1
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.519
  • Dolar 32.3303
  • Euro 35.1933
  • Antalya 10 °C

Konyaaltı Belediyesi üretirken tasarruf sağlıyor

Konyaaltı Belediyesi üretirken tasarruf sağlıyor
Konyaaltı Belediyesi, Biyokütle ve Güneş Enerjisinden Döngüsel Enerji Üretim Projesi ile hem kendi elektriğini üreterek tasarruf sağlıyor hem de ürettiği elektriğin fazlasını satarak gelir elde ediyor.

Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı Biyokütle ve Güneş Enerjisinden Döngüsel Enerji Üretim Tesisi, bir yandan üretim sağlarken bir yandan da üretim fazlası elektrik enerjisini satıyor. Tesiste 2020 yılı içinde toplam 180.000 kWh elektrik ve 100 ton biyobriket üreten Konyaaltı Belediyesi, güneş enerjisinden üretmiş olduğu 180.000 kWh elektriğin 95.000 kWh’ını biyobriket üretim tesisinde harcarken, 85.000 kWh’ını da şebekeyi besleyerek hizmet binasındaki tüketiminden düştü.

FAZLA ENERJİ ŞEBEKEYE VERİLDİ

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Türkiye’de sosyal belediyecilik alanında önemli projeleri hayata geçirdiklerini belirterek, 2020 yılı içinde güneş panellerinin üretmiş olduğu elektrik enerjisini hizmet binasının tükettiği elektrik faturalarından düşerek 60 bin 917 lira 37 kuruşluk tasarruf sağladıklarını açıkladı. Bu projeyle hem yakacak üretiminde kullanılan enerjiyi üretip hem de tasarruf sağladıklarını dile getiren Başkan Semih Esen, ‘’Proje, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyor. Ürettiğimiz elektriği yakacak üretimimizdeki makinelerimizde ve şantiyemizde bulunan birçok tüketimde kullanıyoruz. Ürettiğimiz yakacakları hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Üretime verdiğimiz önem ve destek her koşulda devam edecek” dedi. Haber Merkezi

Bu haber toplam 669 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.