1
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Antalya 17 °C

‘Krizde dahi hız kesmiyoruz’

‘Krizde dahi hız kesmiyoruz’
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediyenin 2020 bütçe performans ve stratejik planının görüşüldüğü meclis toplantısında konuştu.

Belediyenin ekonomik kriz koşullarında dahi hizmetlerinde en ufak bir aksamaya mahal vermediğini belirterek “Bizim bütçemizin biraz yadırganması normaldir. Çünkü ülkemizde son 15 – 20 yıldır, yıllık bütçesinin 7 katı borçlandırılmaya alışmıştır. Alışılan tablo odur. Bizimki alışılmışın çok dışındadır” dedi.

Muratpaşa Belediye Meclisi, 2020 bütçe performans raporu ve Muratpaşa Belediyesi’nin 2020 – 2024 yılları arasında çalışmalarına yön verecek stratejik planını görüşmek için toplandı. Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda performans raporu ve stratejik plan, oy çokluğuyla kabul edildi.

Başkan Uysal, oylamanın ardından yaptığı konuşmada, belediye hizmetlerinin bir kamu varlığı olduğunu söyledi. “Belediyecilik, bizim ülkemizde olduğu gibi seçim zamanı çıkıp çok flaş şeyler söylemek çabası değildir” diyen Başkan Uysal, belediyeciliğin kent sakinleri için bir hayat standardı üretme çabası olduğunun altını çizdi. Bu standardın şehrin asfaltından kaldırıma, sosyal ve kültürel hizmetlere, toplumun dezavantajlı gruplarına kadar çok geniş bir gerçekleşme alanına sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, bu gerçekleşmeden yapılacak belediyeciliğin bir anlamı olmayacağını dile getirdi.

MALİYETLER ARTTI ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDİ

Başkan Uysal, “Hokus pokus, şuraya şunu yapacağım, şuraya şunu dikeceğim, şurada şu ihale edeceğimi belediyecilik sanan bir süreçten geçtik. Bu belediyecilik değil. Belediyecilik kişilerin günlük hayatıyla ilgili alınacak tedbirler ve bunun sürekliliğidir” diye konuştu. Tam da bu noktada tartışılması gereken sürdürülebilirlik kavramının bir bütçe meselesi olarak ortaya çıktığını dile getiren Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Belediyecilikte önemli olan bir yerel yönetim düzeni kurabilmek, hayat standardını bir yerden bireye koymak ve bunu sürdürülebilir hale getirmektir. Bizim yapmaya çalıştığımız şey, kalıcı altyapı hizmetlerini gerçekleştirmektir. Muratpaşa’mızda doğalgaz altyapısı tamamlanan mahallerimizde, maliyetler 4 katına çıkmasına rağmen bütçe sıkıntısı da çekmeden cadde ve sokak yenileme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal hizmetlerde asla bir kısıtlamaya gitmiyoruz. Hizmetlerimizi artırarak sürdürüyoruz. Yaşlı evlerimizi, kreşlerimizi arttırma planlarımız var. 5 tane daha spor salonu yapma ve onları bir olimpik tesise bağlama planımız var.”

FARKLI BİR BÜTÇE

Muratpaşa Belediyesi’nin bütçe uygulamasının Türkiye’nin birçok belediyesinden farklı olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, elektronik açık eksiltme yöntemiyle satın alma yapan ve 45 günde bunun parasını ödeyen bir belediye olduklarını dile getirdi. Bu nedenle Muratpaşa Belediyesi’nin ekonomik kriz koşullarında dahi hizmetlerinde en ufak bir aksamaya mahal vermeden bütçe kalemleri içinde kısıtlamaya gidebildiğini belirten Başkan Uysal,  “Üç ayda bir çeyrek bilanço alabilen tek kurumuz” dedi.

Muratpaşa’nın planlı, planını uygulayan, planlarından ödün vermeden gerektiğinde kemer sıkabilen gerektiğinde gevşetebilen tam kontrollü bir bütçe yönetimine sahip olduğunu belirten Başkan Uysal, “Bizim bütçemizin biraz yadırganması normaldir. Çünkü ülkemizde son 15 – 20 yıldır, yıllık bütçesinin 7 katı borçlandırılmaya alışmıştır. Alışılan tablo odur. Bizimki alışılmışın çok dışındadır” diye konuştu.

HASSASİYET VURGUSU

Muratpaşa Belediyesi’nin 2020 – 2024 dönemi stratejik planının uygulanmak için hazırlandığını belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Kamu yönetimi kendi malınızı yönetirken ki hassasiyetten çok daha yüksek hassasiyet gerektiren çok ciddi bir iştir. Milletin varlığını yöneteceksiniz, milletin hayat standardına etki edeceksiniz, bunu milletini vergileriyle yapacaksınız ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını kamu hizmetine çevireceksiniz. Tabi ki, bir yıllık bütçenin 7 katı borçlanmaya alışmış, borca batık, kamu yararı neredeyse sıfırlanmış bir takım göstergeleri görmeye alışık siyasi arkadaşlarımız bizi çok ilginç bulacaklardır.”

MURATPAŞA’NIN YOL HARİTASI

Muratpaşa Belediyesi, 2020-2024 dönemini kapsayan stratejik plan hazırlık sürecine Nisan ayında başladı. Süreç boyunca tüm dış ve iç paydaşların sürece katılımına ve görüşlerinin alınmasına özel önem verilirken plan hazırlıklarını yürütmek ve eşgüdüm sağlamak üzere üst kurul ve plan ekipleri oluşturuldu. Belirlenen çalışma takvimi doğrultusunda kurum içi ve dışı eğitim ve bilgilendirme toplantıları yapıldı. 9 Nisan’da Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Başkan Yardımcısı Ferruh Tunç’un gerçekleştirdiği ilk eğitim toplantısının ardından 16 Nisan’da ‘Birim Durum Analizleri’ başlıklı eğitim gerçekleştirildi. 30 Nisan’da Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi’nde düzenlenen ‘beyin-düşünce fırtınası’ çalışmalarıyla amaç ve hedefler belirlendi. Mayıs ayında amaç ve hedef odaklı toplantılar devam ederken süreç sonunda Muratpaşa Belediyesi için 5 amaç ve 54 hedef saptandı. Tüm bu sürecin sonunda Muratpaşa’nın geleceğine ilişkin beklenti ve isteklerin bilimsel, yenilikçi, sürdürülebilir ve kurumsal yönetişimi öne çıkarak bir bakış içinde Muratpaşa Belediyesi’nin yol haritası, stratejik planı tamamlandı.    

Bu haber toplam 798 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2018 Antalya Haberal | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.