1
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Antalya 26 °C

KÖŞEBAŞI

Teslime Tosun

KÖŞEBAŞI

VELİLERDEN PARA TOPLAMA YÖNTEMİ

 

Bu gün okullar açıldı. Tüm öğrencilerimize başarılar diledikten sonra asıl konumuza geleyim.

 

"Eğitim camiasında velilerden nasıl para toplanır" konumuz. Geçtiğimiz günlerde yurtseverliğine, dürüstlüğüne, öğretmenliğine çok güvendiğim eğitim camiasında artık fazla kalmayan şahsiyetlerden birisi ile sohbet ediyoruz. Bir sistem anlattı bana. Anlattığı konuyu biliyordum ama sistemi bilmiyordum.

 

Şimdi bir okul düşünün ve bu okulun 2 bin civarında öğrencisi olsun. İki bin öğrencili okulun müdürü bir halk oyunları öğretmeni ile anlaşıyorlar. Öğrencilere haftada 1 gün halk oyunları öğretmesi karşılığında öğrenci başına 50 lira alınıyor. Toplanan para 100 bin lira civarında. Aynı halk oyunu öğretmeni başka bir okul müdürü ile de anlaşabiliyor.

O zaman ne yapıyor? Kendisi gibi başka bir halk öğretmeni ile anlaşma yapıyor. Anlaşmayı yapan halk oyunu öğretmeni 50 bin lirasını alıyor. 25 bin lirası anlaştığı okul müdürüne veya okul aile birliğine gidiyor. 25 bin lirası ise kendisi yerine gönderdiği öğretmene veya öğretmenlere veriliyor.

 

Sistem nasıl ama? Çok iyi değil mi? Bu sistemde herkes kazanıyor. Olan öğrenci velisine oluyor.

Tamam çocuklarımız sosyal aktivasyonlarını geliştirsin. Tamam öğrencilerimiz atalarımızdan gelen halk oyunlarının öğrensin. Tamam çocuklarımız ekip olma ruhunu yaşasın, müzik ve sanatla tanışsın.

 

Peki bizim okullarımızda hiç halk oyunları öğretmeni yok mudur? Eskiden yani benim öğrenci olduğum fi tarihinde müzik öğretmenimiz hem bize müzik aleti öğretmeye çalışır, hem halk oyunları öğretirdi. Hatta müzik öğretmenimiz okuldaki tüm sınıflara bunu yapardı.

 

Peki Halk Eğitim Merkezlerinde halk oyunları öğretmenleri yok mudur? Onlar Milli Eğitim İl Müdürlüğüne bağlı değil mi? Milli Eğitim İl Müdürü bu konuyu bir araştıramaz mı? Okul müdürleri kafalarına göre halk oyunları öğretmenleri ile çalışmak yerine Halk Eğitim Merkezinden öğretmen görevlendirmesi isteyemez mi?

 

Öğrenci velilerinin ceplerine sadece bu yöntem ile el atılmıyor. Başka yöntemlerde var. Yeri geldikçe bunları sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Bu yazı toplam 3108 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.