz tamamıyla sektörün önünü açmak ve istihdam sağlamaktır. Umarım böylede olur... “ diye konuştu. Haber Merkezi

Bu haber toplam 1715 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.