1
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Antalya 21 °C

KÖŞEBAŞI

Teslime Tosun

 

KÖŞEBAŞI

 

Birkaç gündür yazamamıştım. Biriktirdiklerimi kısa kısa yazayım size. Geçtiğimiz hafta biliyorsunuz Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm tarihi olan 10 Kasım'dı. 10 Kasım günü sosyal medyadan herkes bu konuyla ilgili paylaşım yaptı. Bazıları bunu "sahte Atatürkçüler" filan diye eleştirse de, kimse kimsenin kafasına silah dayamıyor o paylaşımı yapmak için. Hiç önemli değil ulu önderimizi anması benim için yeterlidir.

 

CHP'DE DELEGE SAVAŞLARI

Peşinen yazalım da yabana gitmesin. Ahmet Kumbul ile Muhittin Böcek artık birlikte hareket ediyorlar. Başta genel sekreter Cansel Çevikol'a karşı çıkan Kumbul baktı, Muhittin Böcek'in gücünün karşısında durarak çok şey kaybedecek, aynı safta yer alınca kazanacak. O'da kazanmayı seçti. Delege olabilmek için CHP'liler altta türlü siyasi entrikalarla uğraşırken, Ümit Uysal derinden örgütçülüğünü konuşturuyor. Semih Esen'in ise Muhittin Böcek'in kadrosunu dağıtmakla meşgul. Siz bakmayın Böcek'i görünce birlikte gülümseyen pozlar verdiğine. Konyaaltı Belediyesinin en altından en üstüne kadar herkes diken üstünde. Esen'in bazı personele, "Böcek sizi Büyükşehir'e alsın. Çekin gidin" dediğini konuşuyor. Turgay Genç'i hiç sormayın. Sıkı kemer politikası uygulamakla meşgül. Aa bir dakika sıkı kemer politikası yalnız bazı şeylerde geçerli. Bazı bazı şeylerde o kemeri sonuna kadar açmayı çok iyi biliyorlar. Ha birde her cuma sosyal medyadan "Hayırlı cumalar" demeyi ihmal etmiyor.

 

AK PARTİDE KAYNAYAN FASULYE GİBİ

Ak parti cenahı ise tıpkı ocakta kaynayan kuru fasulye gibi fokur fokur fokurduyor. Sosyal medyadan da yayınladılar Ankara kulislerinde İl Başkanı İbrahim Ethem Taş'ın görevden alınacağı şeklinde bir bilgiyi. Ama buna rağmen İbrahim Ethem Taş tüm gücüyle il başkanlığındaki iddiasını sürdürüyor. Ben buna Bravo derim. Asla mücadeleyi bırakmayacaksın.

Bu arada sayın İbrahim Ethem Taş ile Döşemealtı İlçe Başkanı Bekir Kıvrım'ın büyük marifetleriyle Ak Parti 1. sıraya yerleştirdikleri Özkan Yaşar partisinden istifa edivermiş! Bak Allah'ın işine sayın okuyucular? Geçtiğimiz hafta bunu sorduğum Ak Parti'nin yetkililerinden birisi "Biz çok müdahil olmadık. Çünkü buna müdahil olunca ilçe başkanı ile başkan adayı kazanırsa iyi de, kazanamayınca (Benim işime karıştınız. O yüzden kaybettik) diyorlar" dedi. Bu söyleme karşıyım. O zaman siz göz göre göre bir belediye başkanlığının kaybedilmesine neden oldunuz. Ha bu arada Bekir Kıvrım'ın Döşemealtı'nda neler çevirdiği de geliyor kulağıma. Amman sayın Kıvrım, siz şimdiden kesenizi doldurmaya bakın. Ne olur ne olmaz!

ESNAF AĞALARI AFYONDA TATİLDE

Peki geçen hafta başka ne oldu. 8-10 Kasım tarihleri arasında Antalya Esnaf Odaları Birliği "Başkanlar kurulu toplantısı" adı altında Afyon'da toplandılar. Tüm demeyeyim, bazıları yoktu. Birlikten Adlıhan Dere'nin düzenlediği bu toplantı için Oda başkanları Afyon'a kadar gittiler. Biliyorsunuz en az 290-300 küsur kilometre. Altlarında odalara ait son model en düşüğü 250 bin törkiş liralık arabalar. (Benzin paraları odaya ait)

 

Biliyorsunuz bu tür toplantılarda MY termal tesisler tercih edilir genellikle. Oraya vardılar, bavulları döktüler. Bu toplantı için gerekli olan fotoğrafların çekilmesi lazımdı. Bunun için toplantıya katılan oda başkanlarını topladılar. (Bana söylenenlerin yalancısıyım. Her zaman böyle uyduruk toplantı adı altında ballı tatiller düzenlendiği için bir tanesi toplantı yapılacağından bi haber, gelir gelmez kese yaptırmaya gidince, onu masaj salonundan çıkartıp fotoğraf çektirmeye getirmişlerJ)

Neyse Kahveciler Odası Başkanı Murat Ağaoğlu, Adlıhan Dere başkanıma çiçek sunduğu bir fotoğraf çekilmesi lazım. Tabi bunlar sadece tatil olduğunu düşündükleri için çiçek-miçek yaptırmamışlar. Ama seremoninin tamamlanması ve bu fotoğrafların sosyal medyadan yayınlanarak "Başkanlar çok çalışıyor çook" denmesi için fotoğraf çok önemli. Bu nedenle Ağaoğlu otelde bulduğu bir saksıyı kapmış, Adlıhan Dere Başkanıma takdim ediyor. Fotoğrafı görünce vallahi gülmekten telefonu düşürdüm. (Telefonumun camı çatladı. Bana bir telefon borçlusunuz sayın Dere ve AğaoğluJ)

İşte o fotoğraf;

15fd7c13-8f1e-408b-b31c-b34069fb1deb-001.jpg

Ben boş yere demiyorum "Bunlar Antalya Esnafının cebinden aldıkları paralar ile sırtlarına çıkıp ağalık yapıyorlar) diye. Hepsine en az üç-dört yerden maaş bağlı. Maaşlar da öyle böyle değil, en düşüğü 7-8 binden başlıyor.

 

Fotoğraf çekiminden sonra başkanlar iki gün termal tesislerin keyfisini çıkardılar. Esnafın parasıyla ohh mis gibi kese ve masajdan sonra pazar akşamı Antalya'ya döndüler.

 

Bu gün de Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'i ziyaret ederek esnaf başkanları toplantısı sonrasında esnaf ve sanatkarların yaşamış oldukları sıkıntılar ve taleplerini aktarmışlar. Vallahi çok merak ettim, başkanlar toplantısında ne gibi sıkıntıları tespit edip çözüm önerileri neymiş?

Esnafın sıkıntısını tespit etmek ve çözüm üretmek için burdan 300 kilometre yol mu gitmek gerekiyordu? Bırakın Antalya'daki 5 yıldızlı otellerin toplantı salonlarını, AESOB'un çok güzel bir toplantı salonu var. O toplantıyı burada yapılamaz mıydı?

Afyon'daki termal tesislerdeki iki günlük ballı hafta sonu toplantısı-tatili için esnafın kesesinden ne kadar para çıktı?

 

Aklıma Kemal Sunal, Şener Şen ve İlyas Salman'ın oynadığı müthiş film "Kibar Feyzo" daki bir replik geldi. "AĞAM BİZİMLE EĞLENİİİR"

"Adlıhan Dere ağam bizimle eğleniiir" diyorum. J

 

 

 

Bu yazı toplam 3626 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.