1
  • BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 27 °C

Konyaaltı’nda Cumhuriyet coşkusu

Konyaaltı’nda Cumhuriyet coşkusu
Konyaaltı Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Konyaaltı Belediyesi, Cumhuriyet’in 98’inci yılı dolayısıyla Antalya’daki farklı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle kutlama programı düzenledi. HayatPark’ta düzenlenen Cumhuriyet Bayramı Şenlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Çok sayıda vatandaş, çocuklarıyla şenliklere akın etti. Saat 12.00’deki şenlikler, çocukların kortejiyle başladı. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, CHP Antalya milletvekilleri Rafet Zeybek, Cavit Arı, Aydın Özer, CHP’li yöneticiler, meclis üyeleri, şenliklere katkı veren STK yöneticileri minikleri kortejde selamladı. Alana kurulan iki farklı sahnede gün boyunca etkinlikler devam etti. Bir sahnede jimnastik gösterisi devam ederken, bir sahnede de belediyenin düzenlediği 98’inci Yıl Cumhuriyet Çocukları Resim Yarışması’nın ödül töreni düzenledi. Başkan Semih Esen, dereye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Çocuklar için eğlenceli atölyeler gün boyunca devam etti. ‘Şanslı’ isimli tiyatro oyunu da tiyatro severlerin ilgisini çekti.

YERLEŞİK YABANCILAR KUTLAMALARA KATILDI

Farklı ülkelerin katılımıyla dans gösterileri de Konyaaltı’nın yerleşik yabancılarının dikkatini çekti. Yerleşik yabancılar Türk bayraklarıyla cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Konserler, halk oyunlarının toplulukları, tiyatro oyunları gün boyunca devam etti.

GENÇLERİMİZLE, ÇOCUKLARIMIZLA GURUR DUYUYORUM

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak olan herkese teşekkür etti. 98 yıllık çınarın kutlamalarına özelikle çocukların ve gençlerin ilgisinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Esen, “Bugünkü kutlamalar beni ayrıca heyecanlandırdı. İlk kez HayatPark’ta böyle önemli ve büyük bir etkinlik düzenledik. Katılımın yoğunluğu gelecek adına beni ayrıca umutlandırdı. Cumhuriyetin özünü anlayan gençlerimizle, çocuklarımızla gurur duydum. Cumhuriyet demek bilim demektir, sanat demektir, çağdaş gençlik ve aydınlık Türkiye demektir. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mızı kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Atatürk'e saygı ve şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 

  

Bu haber toplam 693 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.